Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите слънчеви очила за бягане през 2024 г.

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 11. 4. 2023. Създадено от Lentiamo

Съдържание

За бегачите правилните слънчеви очила могат да бъдат също толкова важни, колкото удобни чифт обувки за бягане! Слънчевите очила за бягане трябва да предпазват очите ви от вредното UV лъчение, да намаляват отблясъците и да подобряват цялостната видимост.

За тези, които носят контактни лещи, слънчевите очила могат да бъдат особено полезни, тъй като осигуряват допълнителен слой защита срещу досадния вятър, прах и други отломки навън.

Независимо дали тичате сред горските пътеки или по тротоара, направете го с един от седемте топ избора на Lentiamo за най-добрите слънчеви очила за бягане. В тази статия нашите експерти разреждат най-добрите слънчеви очила за различни среди и разглеждат плюсовете и минусите на всеки от тях. Ще намерите ключови функции, които правят един чифт слънчеви очила добър и ще получите отговори на някои често задавани въпроси.

Как избрахме най-добрите слънчеви очила за бягане...

  • Проучване – От дизайна на рамката, характеристиките на лещите и други, разгледахме най-добрите модели, за да определим предимствата и недостатъците на всеки. Разгледахме популярни марки и модели, за да определим кои елементи правят слънчевите очила за бягане подходящи.
  • Отзиви от клиенти – Разгледахме нашите най-продавани дизайни, за да видим какви марки и модели всъщност носят и харесват потребителите.
  • Одобрени от оптометрист – оптометристите на Lentiamo предложиха своите експертни мнения относно най-добрите лещи, материали и дизайн за спортни слънчеви очила.

Най-добрите слънчеви очила за бягане

човек, носещ слънчеви очила за бягане с червени огледала

7. Esprit ET19673 538 57

Ако имате нужда от слънчеви очила за ежедневния си джогинг из квартала, не търсете повече. Тези слънчеви очила от Esprit предлагат страхотно съотношение цена/качество с прост и стилен дизайн.

Черните матови рамки са леки за по-голям комфорт и стабилност. Поради тяхното качество и гъвкав стил, тези нюанси Esprit са най-добрите слънчеви очила за бягане и ежедневно облекло.

Плюсове

  • Кафяви лещи за точно представяне на цветовете и филтриране на отражения
  • Стилен дизайн както за бягане, така и за ежедневно облекло
  • Висока UV 400 защита за светли дни

Минуси

  • Няма регулируеми функции

6. Polaroid PLD 2125/S 3U5 5Z 66

За дълги дни на път тези слънчеви очила Polaroid предлагат фантастично оптично качество. Зелените огледални лещи ефективно блокират ярката слънчева светлина, за да предотвратят напрежението в очите. Висококачествените пластмасови рамки предлагат издръжливост в случай на замърсяване, изпускане или удар.

Поради огледалните лещи и дебелите рамки смятаме, че тези очила от Polaroid са най-добрите слънчеви очила за ярки условия.

Плюсове

  • Леки пластмасови рамки за комфорт при бягане
  • Поляризирани лещи за намаляване на отблясъците и отраженията
  • UV филтърът от категория 3 е подходящ за интензивна слънчева светлина

Минуси

  • Няма регулируеми функции

5. Cébé CINETIK 2.0 CBS090

Слънчевите очила Cébé са идеалният аксесоар за бегачи, които искат да защитят очите си и да подобрят представянето си на пистата или пътеката. Тези слънчеви очила са проектирани да прилягат плътно към лицето. Регулируемите подложки за нос и върховете на слепоочията осигуряват удобно и сигурно прилягане дори по време на най-интензивните тренировки.

Смятаме, че CINETIK 2.0 са най-добрите слънчеви очила за бягане за жени, мъже и всеки с по-тънко лице.

Плюсове

  • Гумирани накрайници за по-голяма стабилност
  • Леки пластмасови лещи за удобно носене
  • Сменяеми лещи за интензивна слънчева светлина, по-тъмни дни и мъгливи условия

Минуси

  • Тънкия модел може да не е удобен за всички

4. Oakley Flak 2.0 XL

Всеки бегач вероятно е обмислял да инвестира в чифт слънчеви очила Oakley. С години изследвания зад техните технологии за лещи и материали, можете да сте спокойни, че те предлагат фантастични продукти за всеки спорт. Най-съвременната технология Prizm подобрява цветовия контраст и яснота при различни условия, което води до подобрено зрение и възприятие за дълбочина.

Oakley Flak 2.0 XL разполага с рамка с половин ръб за безпрепятствен изглед надолу към земята. Огледалните лещи умело намаляват пропускането на светлина дори в най-ярките дни. Това са нашият най-добър избор за най-добрите слънчеви очила за бягане на дълги разстояния тъй като осигуряват качествена защита от слънцето и превъзходен комфорт.

Плюсове

  • Технологията на лещите Oakley Prizm подобрява цветовете, контраста и детайлите
  • Регулируемите гумени подложки за нос Unobtainium осигуряват удобно прилягане без приплъзване
  • Олекотена конструкция на рамката O Matter за комфорт

Минуси

  • Висока цена

Пазарувайте Oakley Flak 2.0 XL

Знаете ли, че? Най-съвременната технология Prizm на Oakley подобрява цветовия контраст и яснота при различни условия, което води до подобрено зрение и възприятие за дълбочина.


3. Fila SF9326 7FZX 99

Когато е важно да видите точно къде стъпват краката ви, изберете тези модни слънчеви очила. Елегантната монолеща осигурява широко зрително поле и осигурява страхотно покритие от слънце и дъжд, мръсотия, прах и други отпадъци.

Градиентните лещи филтрират пряката слънчева светлина, като същевременно осигуряват по-добра видимост през долната половина на лещите. Ето защо тези слъчневи очила от Fila са най-добрите слънчеви очила за бягане през деня в ярки или слънчеви дни.

Плюсове

  • Регулируеми подложки за нос за по-удобно и сигурно прилягане
  • Сивите лещи запазват естествените цветове, като същевременно намаляват светлината
  • Леки и издръжливи пластмасови рамки

Минуси

  • Огледалните лещи са по-податливи на надраскване

2. Esprit ET19669 507 72

Тези модерни едноцветни слънчеви очила от Esprit са стилен, но функционален аксесоар. Синият цвят на лещите е идеален за ярка слънчева светлина. Вземете ги на писти покрай реки, океани и езера и не само вижте, но и почувствайте разликата!

С леки рамки, издръжливи пластмасови лещи и регулируеми подложки за нос, това са най-добрите бюджетни слънчеви очила за бягане в нашето ръководство.

Плюсове

  • Регулируеми подложки за нос за по-добро прилягане
  • Сини лещи за подобряване на контраста и минимизиране на отраженията на светлината.
  • Лещи с вентилация за предотвратяване на замъгляване

Минуси

  • Неполяризирани лещи

1. Oakley Radar EV Path

Ако искате слънчеви очила, на които не им липсва оптично качество, стил или комфорт, Oakley Radar EV Path са фантастична опция. Червените лещи подобряват контраста за ясен изглед на случващото се около вас. Вижте контурите на неравна пътека и забележете зелените дървета по-подробно с тези нюанси.

С HDO (оптика с висока разделителна способност), лещите елиминират увеличението на изображението и изкривяването на цветовете. Oakley Radar EV Path са нашият най-добър избор за най-добрите слънчеви очила за бягане по пътека или за всяко приключение, което сте планирали.

Плюсове

  • Технологията на лещите Oakley Prizm подобрява цветовете, контраста и детайлите
  • Регулируемите гумени подложки за нос Unobtainium осигуряват удобно прилягане без приплъзване
  • Олекотена конструкция на рамката O Matter за комфорт

Минуси

  • Висока цена

Пазарувайте Oakley Radar EV Path

Знаете ли, че? O Matter на Oakley е патентован найлонов композит, използван в някои от техните рамки за слънчеви очила и очила. Той е издръжлив, гъвкав и устойчив на пот!

Какво трябва да предлага един добър чифт слънчеви очила за бягане?

тичащ човек с огледални слънчеви очила

Комфорт

Няма да е изненада, че слънчевите очила за бягане трябва да са удобни. За бягания на каквато и да е дължина, последното нещо, което искате, е слънчевите очила да стоя твърде плътно или да дрънчат наоколо. Неудобните слънчеви очила могат да ви разсейват и да повлияят на представянето ви.

UV защита

Когато бягате на открито, важно е да носите слънчеви очила, които предпазват очите ви от ярко слънце и отразяващи повърхности. Пътищата и другите повърхности могат да предизвикат отблясъци, които могат да причинят дискомфорт и дори да влошат зрението ви. Изберете слънчеви очила за бягане, които осигуряват висока UV защита, за да предпазите очите си от увреждане и да намалите количеството светлина, което навлиза в очите.

Все още не сте сигурни? Нека нашата функция за виртуално пробване на слънчеви очила ви помогне да пробвате рамки онлайн.

Лещи

В допълнение към избора на правилния материал за лещи за слънчеви очила за оптично качество и издръжливост, цветовете на лещите могат да повлияят на това, което виждате и колко добре го виждате. Различните цветове на стъклата на слънчевите очила могат да бъдат полезни в различни ситуации.

  • Сиви лещи – Неутрален избор, сивите лещи предлагат страхотни качества за намаляване на светлината при ярка светлина и запазват цветовете естествени.
  • Червени лещи – Червените лещи филтрират синята светлина и могат да увеличат цветовия контраст с жълтите пътни знаци, пътните линии и зелените дървета.
  • Кафяви лещи – Кафявите лещи подобряват контраста при ярка или различна светлина.
  • Жълти лещи – Страхотни за условия на слаба светлина, жълтите лещи увеличават контраста и подобряват видимостта при мъгливи или тъмни дни.

Друга функция, която трябва да имате предвид, са поляризирани слънчеви очила. Поляризираните лещи намаляват отблясъците, което може да бъде полезно при бягане при ярки, слънчеви условия или близо до вода. Някои бегачи обаче може да открият, че поляризацията значително затъмнява обкръжението или променя възприятието за дълбочина. В зависимост от вашите предпочитания и условия на бягане, слънчевите очила за бягане не е необходимо да бъдат поляризирани, но могат да подобрят цялостното ви изживяване!

Олекотени рамки

Когато става дума за слънчеви очила за бягане, леките опции са идеални, защото могат да предотвратят дискомфорта на лицето и носа. Тежките или лошо пасващи слънчеви очила могат да създадат точки на натиск, причинявайки главоболие и оставяйки следи по кожата. Леките слънчеви очила също е по-малко вероятно да се изплъзнат по носа или да подскачат по време на бягане, което може да бъде разсейващо и неудобно.

Професионален съвет: Оптометристът на Lentiamo Eliška ни напомня, че спортните слънчеви очила трябва да са леки и удобни. Освен това те трябва да бъдат направени от висококачествени, издръжливи материали, за да издържат на лоши метеорологични условия, силна слънчева светлина, пот, отломки и много други.

Побиране

Очилата с правилния размер трябва да прилягат плътно, без да се местят или да прищипват. Слънчевите очила за бягане трябва да стоят здраво на лицето ви, без да падат, когато бягате или когато гледате надолу. Те трябва да бъдат избрани както заради своята функционалност, така и за своята естетика. Рамките, които отговарят на формата на лицето ви, ще бъдат по-удобни и ще изглеждат по-добре.

Издръжливост

Слънчевите очила трябва да са издръжливи, за да издържат на физическите натоварвания при бягане на открито. Излагането на пот, влага и слънчева светлина могат да се отразят на нискокачествените слънчеви очила. Търсете стъкла и рамки, изработени от материали като лек и издръжлив поликарбонат.

Заключителни мисли от Lentiamo

Ако сте търсили най-добрите слънчеви очила за бягане, надяваме се това ръководство да ви помогне да намерите перфектния чифт, който може да ви придружава по време на вашите приключения. Нашите експерти са подбрали различни модели за различни поводи. Независимо дали сте готови за маратон или километър, имайте предвид тези ключови функции и продукти!

Често задавани въпроси

Кои са най-добрите бюджетни слънчеви очила за бягане?

Както при всички слънчеви очила, бюджетните очила за бягане трябва да предлагат висока UV защита, да осигуряват добра видимост, да са издръжливи и да пасват удобно. Нашите фаворити за най-добрите бюджетни слънчеви очила са Esprit и Polaroid. Те предлагат голяма оптична яснота и разнообразие от спортни дизайни. Можете също така да намерите по-евтини слънчеви очила Oakley, които са подходящи за бягане.

Добри ли са Ray Ban за бягане?

Много бегачи се радват на слънчеви очила Ray-Ban заради оптичната яснота и издръжливостта, която предлагат. Много модели са леки и имат добавени функции като поляризирани лещи. Ray-Ban предлага много стилни и надеждни очила за бягане по пътеки или бърз джогинг из града.

Кои са най-добрите слънчеви очила Oakley за бягане?

Oakley предлага разнообразие от най-добрите спортни слънчеви очила. Много от техните модели са идеални за бягане. С оптимизирани форми на рамки, леки материали и превъзходни технологии за лещи, няма да сбъркате. Oakley Radar EV Path, Oakley Flak 2.0 XL и Oakley Sutro Lite са известни със своята оптика, удобство и качествени дизайн.


Прочетете повече

Интересувате ли се от други спортове? Вижте още слънчеви очила за планинско колоездене и колоездене днес.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти