4,9 Оценка

Вход

Как да закупите диоптрични очила онлайн

две слънчеви очила и един чифт очила на масата

 

Пазаруването на диоптрични очила онлайн се превърна в лесен и удобен начин да получите очилата, от които се нуждаете. От избора на рамки и покрития на лещите до въвеждането на подробности за рецептата за очила, стъпките също могат да бъдат трудни на пръв поглед.

Lentiamo предлага лесен за следване процес в пет стъпки за онлайн поръчка на диоптрични очила. Научете как да поръчате очила онлайн от Lentiamo по-долу!

Стъпка 1. Изберете вашите рамки

Първо отворете категорията диоптрични очила и изберете любимите си рамки от богат избор от стилни опции в електронния ни магазин.

Не сте сигурни дали избраните от вас рамки ще ви подхождат? Намерете вашия размер очила, за да сте сигурни, че пасват правилно.

Полезни съвети: Знаейки кои очила допълват формата на лицето ви може да ви помогне изберете стилове, които най-добре отговарят на вашите черти. Ако все още сте блокирани, потърсете символа за виртуално пробване, за да изпробвате виртуално стотици стилове от дома. И накрая, не забравяйте да разгледате най-новите тенденции за очила, за да видите кои стилове са популярни.


Стъпка 2. Изберете вашите лещи

След като сте избрали своите рамки, изберете вашите лещи за очила. На тази стъпка ще изберете между лещи за четене или на разстояние и и да изберете покритието на вашите лещи.

Четене/Разстояние

 • Четене – Ако проблемите ви със зрението са дошли с възрастта и имате нужда от очила главно за четене, това може да е опцията за вас.
 • Разстояние – Ако имате нужда от очила за обща употреба за произволно разстояние (близко или далеч), това вероятно е опцията, от която се нуждаете.

Покрития

 • Антирефлекс – Антирефлексно покритие, което осигурява основна защита срещу вода и прах
 • Суперхидрофобно покритие с антирефлекс – Хидрофобно покритие за защита от вода и прах
 • Слънчеви очила – Персонализирани слънчеви очила в цвят по ваш избор
 • Компютър "Blue Cut" с антирефлексно и хидрофобно покритие  Специално разработен филтър със защита от синя светлина

Стъпка 3. Добавете подробности за рецептата

Тогава е време да добавите вашите подробности за рецептата. Можете да добавите подробностите за вашата рецепта по един от трите начина:

 • Качете рецепта 
 • Въведете данните ръчно 
 • Преобразуване на рецепта за контактни лещи 

Точните подробности за рецептата са от съществено значение за получаване на правилните очила. Нашата платформа улеснява въвеждането на информация за вашата рецепта. Освен това измерването на зеничното разстояние (PD) е от решаващо значение за осигуряване на правилно подравняване на лещите. Ако не сте сигурни, научете как да измерите своето междузенично разстояние точно.

Забележка: Ако сте избрали персонализирани слънчеви очила, ще трябва да изберете типа и нюанса на стъклата си, преди да добавите данните за вашата рецепта. Ще можете да изберете измежду обикновени, градиентни, огледални, поляризирани или фотохромни стъкла.


Стъпка 4. Изберете индекс

Lentiamo предоставя селекция от индекси на лещи, което ви позволява да приспособите лещите си така, че да съответстват на вашата рецепта и предпочитания. Ще ви бъде даден избор между четири опции за индексиране.

 • Стандартен – Стандартен твърд материал, идеален за по-ниски диоптри
 • Тънък – Препоръчителна опция с допълнително закалено стъкло и UV защита
 • Изключително тънък – Изключително издръжливи асферични лещи с естествен вид, дори за високи диоптри
 • Ултра тънък – Най-добрият избор за високи диоптри

Стъпка 5. Финализирайте поръчката си

В последните стъпки прегледайте избраните от вас рамки, лещи и подробности за рецептата, за да сте сигурни, че всичко е точно. 

Добавете своите данни за плащане и доставка, преди да щракнете върху „Завършете поръчката и платете“. След това ще получите номер на поръчка и имейл за потвърждение.

Готови ли сте да поръчате следващия си чифт очила онлайн?

Разгледайте хиляди стилове и намерете любимия си чифт днес.

Пазаруване на очила

Често задавани въпроси

Какво ми трябва, за да купя очила онлайн?

За да купите диоптрични очила онлайн, ще ви трябва (1) актуална рецепта от очен специалист, (2) точно измерване на разстоянието между зениците и (3) компютър или мобилно устройство за избор и поръчка.

Как да изберете подходящи очила, ако пазарувате онлайн?

Lentiamo предоставя насоки как да намерите правилния размер очила за вашата форма на лицето. Можете също да използвате инструмента за виртуално пробване, за да видите как изглеждат рамките на вас.

Безопасно ли е да купувате очила онлайн?

Да, купуването на очила онлайн е безопасно, стига да купувате от реномиран онлайн търговец като Lentiamo. Ние предлагаме само сертифицирани продукти, за да гарантираме, че получавате най-безопасните и качествени налични продукти.

Колко време е валидна рецептата за очила?

Рецептата за очила обикновено е валидна за около две години. Препоръчва се да правите редовни очни прегледи, за да сте сигурни, че рецептата ви е актуална и че нямате проблеми със здравето на очите.

Можете ли да върнете очила след покупка онлайн?

С политиката за връщане на Lentiamo винаги имате право да върнете стоки в рамките на 30 дни от датата на покупката, въпреки че законът посочва по-кратък период, т.е. 14 дни.

Контактните лещи и очилата могат да бъдат върнати без да се налага да посочвате причина.

Прочетете повече

Разгледайте други теми, свързани с купуването на очила онлайн.