Великденско намаление 🐣

Вход

Най-добрите слънчеви очила за голф през 2024 г

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 24. 3. 2023. Създадено от Lentiamo

Съдържание

Всеки знае, че правилното оборудване може да подобри или провали вашата игра на голф. Стиковете за голф, топките и ръкавиците играят важна роля. Слънчевите очила за голф също са един важен аксесоар, който играе по-важна роля, отколкото си мислите.

Слънчевите очила са незаменим инструмент за защита на очите ви от вредните слънчеви лъчи. Те могат също така да намалят досадните отблясъци и да увеличат контраста между вашата топка и заобикалящата я среда.

За да ви помогнат, експертите по очила на Lentiamo събраха нашите топ седем препоръки за слънчеви очила за голф. Прочетете за техните предимства и недостатъци, научете за основните функции, които трябва да имате предвид, и намерете отговори на някои често задавани въпроси.

Как избрахме най-добрите слънчеви очила за голф...

  • Проучване - Проучихме дизайна на рамката, материалите за лещите и други, за да преценим предимствата и недостатъците на всеки от тях. Разгледахме популярни марки и продукти, за да определим какво работи най-добре за голфърите.
  • Отзиви на клиенти - Разгледахме нашите най-продавани дизайни, за да видим какви марки и модели потребителите обичат, към които гравитират и какви всъщност носят.
  • Одобрено от оптометрист - оптометристите на Lentiamo предложиха своите експертни мнения за най-добрите лещи, материали и дизайн за спортни слънчеви очила.

Най-добрите слънчеви очила за голф

двама души, играещи голф със слънчеви очила

Ето нашите избори за най-добрите слънчеви очила за най-добрата ви голф игра досега. Да започваме!

7. Arnette Fastball

Слънчевите очила Arnette Fastball се отличават със спортна визия и впечатляващи характеристики. Тези слънчеви очила са идеални за дълги дни на слънце. Ще харесате тяхната лека конструкция и гладки пластмасови рамки.

Предимства

  • Лещи, устойчиви на удар и надраскване
  • 100% UV защита
  • С включен са здрав калъф и кърпа за почистване

Недостатъци

  • Сините лещи не осигуряват висок цветови контраст на фона на чистото синьо небе

6. Smith Hookshot

Слънчевите очила Hookshot от Smith ще ви помогнат да проследите траекторията на вашата топка при различни условия на осветление. Отличават се с класическа обгръщаща се форма и неутрален черен дизайн.

Предимства

  • ChromaPop лещите подобряват контраста и естествените цветове, за да изпъкнат детайлите
  • Антирефлексни и антизацапващи се покрития
  • Подходящ стил за и извън игрището

Недостатъци

  • Ограничена регулируемост

5. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor е фантастичен избор за всеки голфър. Тези регулируеми слънчеви очила са проектирани специално за предизвикателствата на спорта. Пот, вятър, прах, дъжд и слънчева светлина не могат да се конкурират.

Предимства

  • Стягащи се дръжки на слепоочията за комфорт при носене без приплъзване
  • Мека, регулируема подложка за нос за персонализирано прилягане
  • LST контраст (технология за стабилизиране на светлината) оптимизира интензитета на светлината за неутрално цветово възприятие и висок контраст

Недостатъци

  • По-големият размер на лещите може да не е удобен за някои

4. Nike Windstorm

Слънчевите очила Nike са надеждни спътници за много спортисти. Стилният дизайн и качествената конструкции печелят потребителите година след година. Nike Windstorm се отличават с тънката си рамка с добавен цвят.

Предимства

  • Устойчиви на напукване рамки с фини вентилирани отвори за дишане и по-малко замъгляване по време на дейности
  • Червени лещи за повишен контраст между нюансите на зеленото
  • Страхотен за игра в сенчести и слънчеви места

Недостатъци

  • Червените лещи не се препоръчват за дейности като шофиране на превозни средства

3. Oakley Flak 2.0 XL

Популярен сред много голфъри, Oakley Flak предлага превъзходно представяне и разполага с най-съвременни технологии за лещи. Поради по-високата цена и подчертано спортния стил, те са на трето място в нашия списък с любимци.

Предимства

  • HDO (High Definition Optics) лещи елиминират увеличението и изкривяването на изображението
  • Лещите Oakley Prizm подобряват цветовете и контраста, за да видите детайлите
  • Системата за 3-точково прилягане разпределя равномерно тежестта за по-висок комфорт

Недостатъци

  • Огледалното покритие на лещите не е идеално за тъмни дни или вечери

Пазарувайте Oakley Flak 2.0 XL

Знаехте ли, че? Oakley разработи най-съвременната технология Prizm специално за максимална зрителна острота. Технологията подобрява цветовия контраст и яснота при различни светлинни и метеорологични условия, което води до подобрено зрение и възприятие за дълбочина.


2. Quiksilver Carpark

Тези слъчневи очила от Quiksilver се отличават с висококачествени стъкла със 100% защита и страхотна оптика. Рамките са издръжливи, но стилни, идеални за времето, прекарано на и извън игрището. Нашият избор на второ място включва жълти лещи за по-ясно изображение, повишен контраст и свойства за подобряване на цвета.

Предимства

  • Леките жълти лещи CR-39 повишават яснотата и цветовия контраст за по-добро зрение
  • Гъвкав, но издръжлив дизайн за спорт и отдих
  • Нежен обгръщащ дизайн за удобно и стилно прилягане

Недостатъци

  • Нерегулирурми

Shop Quiksilver Carpark

Професионален съвет: Оптометристът на Lentiamo Eliška препоръчва носенето на слънчеви очила за голф с жълти стъкла. Жълтите лещи филтрират синята светлина и увеличават контраста. Проследявайте лесно топката си в небето и надолу по фарватера с тези лещи.


1. Oakley Holbrook

Нашият избор номер едно за най-добрите слънчеви очила за голф са Oakley Holbrook. Избрахме този модел заради неговата гъвкавост, издръжливост и висококачествена оптика. Тези слънчеви очила могат да се носят на и извън игрището. Кафявите лещи са любими на феновете на голфърите за подобрена зрителна острота и ясно цветопредаване при всякакви условия.

Предимства

  • Кафяви лещи с технология Prizm увеличават и подобряват цветовия контраст
  • HDO (High Definition Optics) лещи елиминират увеличението и изкривяването на изображението
  • Удобен за спорт и свободно време стил

Недостатъци

  • Висока цена

Какво трябва да предлага един добър чифт слънчеви очила за голф?

трима души, играещи голф със слънчеви очила и чанти за голф

Олекотена рамка

Много видове спортни слънчеви очила са изработени от модерен поликарбонат или висококачествена пластмаса. Този материал е лек и издръжлив, което го прави идеален за удобно носене през целия ден. Други популярни материали за рамки за слънчеви очила включват найлон, титан и берилий.

Тежките слънчеви очила могат да натежат на носа, ушите и лицето ви. Това може да доведе до дискомфорт след по-дълъг период на употреба.

UV защита

Защитата от ултравиолетовите лъчи е от съществено значение за голфърите. Слънчевите очила трябва да предлагат висока UV защита както за слънчеви, така и за облачни дни. Търсете слънчеви очила за голф, които предпазват от UVA и UVB лъчи.

Удобство при носене

Удобството при носене на всеки чифт слънчеви очила често се свежда до предпочитанията на човека. Намирането на рамки с подходящ размер също е нещо, което трябва да вземете под внимание. Очилата, които остават на място без преплъзване или допълнителни настройки, обикновено са по-удобни.

Въпреки че леката рамка и подходящите материали са част от комфорта при носене, намирането на слънчеви очила за вашата форма на лицето също може предотвратяване на дискомфорт и нежелано разместване. Ако се потите повече или имате чувствителна кожа, може лично да откриете, че някои материали работят по-добре от други.

Гумени дръжки

Дръжките влияят както на комфорта, така и на стабилността на всички слънчеви очила. Тази конкретна функция гарантира, че слънчевите ви очила ще останат на място за по-дълго време. Гумените дръжки обикновено са разположени на краищата на рамките. Някои специализирани спортни слънчеви очила имат гумирани подложки за нос за допълнителна сигурност и комфорт.

Някои потребители избират да се откажат от гумените дръжки и предпочитат външния вид и усещането на други материали.

Огледално покритие

Огледалните слънчеви очила имат отразяващо покритие, нанесено от външната страна на някои лещи. Той ефективно отразява слънчевата светлина, за да намали интензитета и количеството светлина, което преминава през очите. Въпреки че могат да бъдат предимство в ярка среда, огледалните покрития затъмняват значително обкръжението ви, което може да повлияе на зрението ви в сенчести зони.

Има определени предимства при огледалните и поляризираните слънчеви очила за голф като намаляването на отблясъците и високата издръжливост. Тъй като ефективно отразяват светлината и намаляват отблясъците, огледалните или поляризирани лещи са особено полезни, ако играете голф близо до вода, като езера или океани.

Цветове на стъклата (тъмни слънчеви очила)

Изборът на правилните цветове на стъклата на слънчевите очила може да повлияе на зрителната острота и възприятието по време на игра. За най-добро представяне слънчевите очила за голф трябва да увеличат контраста и да подобрят възприятието за дълбочина.

  • Кафяви лещи – Кафявите или кехлибарените цветове са изключително популярни сред голфърите. Те имат способността да усилват контраста, като същевременно предават реалистичните цветове. На игрището кафявите лещи улесняват забелязването на топката ви на фона на небето или фарватера.
  • Сиви лещи – Черните или сивите лещи са многофункционални и предлагат истинско цветоусещане. Те са полезни в слънчеви или облачни дни и ефективно намаляват отблясъците. По отношение на други характеристики, сивите лещи не увеличават значително контраста.
  • Червени лещи – Розовите или червените лещи повишават зрителната острота и предлагат страхотен цветови контраст с жълтото и зеленото. Те ви позволяват да видите контурите на тревата по-лесно, така че да можете да четете зеленото по-добре, когато поставяте.
  • Жълти лещи – Златните или жълтите лещи предлагат страхотен контраст на фона на синьото небе. Светлият цвят работи добре и за намаляване на светлината и отблясъците в облачни дни.

Заключителни мисли от Lentiamo

Когато става въпрос за най-добрите слънчеви очила за голф, яснотата, комфортът и UV защитата са от най-голямо значение. Най-добрите слънчеви очила за голфъри в крайна сметка зависят от личните предпочитания.

Може да откриете, че регулируемите рамки или поляризираните лещи са важни за вас функции. Имайте предвид, че намирането на идеалния чифт може да включва някои проби и грешки. Надяваме се, че това ръководство може да ви насочи в правилната посока!

Често задавани въпроси

Мога ли да нося слънчеви очила, за да играя голф?

Въпреки че не е широко популярно да се носят в света на професионалния голф, слънчевите очила предлагат своите предимства на голфърите на игрището. Защитата от UV лъчи е предимство номер едно от носенето на слънчеви очила. Правилният чифт може също да намали отблясъците и отраженията, което прави по-лесна и по-удобна играта от ранна сутрин до ранна вечер.

Как да почиствате слънчевите очила за голф?

Винаги следвайте прост процес, когато почиствате очилата си. След като измиете ръцете си, поставете слънчевите очила за голф под вода, за да отстраните праха и отломките. Използвайте нежен течен сапун или специални спрейове за очила, ако е необходимо. Подсушете с чиста микрофибърна кърпа и вижте как изглеждат!

Зацапаните или мръсни слънчеви очила за голф могат да повлияят негативно на играта ви. Въпреки че може да е изкушаващо да използвате кърпа за голф, за да избършете бързо лещите си, не се опитвайте! Премахването на драскотини от очила не е възможно. Правилното почистване на вашите сенници може да запази вашите слънчеви очила в отлично състояние за по-дълго време.

Кои са най-добрите слънчеви очила за голф?

Слънчевите очила за голф трябва да осигуряват висока UV защита и да предлагат на голфърите визуална яснота без изкривяване. Те трябва да са удобни и изработени от устойчиви материали. Функциите като например хидрофобни покрития са страхотни, тъй като помагат да поддържате лещите си по-чисти за по-дълго време.

 

Трябва ли да си купя поляризирани слънчеви очила за голф?

Въпреки че поляризираните слънчеви очила могат да бъдат полезни за голф, те не винаги са необходими. Струва си да се отбележи, че поляризираните лещи могат леко да изменят зрението и да повлияят на възприятието за дълбочина. Поляризираните лещи обаче могат да бъдат полезни, ако играете на игрище с водни препятствия или пясъчни капани, поради способността им да намаляват отблясъците.

В крайна сметка решението да носите поляризирани слънчеви очила, докато играете голф, е въпрос на лични предпочитания и комфорт.


Прочетете още

Интересувате ли се от други спортове? Вижте днес спортни слънчеви очила за туризъм.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти