Във връзка с настоящата ситуация бихме искали да потвърдим, че извършваме нашите доставки без ограничения и промени.

Вход

Зрителни увреждания: Какво е пресбиопия? Как се лекува?

Всички форми на зрително увреждане са неприятни и причиняват ограничения на свободата на движение на засегнатите от нея. Само с помощта на контактни лещи и очила, хората със зрителни увреждания могат да владеят по-голямата част от ежедневието си без проблеми.

Като част от поредица за различните видове визуални състояния, Lentiamo иска да ви информира за увреждания като късогледство (миопия), далекогледство (хиперметропия) и астигматизъм.

Днес ще се съсредоточим върху пресбиопията, позната още като увреждане на зрението, което е свързано с напредването на възрастта.


Какво е пресбиопия?

Пресбиопията е състояние на очите, свързано с възрастта, което затруднява виждането на близки предмети. Обикновено се появява след 40-годишна възраст.

Причината за това е, че окото губи своята еластичност, което затруднява фокусирането на близки разстояния.

За съжаление, няма лечение за пресбиопия. Въпреки това, с прости помощни средства като мултифокални контактни лещи, пресбиопията може да се овладее без проблеми.

Открийте мултифокални контактни лещи тук


Какви са симптомите на пресбиопията?

Първият симптом, който се появява, е необходимостта от поставяне на материала за четене далеч от очите чрез разтягане на ръцете и преместването им възможно най-далеч от очите. Работата отблизо, като шиене или четене на дребен шрифт, може да доведе до напрежение в очите, което, ако продължи за дълъг период от време, може да доведе до главоболие. Други често срещани симптоми са виене на свят и умора след четене или след каквато и да е активност, при която се изисква концентрация.

Presbyopia

Какво предизвиква пресбиопията?

Пресбиопията обикновено се свързва с напредване на възрастта и често е с постепенно развитие, чиято тежест се влошава с времето.

Пресбиопията не се причинява от формата на очната ябълка, което е причина за други увреждания като късогледство и далекогледство.

Причинява се от удебеляването и намалената гъвкавост на лещата, така че тя вече не може да се концентрира ясно върху близки предмети. Светлината, получена от роговицата, не се отклонява към ретината, а зад нея, което води до замъглени изображения и усещане за напрежение в очите, тъй като лещата се опитва да се фокусира по-ефективно. Промените в мускулите около лещата също могат да допринесат за това състояние.

Как да се справим с пресбиопията?

Просто посетете очния си лекар или оптик, за да направите очен тест. След като сте диагностицирани с пресбиопия, те ще ви предложат различни възможности за лечение.

Мултифокалните контактни лещи са най-добрият избор за компенсиране на загубата на зрение, свързано с възрастта.

Забележка:

Пресбиопията може да е придружена от други зрителни дефекти, като късогледство (миопия), далекогледство (хиперметропия) или астигматизъм.

Не се колебайте да посетите очния си лекар, за да направите очен тест!

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Леони е ръководител на съдържанието в Lentiamo. Тя изследва медицинско съдържание, обсъжда сложни въпроси с нашите оптици и създава образователни текстове за нашия блог, речник и различни ръководства. Нейната специалност е да направи сложни офталмологични проблеми разбираеми.

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти