Ексклузивни отстъпки 🔥

Вход

Слънчеви очила за голф 101

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 14. 7. 2021. Създадено от Lentiamo

Бихте могли да намерите слънчеви очила за голф сравнително лесно, тъй като пазарът е препълнен с хиляди модели от множество марки, за които може би сте чували или не. Въпреки това изборът на първия чифт, съчетавайки атрактивна цена и стил, не би бил особено лесен, тъй като всеки модел предлага нещо различно.

Слънчевите очила за голф трябва да са устойчиви на надраскване, да прилепват плътно около ушите, да са удобни и да предлагат добър фокус, подобрено възприемане на дълбочината и адекватна защита от ултравиолетови лъчи, слънчеви изгаряния и други подобни. Нека се задълбочим малко в характеристиките, които трябва да притежават сенниците за голф, за да бъдат действително полезни на игрището:

И така, какво трябва да предлага един добър чифт слънчеви очила за голф?

Лека рамка

Въпреки че слънчевите очила сами по себе си не могат да бъдат прекалено тежки, разликата от няколко грама може да бъде границата между комфортното голф преживяване и болезнено изтощителното такова. Трите най-популярни материала, използвани в конструкцията на рамките, са найлон, титан и берилий.

Найлоновите рамки обикновено предлагат чудесен баланс между тегло и комфорт, като същевременно са прилично устойчиви на надраскване. Титаниевите рамки са малко по-тежки от тези, изработени от найлон, въпреки че също са смятани за "леки". Освен това титаниевите рамки са устойчиви на корозия и обикновено са значително по-издръжливи.

Берилийът се намира в златната среда между титана и найлона и е чудесен вариант за хората с по-ограничен бюджет.

lightweight sunglasses frame

Защита от ултравиолетови лъчи

Защитата от ултравиолетови лъчи е задължителна за играчите на голф, които са изложени на пряка слънчева светлина в продължение на няколко часа на всяка сесия. Ултравиолетовите лъчи се разделят на три категории (като се започне от най-малко раковите и се стигне до направо смъртоносните) - UVA, UVB и UVC.

Най-основният чифт ежедневни слънчеви очила е в състояние да блокира голям процент от UVA лъчите, въпреки че такъв модел би предложил малка или никаква защита срещу другите два вида. Слънчевите очила за голф трябва да бъдат покрити с анти-UV покритие, което може да блокира UVA и UVB лъчите.

UV лъчи и категория на филтъра

UVB лъчите могат да изгорят плътта и да причинят слънчеви изгаряния и рак, затова е наложително да намерите чифт слънчеви очила, които могат да предпазят очите ви правилно. UVC лъчите рядко (ако изобщо някога) достигат земята поради късата си дължина на вълната. Обикновено те биват поглъщани и отклонявани от озоновия слой на Земята.

Комфорт при носене

Удобството при носене на всеки чифт слънчеви очила почти изцяло се определя от това колко добре пасват на конкретния човек. Затъмнените стъкла оказват известно влияние, но не толкова голямо, колкото размерът и теглото на слънчевите очила. Очилата, които са в състояние да останат на мястото си, без да се нуждаят от допълнителни корекции, обикновено са по-удобни.

Намерихте информацията, която търсехте? Тогава защо да не си поръчате чисто нов чифт слънчеви очила!

Преглед на всички слънчеви очила

Гумирани дръжки

Гумираните дръжки на очилата влияят както на удобството, така и на стабилността на всеки тип слънчеви очила. Тази специфична характеристика гарантира, че рамките остават подравнени за по-дълъг период от време. Обикновено те се поставят в страничните части; по-качествените слънчеви очила разполагат и с гумирани подложки за носа, които също така предотвратяват впиването на материала в кожата.

гумени рамена в слънчевите очила

В допълнение към дръжките може да помислите и да снабдите вашите очила със специален фиксатор. Този аксесоар трябва да бъде прикрепен към слънчевите очила, което ви позволява да ги окачите на врата си. Макар че тази конкретна функция не влияе на работата на слънчевите очила, тя има за цел да удължи техния живот.

Огледално покритие (светкавично покритие)

Огледалното покритие е известно като форма на отразяващ оптичен слой, нанесен върху външната страна на лещите, който значително намалява интензивността и количеството на светлината, преминаваща през слънчевите ви очила.

По същество това е устойчиво на атмосферни влияния покритие, което предотвратява както пряката (слънчева светлина), така и отразената светлина (отразена от повърхности). Светкавичното покритие е идеално съчетано със затъмнени лещи за най-добър ефект, като напълно блокира цялата светлина, която иначе би могла да премине през тях.

предимства на огледалните слънчеви очила

Цвят на лещите (при затъмнени слънчеви очила)

По принцип се смята, че оцветените слънчеви очила се различават от обикновените такива, предимно по отношение на начина, по който изглеждат. Повечето хора обаче могат да кажат, че слънчевите очила със затъмнени лещи се усещат и по различен начин. Всеки цвят имат различни преимущества и недостатъци:

Сив цвят

Слънчевите очила със сиво оцветяване са най-ефективни по отношение на филтрирането на светлината - това са случва по начин, който се усеща като естествен за човешката ретина. Освен това са универсални, тъй като са еднакво подходящи както при облачно, така и при слънчево време.

Основните предимства на сиво оцветените лещи включват намаляване на умората на очите, по-натурално възприемане на светлината и цветовете и намаляване на отблясъците.

предимства на огледалните слънчеви очила

Жълти

Жълто оцветените лещи блокират синята светлина, което от своя страна подобрява контракцията, драстично увеличава възприемането на дълбочината и предлага по-остро зрение при всякакви метеорологични условия. Повечето професионални играчи на голф и рибари ги използват, тъй като те предлагат надеждно представяне при всякакви светлинни условия.

Зелени

Зелените лещи спомагат равномерно цветово възприятие, като леко намаляват ефекта от отблясъците, донякъде изсветляват сенките и подобряват фокуса. По-тъмните нюанси на зеленото обаче могат да повлияят на пространственото възприятие на ползвателя им, като правят малките обекти почти незабележими, а по-големите обекти - по-големи, отколкото са в действителност.

Те могат да бъдат доста полезни за играчите на голф, които са свикнали с тези особености и характеристики, но е почти сигурно, че нов чифт по-скоро ще попречи на представянето на играча.

Синьо

Лещите със синьо оцветяване са любими на зрителите. Те "добавят" по малко от всичко - подобрени са цветовете, възприятието на дълбочината и формите, но точно това иска да избегне играчът на голф. Те не предоставят толкова остро зрение и не са толкова надеждни, колкото сивите или жълто оцветените лещи, но могат да се използват, за да се насладите пълноценно на гледането на мача на приятел.

Червени

Червените слънчеви очила са най-малко популярни сред играчите на голф поради инвазивния си характер. Те са склонни да затъмняват зрението на потребителя и да подчертават по-тъмните обекти, като донякъде увеличават контраста между определени цветови нюанси. Основното им предимство е почти абсолютното поглъщане на синята светлина, което ги прави по-подходящи за геймъри, отколкото за голфъри.

Поляризирани лещи

предимства на поляризираните слънчеви очила



Основно поляризираните лещи разполагат с химически филтър, който блокира цялата вертикална светлина, като същевременно позволява преминаването на хоризонтално ориентираната светлина.

В сравнение с лещите с огледално покритие тези лещи се различават по това, че все пак пропускат определени лъчи; това води до повишен визуален комфорт, драстично намаляване на умората и напрежението в очите, нулеви отблясъци и по-органично възприемане на цветовете.

Поляризираните лещи предлагат пълния спектър от предимства, които предлагат оцветените лещи, само че с по-слаб акцент върху отделните аспекти на изпълнението.

Как действат поляризираните лещи?


Надяваме се, че това кратко ръководство е било полезно за вас и че днес сте научили нещо ново за слънчевите очила за голф. Уверете се, че сте в безопасност в тези времена, през които всички преминаваме, и се забавлявайте!

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти