Вход

Маркировка UKCA върху слънчевите очила: какво означава?

Създадено от Lentiamo на 9. 6. 2023

Много продукти, включително очила, вече носят новата маркировка UKCA. Защо има значение за вас, когато става дума за закупуване на нов чифт слънчеви очила?

От януари 2020 г. Обединеното кралство официално престана да бъде член на Европейския съюз в резултат на референдума през 2016 г., който влезе в историята като „Брекзит“. Така се роди и маркировката UKCA.

Какво означава маркировката UKCA върху слънчевите очила?

The mark signifies that the sunglasses meet a certain quality standard.

Акронимът UKCA означава UK Conformity Assessed. Тъй като се считат както за медицинско изделие, така и за модерен аксесоар, качествените слънчеви очила са част от списъка с продукти, подложени на държавно регулирани маркировки за съответствие.

От 1 януари 2021 г. марките очила, които искат да разпространяват продуктите си на пазара на Обединеното кралство, трябва да имат маркировка UKCA. Рамки, произведени преди тази дата, също могат да се разпространяват в Обединеното кралство само с маркировка CE, съгласно правилата преди Brexit. Много международни производители на очила в момента използват както CE, така и UKCA логото на своите по-нови продукти, разпространявани както в ЕС, така и в Обединеното кралство.

UKCA замества ли CE?

Да и не, продуктите, които понастоящем се нуждаят от маркировка CE, трябва да продължат да я носят, когато биват разпространявани на пазара на ЕС. По същия начин продуктите, предназначени за разпространение в Обединеното кралство и принадлежащи към съответните категории, ще трябва да носят маркировката UKCA. В случай на няколко производителя могат да присъстват и двата знака. Това означава, че продуктът отговаря на изискванията за качество и на двете и следователно може да се разпространява в ЕС и Обединеното кралство.

Jimmy Choo слънчеви очила с маркиворка CE

Следователно UKCA е задължителна за пазара на Великобритания (Англия, Шотландия и Уелс) за сертифициране на съответствието на редица продукти. Северна Ирландия следва различен режим. Те спазват вече действащите разпоредби, свързани с маркировката CE, за да поддържат известна териториална приемственост по отношение на пазара и стоките с Република Ирландия.

Защо маркировките UKCA и CE са важни при определяне на качеството на слънчевите очила?

Както маркировката CE, така и маркировката UKCA удостоверяват, че слънчевите очила, които сте закупили, отговарят на най-строгите производствени стандарти. Това означава, че очилата, които носят тези маркировки, са изработени от висококачествени материали и че защитата от ултравиолетовите лъчи, която предлагат, е реална и в съответствие с препоръките на очните специалисти.

Накратко, закупувайки очила с маркировка UKCA и CE, можете да сте сигурни, че държите оригинално медицинско изделие за защита на очите ви от вредните слънчеви лъчи.

Каква е разликата между маркировката CE и UKCA?

Понастоящем изискванията за качество за получаване на маркировка UKCA не се различават значително от тези за маркировка CE. Ето защо много марки за очила, които предлагат продуктите си както в Обединеното кралство, така и в ЕС, са избрали да използват и двете марки. Всъщност двете лога често могат да се видят едно до друго в храма на качествени рамки за очила и слънчеви очила, както е показано на снимката по-долу.

Слънчеви очила Jimmy Choo с маркировка UKCA и CE

Търсите нов чифт слънчеви очила, одобрени от UKCA и CE?

Стотици висококачествени слънчеви очила ви очакват в Lentiamo.

Разгледайте слънчеви очила, одобрени от UKCA

Източник

1. GOV.UK, Using the UKCA marking

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти