Вход

TOP 10 на най-добрите разтвори за контактни лещи

Jakub Odcházel

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, Мениджър Оптика, на 25. 2. 2018
Създадено от Leonie Bauer

Кои разтвори за контактни лещи са най-добри за почистване и дезинфекция на контактни лещи през 2020? Създадохме списък с топ 10 на най-добрите продукти за грижа за лещите специално за вас.

Този списък се основава на познанията и опита на нашите вътрешни оптометристи и редактори. Екипът ни от експерти разгледа по-подробно нашите най-продавани продукти за грижа и избра Топ 10 въз основа на техния опит и дискусии с клиентите.

Предварително можем да ви обещаем, че всички 10 продукти за грижа са с най-високо качество и най-модерни технологии.

Най-добрите разтвори за контактни лещи накратко

 1. Бестселърът: Solunate 400ml

  Мултифункционалният разтвор Solunate е най-продаваният разтвор на Lentiamo. В допълнение към високото качество, той предлага удобен пакет на разумна цена. По-голямата 400 ml опаковка ви позволява да се грижите за контактните си лещи поне с 5 дни по-дълго, в сравнение с обичайните 360 ml бутилки. Този продукт е и отлична алтернатива на най-добрите разтвори на пазара, като например ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose или OPTI-FREE.  Защо Solunate е нашият бестселър?

  • високото качество и последващият комфорт при използването на този разтвор, както и „всичко в едно” убеди мнозинството от нашите клиенти

  • По-голяма опаковка означава по-голямо удобство

  • Хиалуронова киселина за дезинфекция, изплакване и съхраняване на меки контактни лещи, включително силикон-хидрогелови лещи, а и е идеална за чувствителни и сухи очи

 2. Biotrue Multi-Purpose 360 ml

  Разтворът Biotrue Multi-Purpose 360 ml от Bausch & Lomb е вдъхновен от физиологията на очите. PH е неутрален и подобен на този на здравата и естествена сълза. Също така, разтворът има способността да овлажнява дълготрайно, тъй като съдържа омокряща добавка, която поддържа протеините активни и следователно по-устойчиви на бактерии.  С какво се отличава Biotrue Multi Purpose?

  • високият комфорт при носене продължава през целия ден

  • разтворът придава на лещите естественото усещане за сълзи

  • запазва контактните лещи свежи през целия ден

 3. Vantio Multi-Purpose 360 ml

  Дори сред по-евтините разтвори има истински изненади. В крайна сметка, по-малко пари не означава по-малко качество. В допълнение към своята непобедима цена разтворът Vantio 360 ml multi-purpose се откроява с многостранните си качества.  Научете за предимствата на Vantio Multi-Purpose

  • Разтворът Vantio Multi-Purpose дезинфекцира, овлажнява и премахва протеиновите отлагания, а също така е идеален за изплакване на контактни лещи.

  • Vantio е добра алтернатива на най-добрите разтвори на пазара, като: All In One Light, Zero-Seven Refreshing, Options Multi и много други.

  • Можете да закупите Vantio ексклузивно на Lentiamo и то на страхотна цена!

 4. ReNu MultiPlus 360 ml

  Не е съвпадение, че разтворът за контактни лещи ReNu MultiPlus 360 ml от Bausch & Lomb е на мястото си в нашия ТОП 10. Този мултифункционален разтвор е предназначен за цялостна грижа за всички видове меки контактни лещи. Продуктът за грижа ReNu съдържа борна киселина и следователно може отлично да балансира стойността на pH на повърхността на контактните лещи.  Какво прави ReNu MultiPlus толкова специален?

  • ReNu MultiPlus предлага максимум овлажняване

  • премахва външните остатъци от клетъчните тъкани

  • лесно се понася. Очите не сърбят и не горят, носенето на контактни лещи става по-приятно  Ето и разтворите, които бяха поставени на местата от 5 до 10 в нашата класация Топ 10.

 5. Options Multi 360 ml
 6. SOLOCARE AQUA 90 ml с кутийка
 7. Horien Ultra Comfort 500 ml
 8. Max OptiFresh bioplus 60 ml
 9. Zero-Seven Refreshing 80 ml
 10. OPTI-FREE PureMoist 90 ml


Как всъщност избирате правилният разтвор за вашите контактни лещи?

Предлагат се различни продукти, в зависимост от това, от което се нуждаят очите ви. Има безброй мултифункционални разтвори на пазара, които са подходящи за повечето носители на контактни лещи. Обаче: това, което е добре за някого, не е непременно добро и за някой друг. Винаги трябва да се имат предвид две неща:

Максимум овлажняване:

Чували ли сте за синдрома на сухото око? Това често е резултат от престоя в прашна среда, докато носите контактни лещи или работите ежедневно на компютър. Сухата лигавица означава сухи очи – за този проблем препоръчваме да използвате разтвори за контактни лещи, които силно овлажняват контактните лещи, като нашия бестселър разтвор Solunate.

Достатъчна дезинфекция:

Знаете ли за пероксидните разтвори? Този тип разтвор е особено задълбочен. Бактериите и утайките се отстраняват без компромиси. Лещите се почистват на принципа на химичните реакции, които могат да отнемат до няколко часа. В края на процеса пероксидния разтвор се неутрализира и лещите могат да се поставят в очите. Препоръчваме ви пероксидния разтвор AOSEPT PLUS.

Преди да купите този тип разтвор, моля, информирайте се за използването на пероксидните разтвори и тяхната употреба..Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

  Нямам въпроси

  *Задължителни полета

  Най-продаваните продукти