До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Как да извадите залепнала леща от окото си

И така, имате проблем, защото сте носили своите контактни лещи по-дълго, отколкото е трябвало. Разбираме. Не се притеснявайте, това е нещо, през което много от нас са преминали, а решението е по-просто, отколкото изглежда. Намирате се на правилното място, за да разберете как да премахнете залепнала контактна леща, която не иска да излезе. Продължете да четете тази статия, която ние от Lentiamo сме подготвили за вас!

Ние сме водещата онлайн оптика в сектора, така че не за първи път някой от нашите клиенти се нуждае от нашата помощ, за да разреши подобна неприятна ситуация. Следвайки нашите съвети и винаги имайки под ръка подходящите продукти, ще може да си гарантирате, че това ще остане в миналото и няма да се повтори. Какво да правите, ако контактната леща не излиза, когато е залепена за окото?

Запазете спокойствие. Контактната леща няма да остане завинаги в окото ви. Поемете дълбок дъх и следвайте стъпките по-долу, за да научите как да отстраните залепнала леща, която не излиза.

  • Първо, измийте добре ръцете си и застанете пред огледало с подходящо осветление, за да можете да видите добре окото си.
  • Опитайте се да намерите контактната леща в окото си, като мигате непрекъснато, и се опитайте да я придвижите към центъра с показалеца си.
  • Ако контактната леща е залепнала, вероятно е изсъхнала и затова е било трудно да се свали от окото. За да лубрикирате отново окото си и да направите процеса по-лесен и приятен, можете да използвате изкуствени сълзи или капки за очи.
  • Когато окото и лещите ви са достатъчно овлажнени, е време да използвате най-елементарния трик за сваляне на контактни лещи, който всички научихме през първите дни на носене на контактни лещи: леко ги притиснете с върховете на пръстите си, за да не се счупят.

Putting in eye drops

И това е всичко! Както виждате, премахването на залепнала контактна леща, която не иска да излезе, не е толкова сложно, колкото може би сте си помислили. Ключът е да разберете, че това е доста често срещана ситуация, че много хора са преминали през нея и че решението е най-вече да се успокоите.

Вземете необходимите предпазни мерки, за да избегнете залепване на лещите

Както се казва, "превенцията е по-добра от лечението". Когато започнете да носите контактни лещи, е нормално да сте много внимателни по отношение на навиците си за носене на контактни лещи, но понякога се случва да направите грешка. Може да ги оставите, когато си лягате, и да не разберете това, да ги носите по-дълго, отколкото сте възнамерявали, или да прекарате повече време извън дома, отколкото сте планирали.

След известно време може да приемете някои стъпки в рутинната си грижа за контактните лещи за даденост. Лесно е да се види как може да се случи някой от тези сценарии.

Какво можете да направите, за да не се притеснявате как да извадите залепнала контактна леща? Винаги разполагайте с подходящите аксесоари под ръка. Малка бутилка с капки за очи, разтвор и кутийка за контакни лещи не взимат много място. Най-добре е също така да въведете график на носене, за да знаете какво е най-подходящо за вас и вашите приоритети.

Грижете се за очите си, за да предотвратите наранявания

Не забравяйте, че очите са една от най-чувствителните части на тялото и заслужават специално внимание, особено когато използвате продукти, които влизат в пряк контакт с тях.

Безотговорното използване на контактни лещи не само означава, че ще трябва да търсите решения на проблеми, като например отстраняване на залепнала контактна леща, но също така означава, че лесно можете да претърпите увреждане на очите, като например увреждане на роговицата, дразнене, както и много други наранявания. Ако нараняванията се повтарят, те ще изискват вниманието на специалист.

Ако не мога да извадя залепнала контактна леща, ще трябва ли оптик да я извади?

Не би трябвало да се налага да посещавате очния си лекар, за да отстраните залепнала контактна леща. Както обяснихме, ако успеете да запазите спокойствие и следвате стъпките, посочени в началото на статията, ще можете да отстраните контактната леща без сериозни усложнения.

Ако обаче е престояла много часове и е изсъхнала значително, лещата може да се счупи и фрагмент от нея да остане в окото. Това би затруднило отстраняването на фрагмента.

Ако това се случи с вас, най-добре е да се оставите в ръцете на доверен специалист, тъй като ако продължите да пипате окото, може само да влошите ситуацията. В Lentiamo разбираме, че това може да е неприятно и дразнещо, но трябва да се погрижите за ситуацията, вместо да се излагате на някое от гореспоменатите наранявания, опитвайки се да го извадите насила. Woman trying to remove stuck contact lens

Имате нужда от нов чифт контактни лещи или аксесоари? Купете ги онлайн в Lentiamo

Надяваме се, че тази статия, относно премахването на залепнала контактна леща, която не иска да излезе, е била полезна и че ще можете да избегнете ситуацията в бъдеще. Нуждаете ли се от някакви аксесоари, за да предотвратите това да се случи отново? Lentiamo е вашата надеждна онлайн оптика.

На нашия уебсайт ще намерите голямо разнообразие от продукти за грижа за очите. Можете да ги закупите от уюта на дома си до 50% по-евтино, отколкото от обикновените оптики. Просто добавете рецептата си за очила или контактни лещи и само след няколко дни ще можете да се радвате на новите си лещи.

Освен това покупките над 30 лева се изпращат безплатно, така че не се колебайте да се възползвате от възможността да купите всичко, от което се нуждаете! Изберете правилните продукти и забравете за замъгленото зрение с контактните си лещи.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти