Lentiamо има рожден ден! До 40% отстъпка

Вход

Какво представляват fit-over слънчевите очила и подходящи ли са те за вас?

Създадено от Lentiamo на 26. 7. 2021

Достатъчни са ви сегашните диоптрични очила, но искате да добавите UV защита към лещите си? Тогава, като трета алтернатива на слънчевите очила с рецепта и фотохромните слънчеви очила, може да помислите за друг вид защита - fit over слънчеви очила.

Fit-over слънчевите очила са точно това, което си представяте: те са слънчеви очила с леко уголемена рамка, специално проектирани да прилягат върху вашите диоптрични очила. Очилата ви просто ще се скрият зад слънчевите очила. По този начин получавате отлична UV защита в допълнение към остротата на зрението на очилата с рецепта.

Така че, ако обичате да прекарвате времето си навън на слънце и трябва да носите очилата си, fit over слънчеви очила могат да бъдат перфектния ви спътник. Искате ли да знаете защо?

Какво представляват fit over слънчевите очила?

 

" allowfullscreen>

 

 

На първо място нека изясним какво представляват fit over слънчевите очила (наричани още слънчеви очила с покритие) и как работят.

Fit over слънчевите очила имат малко по-различен дизайн от обикновените слънчеви очила. Те са по-широки, така че да могат да обхванат стъклата на диоптричните очила под тях. Същото важи и за рамката. Fit over слънчеви очила имат малко по-дебела и по-голяма рамка, така че стъклата на очилата под тях да не се виждат.

Това има много предимства: По-широката рамка осигурява допълнителна доза UV защита, особено отстрани и в горния край на лещите. Това предпазва не само очите ви, но и чувствителната ви кожа и може да ви предпази от преждевременно стареене.1

Освен формата си, стъклата на слънчевите очила с надпис "over-glasses" предлагат UV400 защита, т.е. 99% предпазване от UVA и UVB лъчите. Тази защита е от съществено значение през цялата година, тъй като слънцето може да причини сериозни увреждания на роговицата, лещата и ретината, според Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology.2

Какви са предимствата и недостатъците на fit over слънчевите очила?

Не сте сигурни за цената или практичността на fit-over слънчевите очила? Продължете да четете!

 

  • Въпреки че слънчевите очила с рецепта са изработени по поръчка и прилягат плътно на лицето ви, те могат да бъдат и скъпи. В зависимост от модела, марката и покритието, може да платите за чифт диоптрични слънчеви очила толкова, колкото за стандартдни диоптрични очила. За разлика от тях, fit over слънчевите очила са много достъпни. Само от 69 лева можете да си поръчате чифт висококачествени слънчеви очила с покритие в Lentiamo, които можете да носите през цялата година.
  • Стъклата на fit over слънчевите очила обикновено са много устойчиви на удари. Освен това дебелите им рамки осигуряват допълнителен слой издръжливост. Това може да е важно, ако ги използвате когато тренирате или спортувате на открито.
  • Едно допълнително предимство е, че fit-over слънчевите очила могат да се поставят и свалят бързо и лесно. Носете калъфа за очила със себе си в чантата си или в отделението за ръкавици и просто слагайте вашите fit over слънчеви очила, когато имате нужда от тях. Не е необходимо да закопчавате или да сменяте очилата.
  • Въпреки това, fit over слънчевите очила могат да увеличат теглото на вашите очила. Въпреки че съвременните модели са много леки, те все пак увеличават значително теглото. Ето защо точното измерване за правилното прилягане е задължително, за да се намали неудобството. Но как да измерите правилния размер на вашите фитове? Прочетете по-долу!

 

-плюсове и минуси на fit over слънчевите очила

Как да определите правилния размер?

След като знаем как работят fit over слънчевите очилаи какви са основните им предимства, нека измерим прилягането им. Всичко, което трябва да направите, е да измерите размера на вашите диоптрични очила, т.е. ширината и височината им в милиметри. За да постигнете възможно най-добро прилягане, рамката на вашите слънчеви очила трябва да е малко по-голяма по ширина и височина от тази на очилата ви. Но не се притеснявайте - слънчевите очила с покритие Polaroid са проектирани така, че да бъдат поне с 2-3 милиметра по-големи и по-широки от предписаните очила с подобен дизайн.

О, и като стана дума за дизайн: Това, което също трябва да вземете предвид, е стилът и формата на вашите очила с рецепта. Например, ако носите кръгли очила, трябва да изберете кръгли fit over слънчеви очила. Ако очилата ви са по-квадратни, вашите подходящи fit over слънчеви очила също трябва да следват тази форма.

fit over sunglasses

Има ли различни стилове fit over слънчеви очила?

Може би си мислите, че въпреки отличните характеристики на fit over слънчевите очила, предпочитате да инвестирате парите си в диоптрични слънчеви очила, защото те са по-модерни и стилни. Може би трябва да помислите отново. Най-новите fit over слънчеви очила, като например тези на популярната италианска марка Polaroid, изобилстват от стил и страхотен дизайн.

Разгледайте някои от най-модерните стилове.

Fit over слънчеви очила от Polaroid

Снабдени ли са слънчевите очила с поляризирани стъкла?

Важен въпрос при избора на подходящи слънчеви очила fit-over е дали лещите трябва да са поляризирани или не. Както може би знаете,поляризацията при слънчевите очила предотвратява прекомерното заслепяване.3

Така че, избирайте чифт поляризирани fit-over слънчеви очила по време на дейности върху вода или сняг, като риболов или каране на ски. Те ще ви осигурят необходимата защита от отблясъци и слънце, която заслужавате.


Източници:

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти