До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Безопасно ли е да се носят контактни лещи всеки ден?

Ing. Barbora Keřková

Медицински прегледано от Ing. Barbora Keřková, Заместник-управител на оптика, на 12. 12. 2022. Създадено от Lentiamo

Контактните лещи са идеалното решение за хората с проблеми със зрението, които искат на всяка цена да избегнат очилата. За мнозина те представляват естетическа алтернатива на очилата, затова избират да ги носят почти винаги. В резултат на това обикновено възникват два основни въпроса: безопасни ли са контактните лещи за ежедневна употреба? Лошо ли е да се носят контактни лещи всеки ден?

В тази нова публикация в Lentiamo ще отговорим на вашите въпроси, за да можете да вземате отговорни и напълно информирани решения за вашите лещи. Прочетете и не пропускайте да научите всичко, което трябва да знаете!

Безопасни ли са контактните лещи за ежедневна употреба?

Да, можем да потвърдим, че ежедневното носене на контактни лещи е безопасно, стига да спазвате необходимите мерки за хигиена и грижа. Основните предпазни мерки са винаги да ги поддържате чисти и изолирани от контакт с микроорганизми и да оставяте очите си да си почиват от тях, освен ако не са контактни лещи за продължително носене.

Що се отнася до продуктите, които продаваме в Lentiamo, всички контактни лещи са безопасни и напълно препоръчителни, тъй като са произведени в съответствие с най-високите стандарти за качество и са одобрени от Европейския съюз. Винаги се грижим да предоставяме на клиентите си висококачествени продукти, защото най-важното за нас е здравето на вашите очи.

Колко дълго могат да се носят лещите?

Различните видове контактни лещи се определят от препоръчителната честота на употреба, така че за да получите точен отговор на този въпрос, трябва да знаете своя тип лещи. В нашия магазин ще намерите следните варианти:

  • Ежедневни контактни лещи
  • Двуседмични контактни лещи
  • Месечни контактни лещи
  • Тримесечни контактни лещи
  • Контактни лещи за продължително носене

Последният вид може да ви е интереснен, тъй като са предназначени за използване за по-дълъг период от време поради материалите, от които са изработени. Освен това много хора се чудят дали контактните лещи за продължително носене са безопасни, а истината е, че са. Сега нека разберем защо:

Това е вид леща, която може да се носи до 30 дни и 29 нощи без прекъсване, тъй като предлага висока кислородна пропускливост. Това позволява на роговицата да остане здрава по всяко време, дори когато спим.

Лошо ли е да се носят контактни лещи всеки ден?

Както вече споменахме, не е лошо да носите контактни лещи всеки ден, но по-скоро неправилната им употреба е вредна. Трябва да имате предвид, че очите са изключително чувствителни и могат да бъдат увредени или раздразнени, ако не се полагат правилни грижи за тях.

Безопасно ли е да се носят контактни лещи

Това се отнася и за използването на контактни лещи и други продукти за очи. Самият продукт трябва да е съобразен с вашите индивидуални нужди и да няма нищо общо с нуждите на друг човек. Всяко око е различно и дори между собствените ви очи може да има несъответствия, които се нуждаят от различно лечение или предписания, независимо колко малки са разликите.

Най-добрата препоръка, която можем да ви дадем, е винаги да следвате съветите на експерти в областта на оптиката и оптометрията като нас, за да сте сигурни, че ще избегнете проблеми, които могат да навредят на зрението ви. Време е да купите лещите си, от магазин, на който можете да се доверите! Искате ли да знаете как?

Вземете контактни лещи онлайн в Lentiamo

Сега, когато сте сигурни, че контактните лещи са безопасни за ежедневна употреба и че не е лошо да ги носите всеки ден, ви каним да разгледате какво предлагаме в нашия магазин.

В Lentiamo можете да откриете предложения с до 50% по-ниски от тези в обикновените оптики, включително очила и основни аксесоари за ежедневието. Освен това, разглеждането на нашия уебсайт е лесно и интуитивно, така че няма да имате никакви проблеми при покупките си.

Получавате и безплатна доставка за покупки над 30 лв! Възползвайте се от тази чудесна възможност и инвестирайте в качество, за да виждате ясно по всяко време.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти