Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите слънчеви очила за планинско колоездене (MTB) през 2024 г.

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 18. 4. 2023. Създадено от Lentiamo

Съдържание

Както всеки запален планински колоездач знае, една малка грешна стъпка по пътеката може да промени или провали пътуването ви. Не позволявайте на отломки или досадни отблясъци да ви пречат. Подобрете зрението си и предпазете очите си с чифт висококачествени слънчеви очила за офроуд колоездене.

Чудите се какво отличава един страхотен чифт MTB слънчеви очила от обикновен чифт? Вижте деветте най-добри препоръки за слънчеви очила за офроуд колоездене на Lentiamo по-долу. Прочетете за основните плюсове и минуси на всеки избор, получете съвет относно важните функции, които да търсите, и намерете отговори на често задавани въпроси!

Как избрахме най-добрите слънчеви очила за планинско колоездене

  • Проучване – От дизайна на рамката, характеристиките на лещите и още, проучихме кои са най-добрите модели, за да определим предимствата и недостатъците на всеки един от тях. Разгледахме популярни марки и модели, за да определим какви елементи трябва да имат слънчевите очила за планинско колоездене.
  • Клиентски отзиви – Разгледахме нашите най-продавани дизайни, за да видим какви марки и модели потребителите действително носят и с удоволствие носят.
  • Одобрени от оптометрист – оптометристите на Lentiamo предложиха своите експертни мнения относно най-добрите лещи, материали и дизайн за спортни слънчеви очила.

Най-добрите MTB слънчеви очила

човек, седнал на хълм с планински велосипед и носещ слънчеви очила

9. Fila SF9326 0U28 99

Тези стилни слънчеви очила от международната марка за спортно облекло Fila са лесен избор за всякакви офроуд приключения. Поляризираните лещи намаляват отблясъците за повишена зрителна острота по пътеката.

Аеродинамичният силует е идеален за ускоряване нагоре, надолу и извън утъпканите пътеки. Със сигурност ще оцените неутралния черен дизайн както за ежедневно облекло, така и за колоездене.

Плюсове

  • Малки вентилационни отвори в лещите за предотвратяване на замъгляване
  • Меки, регулируеми подложки за нос за комфорт и по-добро персонализиране
  • Висококачествени и издръжливи пластмасови рамки

Минуси

  • Сивите лещи не увеличават контраста на околната среда

8. Under Armour UA 7001/S KB7 Z9 99

Тези цветни слънчеви очила Under Armour предлагат модерен външен вид за планинско колоездене или всяка друга спортна дейност. Обгръщащата монолеща осигурява достатъчно покритие от слънце и отломки, без да пречи на периферното зрение.

Освен че са стилни, лилавите огледални лещи подобряват контраста при условия на слаба светлина. Те са универсален вариант за носене през целия ден.

Плюсове

  • Регулируеми и противоплъзгащи гумени подложки за нос за комфорт
  • Доставя се с две резервни лещи в различни цветове за голяма гъвкавост
  • Ултра леки и издръжливи найлонови рамки

Минуси

  • Тясната рамка може да не е удобна за всички

7. Evil Eye Traileye

Носете Evil Eye Traileye и изпитайте разликата! Оранжевите лещи филтрират синята светлина, за да подобрят контраста и да освежат околната среда.

Голямата монолеща умело предпазва очите ви от изсушаващ вятър, летящи отломки и всичко, което пътеката хвърля по вас. Моделът Traileye със сигурност ще зарадва всеки, който се интересува от функционалност и стил.

Плюсове

  • Нежен обгръщащ дизайн за повишена аеродинамика
  • Изключително лека и издръжлива пластмасова конструкция
  • Меки подложки за нос с вентилация за комфорт и по-малко дразнене

Минуси

  • Лещите не са вентилирани и може да са склонни към замъгляване

6. Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Тези ретро слънчеви очила от Smith имат лек и удобен дизайн. Предлагат сигурно прилягане, което няма да се изплъзне по време на интензивни карания.

Големите поляризирани лещи намаляват отблясъците и предлагат значителна защита около очите. С регулируема подложка за нос и плътно обгръщаща се форма, този модел Flywheel със сигурност ще остане на място и през най-тежкия терен.

Плюсове

  • Лещите имат технология ChromaPop за подобрено зрение и цветопредаване
  • Гъвкави рамена с автоматично заключващи се панти за лесно поставяне и премахване в движение
  • Леки и изключително издръжливи термопластични рамки TR90

Минуси

  • Няма опции за сменяне на лещите

5. Cébé S´TRACK 2.0

За оптимално покритие и производителност опитайте Cébé S´TRACK 2.0. Големите обгръщащи се лещи предлагат висока защита от летящи отломки и валежи. Рамките имат вентилирани дупки за предотвратяване на запотяване по време на каране с висока издръжливост.

S´TRACK 2.0 има технология за сензорни лещи, която подобрява контраста и видимостта, за да ви помогне да видите пътеки и дървета с по-големи детайли.

Плюсове

  • Лека и устойчива на напукване пластмасова рамка
  • Поляризирани лещи за намаляване на отблясъците и подобряване на контраста
  • Опция за прозрачни сменяеми лещи за по-голяма гъвкавост

Минуси

  • Огледалните лещи могат да бъдат по-податливи на надраскване

4. Bollé Aeromax

Слънчевите очила Bollé Aeromax предлагат отлично покритие и фантастична оптика. Голямата огледална леща е заобиколена от издръжлива рамка с половин рамка. С възможност за смяна на стъклата, слънчевите очила могат да бъдат персонализирани и сменени за различни условия.

Драматичният дизайн на Aeromax е стилен, но практичен за различни видове планинско колоездене.

Плюсове

  • Аеродинамичен дизайн за повишена скорост при спускане
  • Термогрип слепоочия и подложки за нос за предотвратяване на хлъзгането
  • Технология B-Max за широко зрително поле с ясна оптика

Минуси

  • Лещите не са поляризирани

3. Evil Eye Vizor

Тези елегантни слънчеви очила от Evil Eye са предназначени да пазят очите ви в безопасност и зрението ви кристално ясно. Обгръщащата рамка осигурява пълно покритие и защита от вредните слънчеви ултравиолетови лъчи и всякакви неочаквани отломки.

С регулируеми подложки за нос и слепоочия ще можете да намерите идеалното прилягане. Удобните подложки за захващане на носа и върховете на слепоочията също предотвратяват нежелано приплъзване.

Плюсове

  • Изключително издръжливи поликарбонатни лещи за защита и ясноста
  • 100% UVA, UVB и UVC защита
  • Възможност за смяна на лещи чрез система за бърза смяна на лещи

Минуси

  • Няма вентилационни отвори в лещите, което може да причини замъгляване

2. Oakley Sutro Lite Sweep

Слънчевите очила Oakley Sutro Lite Sweep са предназначени за спортисти, които се нуждаят от очила с висока производителност. С елегантен дизайн и лека конструкция, големите рамки осигуряват отличен обхват на видимост, защита и дълготраен комфорт.

Oakley Sutro Lite Sweep се предлагат в разнообразие от цветове, за да отговарят на вашите нужди. Обичаме червените лещи, тъй като създават страхотен контраст със зелените гори.

Плюсове

  • Червените лещи Prizm подобряват цветовете и контраста за по-голяма яснота на зрението, особено привечер
  • HDO (High Definition Optics) лещи премахват увеличението на изображението и изкривяването на цвета
  • Регулируеми подложки за нос, изработени от неплъзгаща се гума Unobtainium на Oakley

Минуси

  • Без теглещи ръкохватки на ръцете или върховете на слепоочията

Знаете ли, че? Oakley разработи най-съвременната технология Prizm специално за максимална зрителна острота. Технологията подобрява цветовия контраст и яснота при различна светлина и метеорологични условия, което води до подобрено зрение и възприятие за дълбочина.


1. Oakley Radar EV Advancer

Нашият избор за най-добрите MTB слънчеви очила е Radar EV Advancer на Oakley. Когато става дума за слънчеви очила Oakley, има безкрайни конкуренти, от които да избирате. Моделът Radar EV Advancer е практичен, стилен и има множество предимства.

Моделът Radar EV Advancer има нашия вот заради своите усъвършенствани оптични лещи с висока детайлност, които предотвратяват изкривяването на изображението. Лещите разполагат и с технологията Prizm, която подобрява цветовете, контраста и детайлите. По-високите рамки предлагат допълнителна защита срещу елементите и неприятните отломки. Какво повече можете да поискате?

Плюсове

  • Лек и издръжлив материал на рамката O Matter за дълготраен комфорт
  • Регулируемите подложки за нос и слепоочия Unobtainium не се плъзгат, когато са мокри
  • Технологията Advancer No Fog осигурява въздушен поток за борба със замъгляването и прегряването

Минуси

  • По-висока цена

Какво трябва да предлага един добър чифт MTB слънчеви очила?

изображение в близък план на човек, носещ велосипедна каска и слънчеви очила

Защита срещу UV лъчи и отломки

Слънчевите очила с подходяща UV защита са от съществено значение за дългите дни на пътека. Най-добрите слънчеви очила за планинско колоездене трябва да предпазват очите ви от вредното UV лъчение и от отломките.

Обгръщащата рамка може да предложи максимално покритие и защита от отломки, измамни клони, насекоми и др. Този дизайн подобрява и периферното зрение за по-добър зрителен диапазон.

Професионален съвет: Оптометристът на Lentiamo Eliška препоръчва аеродинамичен дизайн за MTB очилата, тъй като те намаляват съпротивлението на вятъра за увеличаване на скоростта. Те също така предлагат по-добра защита от слънчева светлина, вятър и отломки, тъй като формата на рамката следва плътно извивките на главата.

Правилният тип лещи

Даден тип лещи не работи при всички условия. Когато търсите MTB очила, изберете слънчеви очила, които предлагат най-доброто визуално подобрение и най-голяма гъвкавост за различни условия.

Например поляризираните слънчеви очила осигуряват фантастично намаляване на отблясъците и подобряват контраста, така че да виждате по-лесно заобикалящата ви среда. Промяната на терена и времето също може да повлияе на ефективността на вашите лещи. Фотохромните слънчеви очила, наричани още преходни лещи, се приспособяват към променящите се условия на светлина, за да предложат по-голяма гъвкавост за носене през целия ден. Те са полезни за навигация в сенчести зони на пътеката или каране при променливо време.

Ако карате в почти непокрити райони или често се сбъсквате с ярка слънчева светлина, помислете за огледални или поляризирани лещи.

Цветовете на стъклата на слънчевите очила също оказват влияние върху това какво и колко добре виждате.

  • Червени лещи – Червените лещи повишават зрителната острота с висок цветови контраст. Те са особено полезни за подобряване на дефиницията между зелени площи, което е чудесно за каране през гори.
  • Лилави лещи – Лилавите лещи подобряват контраста, минимизират отраженията на светлината и потискат ярките бели цветове.
  • Жълти лещи – Жълтите лещи предлагат рязко зрение при условия на слаба светлина, увеличават контраста и озаряват заобикалящата ви среда.
  • Кафяви лещи – Кафявото подобрява контраста, яснотата и възприятието за дълбочина, като същевременно подсилва нюансите на зеленото.
  • Прозрачни лещи – Прозрачните лещи предлагат съществена защита от замърсявания, когато е твърде тъмно или облачно, за да носите оцветени очила.

Все още не сте сигурни? Вижте как изглеждат вашите любими с нашето виртуално пробване на слънчеви очила.

Комфорт

МТБ слънчевите очила трябва да стоят сигурно и удобно при неравности, скокове и падания. Потърсете функции като неплъзгащи се подложки за нос и арки над слепоочията, така че слънчевите ви очила да останат на място. Леките материали като поликарбонат няма да натежават на носа или ушите ви. Комфортът е ключов, за да можете да останете фокусирани по време на всяка сесия.

Твърде широките рамки на очила могат да притискат каската ви и да причинят дискомфорт. Възможността за регулиране гарантира, че вашите очила са правилния размер за удобно каране.

Издръжливост

Независимо дали карате в чакъл или обикаляте по неподдържани писти, офроуд колоезденето може да бъде трудоемко при избора на екипировка. Издръжливите рамки са задължително, тъй като те издържат на удари и остават сигурно на лицето ви по време на пътуването.

Спортните слънчеви очила трябва да бъдат изработени от устойчиви на счупване материали като издръжливи пластмаси и поликарбонати. Избягвайте метални рамки, тъй като те могат да доведат до нараняване на очите или лицето ви, ако се счупят или спукат.

Професионален съвет: Оптометристът на Lentiamo Eliška подчертава, че спортните рамки трябва да са леки и удобни. Освен това те трябва да са направени от висококачествени, издръжливи материали, тъй като често се сблъсквате с лоши метеорологични условия, силна слънчева светлина, пот, отломки и други.

Заключителни мисли от Lentiamo

Висококачествените MTB слънчеви очила са най-добрият тип защита на очите за следващото ви офроуд приключение. Оптометристите на Lentiamo предложиха своите съвети за най-добрите слънчеви очила, за да ви предпазят и да се чувствате добре на пътеката.

Сега, след като знаете какви ключови функции да търсите, пригответе се да се насладите максимално на возенето си!

Често задавани въпроси

Трябва ли да носите слънчеви очила, когато карате планинско колоездене?

Носенето на слънчеви очила по време на планинско колоездене е силно препоръчително. MTB слънчевите очила могат да защитят очите ви от вредните ултравиолетови лъчи и отломки като чакъл, мръсотия, насекоми, кал и др. Те могат също да подобрят зрението ви, като намалят яркостта и подобрят контраста, позволявайки ви да виждате пътеката и препятствията по-ясно.

Кои са най-добрите бюджетни MTB слънчеви очила?

Когато става дума за MTB слънчеви очила, издръжливостта и защитата често имат цена. Все още можете да намерите качествени спортни слънчеви очила на достъпни цени. Не забравяйте да търсите устойчиви на разбиване материали, остра оптика и UV защита. Популярни марки като Cébé, Nike и дори Oakley предлагат спортни слънчеви очила с чудесно съотношение качество-цена.

Кои фотохромни MTB слънчеви очила са най-добрите?

Някои популярни фотохромни модели включват моделите Jawbreaker на Oakley и Evzero Blades, които разполагат с технология за лещи Prizm, която подобрява контраста и яснотата. Спортни марки като Smith, Bollé и Cébé също предлага различни фотохромни слънчеви очила, които са подходящи за планинско колоездене.

Кой е правилният цвят на лещите за планинско колоездене?

Планинското колоездене има специфични условия, с които трябва да се справите, така че е важно да изберете разумно цвета на лещите си. Много велосипедисти носят жълти лещи, защото те увеличават контраста, както и възприемането на дълбочина и разстояние при условия на слаба светлина. Универсална кафява леща подобрява контраста при слънчеви условия. Червени, розови или розови лещи предлагат страхотен цветови контраст в зелени гори.

Кои слънчеви очила Oakley са чудесни за планинско колоездене?

Oakley Radar продължава да бъде едни от най-популярните MTB слънчеви очила на пазара. Големите рамки и качествените лещи осигуряват оптимален стил и производителност. Други популярни слънчеви очила Oakley включват Jawbreaker, EVZero и Sutro. Колоездачите обичат технологията Prizm на Oakley заради нейната способност за подобряване на яснотата на зрението, което им помага да виждат детайлите по пътеката.


Прочетете повече

Интересувате ли се от други спортове? Вижте още слънчеви очила за бягане и риболов днес.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти