Лятна разпродажба на слънчеви очила!

Вход

Най-добрите слънчеви очила за голф през 2024 г

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 24. 3. 2023. Създадено от Lentiamo

Съдържание

Всеки знае, че правилното оборудване може да подобри или провали вашата игра на голф. Стиковете за голф, топките и ръкавиците играят важна роля. Слънчевите очила за голф също са един важен аксесоар, който играе по-важна роля, отколкото си мислите.

Слънчевите очила са незаменим инструмент за защита на очите ви от вредните слънчеви лъчи. Те могат също така да намалят досадните отблясъци и да увеличат контраста между вашата топка и заобикалящата я среда.

Какво трябва да търсите в следващия си чифт? Експертите по очила на Lentiamo обясняват характеристиките на най-добрите слънчеви очила за голф и отговарят на някои често задавани въпроси относно материалите, лещите и други по-долу!

Какво трябва да предлага един добър чифт слънчеви очила за голф?

трима души, играещи голф със слънчеви очила и чанти за голф

Олекотена рамка

Cébé ACROSS CBS004

Марка на снимката по-горе: Cébé

Много видове спортни слънчеви очила са изработени от модерен поликарбонат или висококачествена пластмаса. Този материал е лек и издръжлив, което го прави идеален за удобно носене през целия ден. Други популярни материали за рамки за слънчеви очила включват найлон, титан и берилий.

Тежките слънчеви очила могат да натежат на носа, ушите и лицето ви. Това може да доведе до дискомфорт след по-дълъг период на употреба.

UV защита

Oakley Holbrook XL OO9417 23 59

Марка на снимката по-горе: Oakley

Защитата от ултравиолетовите лъчи е от съществено значение за голфърите. Слънчевите очила трябва да предлагат висока UV защита както за слънчеви, така и за облачни дни. Търсете слънчеви очила за голф, които предпазват от UVA и UVB лъчи.

Удобство при носене

Under Armour UA YARD PRO JR 07R V8 99

Марка на снимката по-горе: Under Armour

Удобството при носене на всеки чифт слънчеви очила често се свежда до предпочитанията на човека. Намирането на рамки с подходящ размер също е нещо, което трябва да вземете под внимание. Очилата, които остават на място без преплъзване или допълнителни настройки, обикновено са по-удобни.

Въпреки че леката рамка и подходящите материали са част от комфорта при носене, намирането на слънчеви очила за вашата форма на лицето също може предотвратяване на дискомфорт и нежелано разместване. Ако се потите повече или имате чувствителна кожа, може лично да откриете, че някои материали работят по-добре от други.

Гумени дръжки

Oakley Sutro Lite OO 9463 48 39

Марка на снимката по-горе: Oakley

Дръжките влияят както на комфорта, така и на стабилността на всички слънчеви очила. Тази конкретна функция гарантира, че слънчевите ви очила ще останат на място за по-дълго време. Гумените дръжки обикновено са разположени на краищата на рамките. Някои специализирани спортни слънчеви очила имат гумирани подложки за нос за допълнителна сигурност и комфорт.

Някои потребители избират да се откажат от гумените дръжки и предпочитат външния вид и усещането на други материали.

Огледално покритие

Oakley Holbrook OO 9102 T4 55

Марка на снимката по-горе: Cébé

Огледалните слънчеви очила имат отразяващо покритие, нанесено от външната страна на някои лещи. Той ефективно отразява слънчевата светлина, за да намали интензитета и количеството светлина, което преминава през очите. Въпреки че могат да бъдат предимство в ярка среда, огледалните покрития затъмняват значително обкръжението ви, което може да повлияе на зрението ви в сенчести зони.

Има определени предимства при огледалните и поляризираните слънчеви очила за голф като намаляването на отблясъците и високата издръжливост. Тъй като ефективно отразяват светлината и намаляват отблясъците, огледалните или поляризирани лещи са особено полезни, ако играете голф близо до вода, като езера или океани.

Цветове на стъклата (тъмни слънчеви очила)

Adidas Sport SP0008/S 02N 61

Марка на снимката по-горе: Adidas Sport

Изборът на правилните цветове на стъклата на слънчевите очила може да повлияе на зрителната острота и възприятието по време на игра. За най-добро представяне слънчевите очила за голф трябва да увеличат контраста и да подобрят възприятието за дълбочина.

  • Кафяви лещи – Кафявите или кехлибарените цветове са изключително популярни сред голфърите. Те имат способността да усилват контраста, като същевременно предават реалистичните цветове. На игрището кафявите лещи улесняват забелязването на топката ви на фона на небето или фарватера.
  • Сиви лещи – Черните или сивите лещи са многофункционални и предлагат истинско цветоусещане. Те са полезни в слънчеви или облачни дни и ефективно намаляват отблясъците. По отношение на други характеристики, сивите лещи не увеличават значително контраста.
  • Червени лещи – Розовите или червените лещи повишават зрителната острота и предлагат страхотен цветови контраст с жълтото и зеленото. Те ви позволяват да видите контурите на тревата по-лесно, така че да можете да четете зеленото по-добре, когато поставяте.
  • Жълти лещи – Златните или жълтите лещи предлагат страхотен контраст на фона на синьото небе. Светлият цвят работи добре и за намаляване на светлината и отблясъците в облачни дни.

Заключителни мисли от Lentiamo

Когато става въпрос за най-добрите слънчеви очила за голф, яснотата, комфортът и UV защитата са от най-голямо значение. Най-добрите слънчеви очила за голфъри в крайна сметка зависят от личните предпочитания.

Може да откриете, че регулируемите рамки или поляризираните лещи са важни за вас функции. Имайте предвид, че намирането на идеалния чифт може да включва някои проби и грешки. Надяваме се, че това ръководство може да ви насочи в правилната посока!

Често задавани въпроси

Мога ли да нося слънчеви очила, за да играя голф?

Въпреки че не е широко популярно да се носят в света на професионалния голф, слънчевите очила предлагат своите предимства на голфърите на игрището. Защитата от UV лъчи е предимство номер едно от носенето на слънчеви очила. Правилният чифт може също да намали отблясъците и отраженията, което прави по-лесна и по-удобна играта от ранна сутрин до ранна вечер.

Как да почиствате слънчевите очила за голф?

Винаги следвайте прост процес, когато почиствате очилата си. След като измиете ръцете си, поставете слънчевите очила за голф под вода, за да отстраните праха и отломките. Използвайте нежен течен сапун или специални спрейове за очила, ако е необходимо. Подсушете с чиста микрофибърна кърпа и вижте как изглеждат!

Зацапаните или мръсни слънчеви очила за голф могат да повлияят негативно на играта ви. Въпреки че може да е изкушаващо да използвате кърпа за голф, за да избършете бързо лещите си, не се опитвайте! Премахването на драскотини от очила не е възможно. Правилното почистване на вашите сенници може да запази вашите слънчеви очила в отлично състояние за по-дълго време.

Кои са най-добрите слънчеви очила за голф?

Слънчевите очила за голф трябва да осигуряват висока UV защита и да предлагат на голфърите визуална яснота без изкривяване. Те трябва да са удобни и изработени от устойчиви материали. Функциите като например хидрофобни покрития са страхотни, тъй като помагат да поддържате лещите си по-чисти за по-дълго време.

 

Трябва ли да си купя поляризирани слънчеви очила за голф?

Въпреки че поляризираните слънчеви очила могат да бъдат полезни за голф, те не винаги са необходими. Струва си да се отбележи, че поляризираните лещи могат леко да изменят зрението и да повлияят на възприятието за дълбочина. Поляризираните лещи обаче могат да бъдат полезни, ако играете на игрище с водни препятствия или пясъчни капани, поради способността им да намаляват отблясъците.

В крайна сметка решението да носите поляризирани слънчеви очила, докато играете голф, е въпрос на лични предпочитания и комфорт.


Прочетете още

Интересувате ли се от други спортове? Вижте днес спортни слънчеви очила за туризъм.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти