Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

TOP 10 на най-добрите разтвори за контактни лещи

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 25. 10. 2022. Създадено от Lentiamo

Не пропускайте един от нашите фаворити: Solunate Multi-Purpose съдържа хиалуронова киселина, която задържа влагата и поддържа комфорта и здравето на очите ви.

Разтвори за лещи са предназначени за почистване и дезинфекция на контактни лещи, за да запазят очите ви здрави и без инфекции. Много разтвори също така хидратират лещите за допълнително удобство при носене.

При толкова много възможности за избор е трудно да се намери решение, което да отговаря на вашите обективи и нужди. Съставихме списък на най-добрите разтвори за контактни лещи тази година за да улесните намирането на подходящия.

По-долу ще намерите подбора на Lentiamo за най-добрите разтвори за контактни лещи, вариращи от най-добрия разтвор за чувствителни очи до най-добрия разтвор за пътуване. Готови ли сте да разгледате?

Как избрахме най-добрите разтвори за контактни лещи...

  • Проучване - Проучихме разтвори за контактни лещи, техните съставки и др., за да преценим предимствата и недостатъците на всеки от тях. Разгледахме популярни и нови решения на пазара, за да намерим най-добрите от най-добрите.
  • Отзиви на клиенти - Прегледахме и отзивите на клиентите, за да видим какво казват потребителите за всяко решение.
  • Одобрено от оптометрист - Оптиците на Lentiamo прегледаха нашето проучване и предложиха експертните си мнения за най-добрите решения тази година.

Прочетете за предимствата и възможните недостатъци на всяко решение по-долу, за да откриете своето!

Нашите топ предложения

Най-добър като цяло: ReNu MultiPlus
Към ревюто ⬇

Най-добрър съотношение качество/цена: Solunate Multi-Purpose
Към ревюто ⬇

Най-добър пероксиден разтвор: Oxynate Peroxide
Към ревюто ⬇

Най-добър за чувствителни очи: Biotrue Multi-Purpose
Към ревюто ⬇

Най-доброто бюджетно решение: Vantio Multi-Purpose
Към ревюто ⬇

Най-добър размер за пътуване: SOLOCARE AQUA
Към ревюто ⬇

Най-добър за твърди лещи: AVIZOR GP MULTI
Към ревюто ⬇


Най-добрият мултифункционален разтвор: ReNu MultiPlus

ReNu MultiPlus 360 ml разтворът е подходящ за всички меки контактни лещи, включително силикон-хидрогелни лещи. Съдържа борна киселина, която ефективно дезинфекцира и балансира рН на разтвора, за да осигури по-чисти и по-удобни лещи.

ReNu MultiPlus е нашият топ избор за най-добрият мултифункционален разтвор заради неговата универсалността и способността да се поддържат всички видове контактни лещи. Най-добрите Продукти според Отзиви ReNu MultiPlus на първо място сред другите популярни разтвори.1

Предимства

  • Убива микроорганизмите върху лещата
  • Премахва упоритите протеинови отлагания за по-ясно зрение
  • Максимално овлажняване

Недостатъци

  • Не е подходящ за твърди контактни лещи

Ето как нашите клиенти оценяват този продукт:

Купете ReNu MultiPlus

Какво представлява мултифункционалният разтвор? Мултифункционалните разтвори са предназначени за цялостна грижа за контактните лещи. Мултифункционалните разтвори са удобни и предлагат цялостна грижа за лещите - от изплакване, дезинфекция, почистване и съхранение.


Най-добро съотношение цена-качество: Solunate Multi-Purpose

Solunate Multi-Purpose е най-продаваният разтвор за контактни лещи в Lentiamo. Формулата на Solunate е с хиалуронова киселина за овлажняване на maixumum без парене или щипене.

Опаковката от 400 ml е по-голяма от тази на други разтвори и може да се използва до пет дни по-дълго от стандартните опаковки на подобна цена. Solunate е нашият най-добър вариант, защото получавате повече разтвор плюс качествени предимства.

Предимства

  • Подходящ за чувствителни и сухи очи
  • Хиалуронова киселина за ефективно овлажняване
  • По-голяма бутилка на по-добра цена

Недостатъци

  • Не е подходящ за твърди контактни лещи

Ето как нашите клиенти оценяват този продукт:

Купете Solunate Multi-Purpose

Готови ли сте да опитате нещо ново? Solunate Multi-Purpose е отлична алтернатива на ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose и OPTI-FREE.


Най-добър пероксиден разтвор: Oxynate Peroxide

Oxynate Peroxide е висококачествен разтвор на водороден пероксид, предназначен за дълбоко почистване и дезинфекция на контактни лещи. Чрез химическа реакция разтворът на водороден пероксид прониква в лещата, за да разруши трудно отстранимите отлагания и натрупвания, които могат да причинят дискомфорт и помътняване на лещите.

Oxynate Peroxide е нашият най-добър избор за разтвори с водороден пероксид заради качествените му възможности за почистване и оптималното съотношение между цена и качество.

Предимства

  • Почиства в дълбочина и отстранява отлаганията
  • Подходящ за меки и твърди контактни лещи
  • Подходящ за чувствителни очи

Недостатъци

  • Не е предназначен за бързо изплакване

This is how our customers rate this product:

Купете Oxynate Peroxide

Не сте използвали пероксиден разтвор преди? Имайте предвид, че пероксидните разтворите трябва да се неутрализират, преди да влязат в контакт с очите. Този процес отнема минимум шест часа. Научете повече за използването на пероксидни разтвори, преди да започнете.


Най-добър за чувствителни очи: Biotrue Multi-Purpose

Biotrue Multi-Purpose 360 ml разтвор от Bausch & Lomb се базира на физиологията на очите ви. Разтворът е с балансирано рН, за да съответства на здравословната слъзна течност и да е удобен за носене през целия ден.

Благодарение на системата за двойна дезинфекция Biotrue Multi-Purpose ефективно дезинфекцира и отстранява нежеланите липиди и протеини, които могат да замъглят зрението.

Biotrue Multi-Purpose е нашият най-добър избор за чувствителни очи, защото действа в хармония с естествените функции на очите ви за по-малко дразнене.

Предимства

  • Неутрално pH, което имитира естествените сълзи
  • Премахва протеиновите натрупвания, като запазва полезните протеини
  • До 20 часа овлажняване

Недостатъци

  • Не е подходящ за твърди контактни лещи

Ето как нашите клиенти оценяват този продукт:

Купете Biotrue Multi-Purpose

Защо е важно рН? Дискомфортът при контактните лещи се свързва с различното ниво на pH на естествените сълзи и разтворите за контактни лещи. За да се чувствате най-комфортно, pH на разтвора трябва да попада в определен диапазон.2


Най-доброто бюджетно решение: Vantio Multi-Purpose

Vantio Multi-Purpose е практичен разтвор, който дезинфекцира, овлажнява и премахва протеиновите натрупвания. Идеален е и за изплакване и съхранение на контактни лещи. Vantio Multi-Purpose е нашият най-добър бюджетен избор за тези, които искат да спестят малко пари, като същевременно се възползват напълно от предимствата на универсалните разтвори за грижа за контактните лещи.

Предимства

  • На достъпни цени
  • За меки или твърди контактни лещи
  • Хидратира

Недостатъци

  • Винтова капачка

Ето как нашите клиенти оценяват този продукт:

Купете Vantio Multi-Purpose

Искате да спестите с Vantio? Vantio Multi-Purpose е достъпна алтернатива на много популярни решения като: All In One Light, Zero-Seven Refreshing, Options Multi и много други.


Най-добрият размер за пътуване: SOLOCARE AQUA

SOLOCARE AQUA е чудесен избор за пътуване, тъй като бутилката от 90 ml отговаря на ограниченията за течности в повечето авиокомпании. Този многофункционален разтвор е идеалното решение за почистване, дезинфекция, изплакване и съхранение на лещи навсякъде.

По-новите бутилки са снабдени с уникална, патентована заключваща система, която задържа капачката на място, за да предотврати изтичане.

SOLOCARE AQUA е нашият най-добър избор за решения с размер за пътуване заради забележителните си възможности за хидратация и надеждния дизайн на бутилката. Предлага се също така в бутилки със стандартен размер и в мултиопаковки.

Предимства

  • Идеален размер за полет и пътуване
  • Ефект HydroLock за дълготрайна хидратация
  • Включена е качествена кутийка за лещи

Недостатъци

  • Не е подходящ за твърди контактни лещи

Ето как нашите клиенти оценяват този продукт:

Купете SOLOCARE AQUA

Нуждаете се от разтвор за лещи при пътуване? Никога не смесвайте два различни вида разтвори за контактни лещи. Мултифункционалните разтвори имат съставки, които могат да бъдат несъвместими със съставки на други разтвори. Използването на два различни разтвора за един чифт лещи може да намали ефективността на разтвора или да предизвика дразнене.


Най-добър разтвор за твърди контактни лещи: AVIZOR GP MULTI

AVIZOR GP MULTI е специално разработен за грижа за твърди контактни лещи (с твърда газопропускливост). Това е разтвор "всичко в едно", който удобно почиства, дезинфекцира и овлажнява. Не са необходими допълнителни почистващи средства, но тези с чувствителни очи могат да изплакнат лещите с физиологичен разтвор след процеса на дезинфекция.

AVIZOR GP MULTI е нашият най-добър избор за твърди контактни лещи заради своето добро качество и ефективност..

 

Предимства

  • Изключително удобно решение "всичко в едно
  • Предотвратява полепването на микроорганизми по повърхността на лещата
  • Съдържа смазващи агенти за овлажняване и комфорт

Недостатъци

  • Дезинфекцията отнема минимум четири часа.

Ето как нашите клиенти оценяват този продукт:

Купете AVIZOR GP MULTI


Други разтвори, които клиентите харесват

Последните три избора са направени въз основа на отзиви на клиенти. Всяко решение е високо оценено и предлага уникални предимства.

OPTI-FREE RepleniSH е разработен за допълнително овлажняване и е чудесен за сухи очи. Ако имате чувствителни очи или използвате пероксиден разтвор, изплакването с AVIZOR Saline е лесен начин да се уверите, че лещите ви са изплакнати и готови за употреба. ReNu MPS Sensitive Eyes е добър универсален разтвор за тези с чувствителни или лесно раздразнени очи.


Често задавани въпроси

Как да изберете правилния разтвор за вашите контактни лещи?

Предлагат се много различни продукти в зависимост от това от какво се нуждаят очите ви. Съществуват безброй универсални разтвори, които са подходящи за повечето потребители на контактни лещи. Това, което работи за един човек обаче, не е задължително да работи за други. Винаги имайте предвид две изисквания: максимално лубрикиране и адекватна дезинфекция.

Максимално лубрикиране

Чували ли сте за синдрома на сухото око? Той често е резултат от престой в запрашена среда, докато носите контактни лещи, или се появява след ежедневна работа с компютър. Сухите лигавици означават сухи очи - при този проблем препоръчваме да използвате разтвори за контактни лещи, които ефективно овлажняват лещите, като например нашия най-продаван разтвор Solunate.

Достатъчна дезинфекция

Интересувате се от използването на разтвори с пероксид? Този тип разтвори почистват Вашите контактни лещи особено старателно, като премахват бактериите и отлаганията. Лещите се почистват чрез химическа реакция, която може да отнеме до няколко часа. В края на процеса пероксидните разтвори се неутрализират, така че можете безопасно да поставите лещите обратно в очите си.


Заключителни думи от Lentiamo

Главният оптик на Lentiamo е информиран за изследванията, цялостното съдържание и препоръките за продукти в това ръководство за медицинска достоверност, за да ви предостави възможно най-надеждната информация.

В крайна сметка най-добрият разтвор за контактни лещи за Вас зависи от Вашите очи и нужди. Ако се затруднявате да намерите подходящия разтвор или търсите такъв с повече предимства, това ръководство може да Ви насочи в правилната посока.

Lentiamo предлага широка гама от контактни лещи и разтвори на достъпни цени. Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се грижите за очите си, в нашия онлайн магазин още днес.


Източници

1. Best Product Reviews, 10 Best Bausch Lomb Renu Multiplus In The UK
2. National Library of Medicine, Comparative study of pH for different saline and multi-purpose contact lens solutions

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти