Вход

4 марки устойчиви слънчеви очила, за които трябва да знаете

Създадено от Lentiamo на 25. 5. 2021

На устойчивата мода се обръща голямо внимание. Независимо дали става дума за тениска, яке, панталон, обувки, бельо или бански костюми - много марки вече предлагат дрехи, изработени от рециклирани и възобновяеми материали, което кара екологичните ни сърца да бият по-бързо.

И с право! Трябва да бъде сложен край на бързата мода и така мислят не само учените и активистите, но и всекидневните потребителите.

Но ако искаме да бъдем екологично чисти, нека го направим както трябва! Това означава, че не само дрехите ни, но и аксесоарите ни трябва да бъдат направени по устойчив начин. Затова разгледайте най-добрите марки слънчеви очила, които се отнасятнаистина сериозно към устойчивото развитие!

Какво представлява устойчивата мода?

Модата от устойчиви материали означава преди всичко едно: преосмисляне на производството на дрехи. В процеса на производство не трябва да се вреди нито хората, нито животните.

В допълнение, устойчивата мода има за цел да се бори с вечното повторно производство на тъкани и синтетични материали чрез повторна употреба на материалите или производството им от възобновяеми суровини. Това се случва благодарение на инициятивата на много марки, които се стремят да използват устойчиви, неутрални по отношение на климата материали, за да нямалят влиянието на глобалното затопляне и разрушаването на околната среда.

Силата, в която се произвежда, доставя и предлага на пазара устойчива мода, зависи от продукта. Много марки вече предлагат дрехи, изработени от рециклирани материи, други разчитат на екологично чисти естествени влакна като органичен памук, коноп или целулоза.

Какви са материалите, от които са изработени устойчивите слънчеви очила?

Екологични слънчеви очила трябва да са също толкова леки, издръжливи и устойчиви на надраскване, колкото и техните неустойчиви аналози. Затова рамките трябва да бъдат изработени от материали, подобни на тези на "нормалните" очила..





Събрахме повече информация за три специфични технологии, използвани в производството на устойчиви очила.

  • Econyl: Econyl се произвежда изцяло от морски и депонирани отпадъци, като например промишлена пластмаса, изрезки от платове на производители на облекла, стари килими и др. По този начин той предлага реална алтернатива на производството на нови пластмаси.
  • Хексетат: Хексетатът, суровината на целулозния ацетат, се произвежда от иновативна, патентована акрилна смола. Ацетатът е изкуствено влакно, получено от целулоза. Пречистената целулоза се извлича от дървесна целулоза. По този начин хексетатът е рециклируем и особено екологичен материал.
  • Рециклирана пластмаса: Концепцията Bio-Based, успешно прилагана от марката Meller, е екологична алтернатива на всички обичайни материали за слънчеви очила, тъй като намалява използването на неустойчиви пластмаси. Рамките са изработени от 45% материали на естествена основа, което намалява използването на изкопаеми суровини и въглеродните емисии.


устойчиви материяли

Кои марки предлагат устойчиви слънчеви очила?

В момента има множесвто различни марки, които произвеждат устойчиви слънчеви очила. В Lentiamo можете да избирате между модни дизайнерски очила и модерни слънчеви очила в streetwear стил. Независимо от вкуса, формата на лицето и бюджета ви.

Био очила Meller

Рамките на слънчевите очила Bio-Based на Meller са произведени по технология, която предлага по-екологична алтернатива на обичайните материали за рамки. Слънчевите очила с етикет "Bio" са изработени предимно от естествени материали, които имат по-малък екологичен отпечатък от обикновените слънчеви очила и следователно са по-устойчиви за околната среда. Слънчевите очила без етикет "Bio" са произведени от рециклирани пластмаси, което спестява възобновяеми и невъзобновяеми ресурси.

Polaroid

Рамките на Bio-Based слънчевите очила на Meller са произведени по технология, която предлага по-екологична алтернатива на обичайните материали за рамки. Слънчевите очила с етикет "Bio" са изработени предимно от естествени материали, които имат по-малък екологичен отпечатък от обикновените слънчеви очила и следователно са по-устойчиви за околната среда. Слънчевите очила без етикет "Bio" са произведени от рециклирани пластмаси, което спестява възобновяеми и невъзобновяеми ресурси.





Tommy Jeans

Рамките на слънчевите очила Tommy Jeans са изработени от Econyl - рециклиран найлон, направен от изхвърлени рибарски мрежи, синтетични тъкани и други пластмасови отпадъци. Екологичният материал Econyl има особено положително въздействие върху околната среда. Тъй като може да се използва няколко пъти, се пести енергия и природни суровини.

Levi's

Много от рамките на слънчевите очила на емблематичната марка Levi's са изработени от хексетат - синтетична смола, от която се произвеждат леки, гъвкави, издръжливи и рециклируеми рамки. По този начин хексетатът е устойчив материал, който позволява производството на особено стабилни рамки. Суровината на целулозния ацетат е вид влакно. Тя не е изкопаема пластмаса.

Все още не сте намерили това, което търсите?

Още множество модели ви очакват на Lentiamo.

Изберете устойчиви слънчеви очила днес, с мисъл за утрешния ден!

Открийте устойчиви очила

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти