Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите слънчеви очила за кръгли лица

Създадено от Lentiamo на 27. 6. 2023

Много хора с кръгли лица избират слънчеви очила, които добавят ъгли, дефиниция и баланс към меките им черти. Кои рамки могат да направят това?

Внимание спойлер! Няма една точна форма на слънчеви очила, която да е „най-добра“ за определена форма на лицето. Има няколко неща, които трябва да вземете под внимание. Ако искате да подчертаете определени функции или да ги контрастирате, има много подходящи опции. В тази статия ще ви помогнем да идентифицирате кръглата форма на лицето, ще ви препоръчаме стилове слънчеви очила и ще обясним защо всеки конкретен стил на рамка работи добре. Нека да разгледаме!

Как да разберете дали имате кръгло лице

outline around round shape face on white background

Кръглите лица обикновено имат равни пропорции навсякъде с по-меки ъгли и по-пълни бузи. Като цяло линията на челюстта е закръглена без остри линии. Ето как да разберете дали имате кръгло лице:

  • Измерете пропорциите: Измерете ширината и дължината на лицето си. Основната характеристика на кръглото лице е, че ширината е приблизително равна на дължината.
  • Проверете скулите и линията на челюстта: Кръглите лица обикновено имат меко извити скули и по-пълни бузи. Линията на челюстта е по-малко дефинирана и по-скоро заоблена, отколкото ъглова.
  • Погледнете челото и брадичката: Кръглите лица често имат малко по-широко чело, а брадичката обикновено е заоблена, а не заострена или квадратна.

Знаменитости с кръгли лица

collage of queen latifah, chrissy teigen, and ed sheeran.

На снимката отляво надясно: Queen Latifah1, Chrissy Teigen2, Ed Sheeran3.

Какви слънчеви очила са най-подходящите за кръглите лица?

Тези с кръгли лица може да харесат рамки, които контрастират с меките им черти. Ъгловите модели и смелите линии на правоъгълните и квадратните слънчеви очила са страхотни възможности. Високите и големи рамки добавят контраст към ширината на тази форма на лицето.

Вижте нашите препоръки за нашите приятели с кръгли лица тук:

Правоъгълни или квадратни слънчеви очила

Всякакви рамки с прави линии или ъглови страни работят добре. Линиите на рамките контрастират на меките черти на кръглото лице, добавяйки акцент и измерение. Wayfarers са правоъгълни слънчеви очила с прави линии, които могат да разчупят по-пълните бузи.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Пазарувайте правоъгълни слънчеви очила


Слънчеви очила тип котешко око

Повдигнатите външни ръбове на слънчевите очила тип котешко око създават ефект на повдигане на лицето, правейки го да изглежда издължено и по-тънко. Ъгловите линии също перфектно балансират меките извивки на кръглите лица.

Chiara Ferragni CF 7006/S 807 IR 53

Пазарувайте слънчевите очила тип котешко око


Овърсайзд слънчеви очила

Овърсайзд, големите слънчеви очила могат да бъдат чудесен избор за кръглите лица. По-високите рамки осигуряват повече покритие и спомагат за създаването на илюзия за дължина. Потърсете стилове, които достигат до най-широката част на лицето ви, за да постигнете ефект, който подчертава вашите черти.

Hugo Boss 1386/S 086 HA 51

Геометрични слънчеви очила

Слънчевите очила с по-остри ръбове и ъгли разчупват полегатите линии на кръглите лица. Линиите лесно контрастират различни части на лицето като бузите и слепоочията.

Ray-Ban Hexagonal RB3548N 002/58 51

Навсякъде страхотен избор за кръгли лица

Всяко лице е различно, дори кръглите форми! Прегърнете чертите си, доверете се на усета си и изберете рамки, които смятате, че изглеждат добре.

Ако вече сте установили, че имате кръгло лице, но все още се нуждаете от насоки, разгледайте ръководството ни за слънчеви очила. То предлага изобилие от вдъхновение, като обхваща теми като материали на лещите и рамките, които да съответстват с цвета на кожата ви, наред с други полезни съвети.

Заключителни мисли от Lentiamo

Не забравяйте, че това са общи предложения за слънчеви очила за кръгли лица. Личните предпочитания играят важна роля при избора на най-добрата форма за вас. Изпробвайте различни стилове и изберете форми, в които се чувствате уверени.

Прочетете още

Не сте сигурни, че имате кръгло лице? Вижте слънчеви очила за други форми на лицето, като най-добрите слънчеви очила за овални лица или най-добрите слънчеви очила за сърцевидни лица.


Източници на изображения:

1. POPSUGAR
2. Cosmopolitan
3. Forbes

 

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти