Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите слънчеви очила за риболов през 2024 г

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 27. 4. 2023. Създадено от Lentiamo

Съдържание

От оборудването в кутията ви за принадлежности до стръвта на въдицата ви, риболовните аксесоари могат да повлияят на улова ви за деня. Не забравяйте, че една от най-важните части от оборудването е качествен чифт слънчеви очила за риболов.

Независимо какъв тип слънчеви очила за риболов търсите или се чудите кой цвят на стъклата е най-подходящ, ние сме тук, за да помогнем. В това ръководство разгледаме слънчевите очила за риболов и покажем кои са най-добрите универсални лещи за риболов, както и най-добрите слънчеви очила за плитки води, офшорен и крайбрежен риболов.

Намерете любимите препоръки за продукти на Lentiamo и прочетете някои често задавани въпроси. Нека се потопим!

Как избрахме най-добрите слънчеви очила за риболов...

  • Проучване - Проучихме дизайна на рамката, материалите за лещи и други, за да преценим предимствата и недостатъците на всеки от тях. Разгледахме популярни марки и продукти, за да определим кое работи най-добре за риболов.
  • Клиентски отзиви - Разгледахме нашите най-продавани дизайни, за да видим какви марки и модели харесват, избират и носят те.
  • Одобрен от оптометрист – Оптометристите на Lentiamo предложиха своите експертни мнения относно най-добрите лещи, материали и дизайн за спортни слънчеви очила.

Най-добрите слънчеви очила за риболов

човек, който лови риба и носи слънчеви очила

Най-добрите слънчеви очила за риболов трябва да осигуряват защита от вредните UV лъчи, да намаляват отблясъците и да подобряват видимостта във водата. Знаете ли, че различните видове лещи се представят по-добре от други при определени условия? Прочетете за характеристиките на различните цветове и типове лещи, за да разберете кой чифт е подходящ за вашите нужди. Намерете най-добрите поляризирани и неполяризирани слънчеви очила за риболов в нашето ръководство.

Най-добрите универсални: Сиви лещи

Сивите лещи са фантастичен универсален избор за риболов. Тъй като ефективно намаляват ярката светлина, те се представят добре в открити води или навсякъде, където отблясъците и отраженията се отразяват от повърхности. Освен това сивото запазва цветовете за по-естествено изживяване при гледане.

Сивото е сред най-тъмните налични цветове на лещите, което означава, че те може да не са най-добрият вариант за тъмни сутрини или вечери. Най-добрите поляризирани слънчеви очила за риболов също могат да предложат страхотна защита срещу ярки отблясъци.

Като цяло този универсален цвят на лещите е подходящ за голямо разнообразие от метеорологични условия. Защитете очите си и намалете напрежението или умората на очите в слънчеви или облачни дни със сиви лещи.

Нашият най-добър избор

Ние обичаме Smith Hookshot. Поляризираните слънчеви очила разполагат с технология ChromaPop, която прецизно филтрира специфични дължини на вълната на светлината, за да осигури по-естествено представяне на цветовете и контраст. Хидрофилното покритие на лещите също така поддържа лещите прозрачни за по-добра защита от пръски.

Всички препоръки за универсални слънчеви очила за риболов:


Най-добро за плитки води: кафяви или кехлибарени лещи

Кафявите лещи са чудесни за увеличаване на контраста и подобряване на възприятието за дълбочина. Поради тази причина кафявите лещи са идеални за риболов в крайбрежни или плитки води. Те осигуряват необходимия контраст между пясъчни или тинести дъна и трудно забележими риби. Тъй като предлагат по-висока пропускливост на светлина, кафявите и кехлибарените лещи са чудесни и за условия на слаба светлина или облачни условия. За съжаление по-топлият им нюанс може да изкриви определени цветове.

Всеки опитен робар знае, че поляризираните слънчеви очила трябва да се вземат предвид и при риболов в плитки води. Поляризираните лещи намаляват отблясъците на повърхността на водата и ви позволяват да виждате право надолу в нейните дълбини. Кафявите поляризирани лещи работят добре за намаляване на отблясъците в блестящи потоци или реки за риболов на муха.

Кафявите лещи са чудесни за всички ваши нужди за риболов на плитко!

Нашият най-добър избор

Експертите на Lentiamo харесват модела Oakley Sylas. Слънчевите очила разполагат с технологията HDO (High Definition Optics) на Oakley, която осигурява острота и детайлни картини. Технологията Prizm е проектирана за истинско цветово възприятие. Като бонус, рамките имат съвместима с шапка форма за удобство и комфорт.

Всички препоръки за слънчеви очила за риболов в плитки води:


Най-доброто за риболов в открито море: Сини лещи

Сините лещи са популярни за условия на силно слънце или където има прекомерни отблясъци, като например при големи езера или океани. Когато сте на открито, слънцето може да се отрази от вълните и да създаде разсеяни светлинни лъчи. По-специално сините огледални лещи са идеални за отразяване на светлината далеч от очите и за борбата с отблясъците.

По отношение на увеличаване на цветовия контраст, сините лещи не се представят толкова добре, колкото другите цветове на лещите. Те основно предлагат по-добро разграничаване между обекти на ярък или бял фон.

Когато ловите в открити или в ярки води, помислете за сини огледални или поляризирани слънчеви очила за по-добро зрение и по-голям комфорт.

Нашият най-добър избор

Нашите любими сини лещи са Oakley Split Shot. Необтаниевите подложки за нос предотвратяват приплъзването дори когато са мокри, за по-удобно носене. Като едни от най-добрите поляризирани слънчеви очила за риболов, тези лещи имат иридиевото покритие на лещите на Oakley за допълнително намаляване на отблясъците, по-добро предаване на светлината и баланс на цветовете при различни условия.

Всички препоръки за слънчеви очила за морски риболов:


Най-добро за сладка вода или крайбрежна солена вода: зелени лещи

Зелените лещи намаляват отблясъците и осигуряват страхотен контраст в облачни или облачни дни. Те предлагат добър цветови баланс при променливи светлинни условия. В сладка вода или в спокойни райони по крайбрежието на океана зелените лещи са чудесни за осветяване на сенките, създадени от камъни, плевели или дървета.

Ще можете да навигирате в променящите се среди и да виждате ясно рибата със зелени лещи.

Нашият най-добър избор

За най-добрите зелени стъкла за слънчеви очила експертите на Lentiamo харесват Cébé ACROSS. С регулируеми подложки за нос и лека конструкция, тези слънчеви очила предлагат фантастичен комфорт за носене през целия ден. Огледалните лещи са неполяризирани, което означава, че умело намаляват светлината, без да оказват влияние върху цифровите дисплеи или цветовете.

Всички препоръки за слънчеви очила за крайбрежен риболов:

Какво трябва да имате предвид, когато купувате слънчеви очила за риболов?

Поляризирани лещи

Поляризираните слънчеви очила за риболов предлагат решаващи предимства за всеки риболовец. Техните свойства против отблясъци ви позволяват да виждате под повърхността на водата, така че лесно да забележите рибата. Поляризираните лещи осигуряват по-добра видимост в ярки и облачни дни.

Помислете за поляризирани или огледални слънчеви очила за ефективно намаляване на светлината, за да ви е удобно и за да останете защитени във водата. Най-добрите поляризирани слънчеви очила за риболов могат да направят голяма разлика във вашето риболовно пътуване.

Материал на лещите

Точно както характеристиките на лещата, например поляризацията, са важни за разглеждане, материалът за лещата на слънчевите очила също може да окаже влияние върху изживяването ви при риболов.

Стъклените лещи са силно устойчиви на надраскване и осигуряват отлична оптична яснота, но са по-тежки и по-крехки от останалите материали. Поликарбонатните лещи са леки и по-устойчиви на удар, което ги прави популярен избор за слънчеви очила за риболов.

 

Професионален съвет: Потърсете хидрофобни покрития, които да отблъскват водните капки и да предотвратяват зацапването на слънчевите очила за риболов. Оптометристът на Lentiamo Eliška препоръчва тази характеристика на лещата заради способността й да поддържа лещите по-чисти за по-дълъг период от време.

UV защита

Риболовът може да включва дълги дни във водата. Търсете слънчеви очила с висока UV защита, които предпазват очите ви от 100% UVA и UVB лъчи. Не само очите ви ще бъдат защитени, но и околната кожа може да се възползва от добавената UV защита също.

Материал на рамката

При слънчеви очила за риболов повече от други спортни слънчеви очила, не забравяйте да търсите материали, които могат да издържат на продължително излагане на слънце и други елементи като солена вода. Найлонът или висококачественият поликарбонат са за предпочитане пред податливи на ръжда метали или нискокачествени пластмаси, които могат да корозират или деформират.

Прилягане

Слънчевите очила за риболов трябва да прилягат удобно и плътно, без да се плъзгат, когато са мокри. Потърсете слънчеви очила с дебели рамки и големи стъкла за достатъчно покритие и висока слънцезащита.

Носенето на точния размер очила може да определи комфорта. Слънчевите очила, които съответстват на формата на лицето ви, също могат да повлияят на усещането на рамките върху лицето ви.

Все още не сте сигурни? Нека нашата функция за виртуално пробване на слънчеви очила ви помогне да пробвате рамки онлайн.

Заключителни мисли от Lentiamo

Без значение какъв вид риболов обичате, слънчевите очила са ключови за вашата безопасност и комфорт. Обърнете се към това ръководство за съвети относно най-добрите цветове на лещите за риболов и информация относно рамките, характеристиките на лещите и други. 

Следващия път, когато тръгнете да хвърляте въдица, уверете се, че имате слънчеви очила за риболов.

Често задавани въпроси

Струва ли си да си купите слънчеви очила за риболов?

Правилният чифт слънчеви очила за риболов може да ви помогне да виждате ясно и да защити очите ви. Поляризираните слънчеви очила за риболов ви позволяват да виждате по-дълбоко във водата, за да видите ясно рибата, плуваща под повърхността. За по-приятни дни около водата и по-добър улов, качествените слънчеви очила за риболов са почти необходими.

Поляризираните слънчеви очила по-добри ли са за риболов?

Поляризираните слънчеви очила са изключително полезни за риболов. Те спорат отраженията и намаляват ярките отблясъци на повърхността на водата, за да можете да виждате по-надълбоко във водата. Най-добрите поляризирани слънчеви очила за риболов подсилват контраста и цветовете за по-добър изглед на това, което е отдолу.

Какъв цвят на поляризация е най-подходящ за риболов?

Въпреки че различните цветове на лещите се представят по-добре при различни условия, сивите поляризирани лещи са чудесна универсална опция. Сивите лещи предлагат истинско цветово възприятие и намаляване на светлината в ярки или облачни дни.

При условия на слаба осветеност кафявите или кехлибарени поляризирани лещи се представят добре, защото осигуряват контраст, като същевременно предлагат защита.

Какъв е недостатъкът на поляризираните слънчеви очила?

Най-големият недостатък на поляризираните слънчеви очила е как влияят върху способността ви да четете LCD екрани. Те могат да изкривят дисплея на рибарки, GPS, електронни компаси и радарни устройства. Поляризираните лещи ви позволяват да виждате по-добре под повърхността на водата, но те могат да бъдат неудобни, ако често използвате цифрови дисплеи.


Прочетете повече

Интересувате ли се от други спортове? Вижте слънчеви очила за планинско колоездене днес.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти