Lentiamо има рожден ден! До 40% отстъпка

Вход

7 причини, поради които не виждате добре с контактните си лещи

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 24. 6. 2022. Създадено от Lentiamo

Закупуването на контактни лещи и поддържането им в перфектно състояние е ежедневие за всички, който имат проблеми със зрението. Но внимавайте! Случвало ли ви се е да имате замъглено зрение с току-що закупените лещи? В тази статия ще обясним причините, поради които този въпрос възниква често сред нашите клиенти.

В много случаи нашите клиенти споделят: "Очите ми не фокусират добре с контактните лещи" или "Виждането ми е замъглено с новите лещи". Смятаме, че е време да сложим край на всички тези съмнения, които ви пречат да използвате контактните си лещи удобно.

Имате ли замъглено зрение с новите си контактни лещи? Това може да са причините

Не е нужно да се притеснявате, ако имате замъглено зрение с новите си контактни лещи, тъй като това е нещо, което може лесно да се реши, а ние в Lentiamo ще ви дадем информацията, която търсите. Ние имаме богат опит в сектора на очилата и сме водеща онлайн оптика на пазара, така че можете да сте сигурни, че сте в добри ръце.

Проверете дали контактните лещи са повредени

Както може би вече знаете, има различни видове контактни лещи, не само по отношение на материалите или производителя им, но и по отношение на препоръчителна честота на използване. Подобно на всеки друг продукт със срок на годност, контактните лещи също имат ограничен срок на употреба.

Проверихте ли дали лещите не са леко повредени, тъй като наближават последните им дни? Ако е така, е време да започнете да носите нов комплект. Това е нещо, което може да се случи по-лесно с месечните контактни лещи, тримесечните или тези за продължителна употреба..

Контактните ви лещи може вече да са за смяна, ако: започнете да виждате замъглено, да имате сухота в очите и зачервяване, тъй като това са главните симптоми. Ще ви разкажем повече за тях по-долу:

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-1

Избягвайте на всяка цена замърсяването на лещите си

Една от причините, поради които може да имате замъглено зрение с контактните си лещи, е, че не сте ги държали в тяхната кутийка и не сте ги почиствали с правилните разтвори за контактни лещи. Мръсотията е един от основните проблеми за хората, които започват да използват контактни лещи, тъй като липсата на знания ги кара да не вземат необходимите предпазни мерки, за да ги поддържат чисти.

Когато става въпрос за здравето на очите и грижата за тях, не забравяйте, че това е изключително чувствителна зона, затова е важно лещите ви да се съхраняват на безопасно място без достъп на бактерии.

Сигурни ли сте, че рецептата е правилна?

Това може да изглежда като съвсем елементарна грешка, но може да се случи и със сигурност може да играе роля за замъгленото виждане при контактните лещи. Обикновено всяко око е различно, така е нужно очен лекар да определи кои са подходящите диоптри и за двете ви очи.

Възможно е да имате нужда от контролен преглед

Вероятно вече знаете, че с течението на времето проблемите със зрението ви могат да станат по-изразени. Ето защо е абсолютно необходимо да ходите на редовни профилактични прегледи така че контактните ви лещи (и очилата, ако носите такива) да са правилно изчислени, за да се справите с проблемите си.

Обикновено е препоръчително да правите това веднъж или два пъти годишно за да проверите дали ситуацията ви е същата или нещо се е променило. Ако забележите някакви проблеми, които продължават да съществуват, трябва да отидете възможно най-скоро, за да ги отстраните.

Поставихте ли всяка контактна леща в правилното око?

Рецептата ви е ключова и всяко око може да се нуждае от различна корекция, така че е важно да да знаете коя леща е подходяща за всяко око по всяко време. По този начин можете да виждате ясно и да избегнете замъгленото виждане с контактни лещи.

Как можете да разберете коя леща на кое око принадлежи? Лесно е! Ако имате кутийка за контакни лещи, тя ще има буквата R (Right) за дясното око и буквата L (Left) за лявото око.

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-2

Предотвратявайте изсъхването на очите и ги поддържайте добре овлажнявани

Сухотата в очите е една от основните причини за замъглено виждане с контактните ви лещи, независимо дали са нови или ги носите от известно време. Освен това овлажняването също е важно за комфорта при носене на лещи. Без влага лещите могат дори да предизвикат дискомфорт или дразнене.

Ако имате такъв тип проблеми с контактните лещи регулярно, можете да закупите капки за очи за по-приятно носене.

Различни видове проблеми: проблеми с бинокулярното или междинното зрение

Може да сте взели всички необходими предпазни мерки, но също така е възможно да имате замъглено зрение с контактни лещи поради проблеми със зрението в по-голяма степен от късогледството или астигматизма. Два ясни примера са бинокулярното зрение или междинното зрение.

С други думи, може да виждате ясно само с едното око или да се нуждаете от различни диоптри в зависимост от това на какво разстояние се намирате от обекта, върху който искате да фокусирате. В тези случаи е най-добре да получите конкретна препоръка от вашия оптик за това какво ви е необходимо, за да виждате добре.

Колко време е необходимо, за да свикнете с контактните лещи?

Ако сте сменили рецептата си и трябва да си купите нови контактни лещи, имайте предвид, че може да са необходими три дни, за да свикне окото ви напълно с тях. Не бива да е твърде неприятно или дразнещо, но не забравяйте, че това е процес, през който очите ви трябва да преминат. Ако не го направите, това ще означава, че ще виждате още по-зле, защото те няма да се адаптират към вашите нужди.

Разбира се, след като свикнете с тях, няма да забележите никакви проблеми, стига да спазвате основните правила за грижа. След това няма да се налага да се притеснявате за замъглено зрение с контактните лещи.

Ако пък са минали повече от три дни и дискомфортът не се е подобрил от първия ден, най-добре е да спрете да ги използвате и да посетите вашия очен лекаер, за да прецени отново ситуацията и да ви препоръча друго решение, което да работи за вас. Никога не излагайте здравето на очите си на опасност и винаги разчитайте на мнението на специалисти, които да ви насочат по правилния път. Предпазливостта в това отношение ще ви помогне да избегнете множество усложнения, които не искате да се случват. Когато очите ви свикнат с новите лещи, едва ли ще помните, че ги носите!

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-3

Купете контактни лещи в Lentiamo с до 50% по-евтино от обикновените оптики!

След като вече знаете всичко, което трябва да знаете за замъгленото зрение при контактни лещи, искаме да ви предложим решение за вземете контактните си лещи по възможно най-лесния начин: от уюта на собствения си дом.

В Lentiamo имаме богат опит в областта на продуктите за грижа за очите. Ние сме водещият онлайн магазин в този сектор, когато става въпрос за страхотно съотношение цена-качество за нашите продукти. Пазарувайки на нашия уебсайт, ще намерите предлага до 50% по-ниски цени отколкото в обикновените оптични магазини.

Предлагаме контактни лещи от голямо разнообразие от марки, както и различни видове и честота на употреба, така че винаги можете да намерите най-подходящите за вашите нужди. Всички наши продукти винаги отговарят на най-високите стандарти за качество и са одобрени от Европейския съюз. Можете да ни се доверите.

Освен това покупките над 30 лева се изпращат безплатно, така че не се колебайте да се възползвате от възможността да купите всичко, от което се нуждаете! Изберете правилните продукти и забравете за замъгленото зрение с контактните си лещи.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти