Слънчеви очила - с отстъпки до 40%

Поставяне на контактни лещи

Преди първата покупка на контактни лещи, всеки потребител трябва да се консултира със своя офталмолог и да научи как се борави с контактни лещи и как трябва да се грижи за тях

Процесът включва:

Ето и стъпките, които да следвате, когато вече сте вкъщи и сте изправени пред поставянето на лещите си:

5 магически стъпки

1. Измийте ръцете си

Важно е да сте сигурни, че нямате замърсявания по ръцете си ( това са неща, които наистина не искате да влизат в очите Ви ). Използвайте сапун, за да ги почистите добре, изплакнете ги и ги подсушете с подходяща кърпа. Това беше лесно, нали? :)

2. Винаги започвайте с едно и също око

Никога няма да се опитате да обуете обувката си на грешния крак, нали? Лещите си приличат с обувките ( е, поне малко ), по това, че имат ляв и десен брой. И понеже те изглеждат по един и същи начин, когато ги извадите от опаковката им, е добре винаги да започвате поставянето им от едно и също око, вадейки винаги лещата от една и съща страна на кутийката.

3. Дръжте лещите внимателно

Поставете една леща на върха на показалеца си и проверете дали е обърната правилно – трябва да е извита нагоре, като купа. След това, след като сте я почистили с разтвор, сте готови да я поставите.

4. Поставяне на лещите

Държейки лещата с една ръка, използвайте другата, за да придържате клепача си нагоре. След това, гледайте право към лещата или на една страна, поставете лещата на повърхността на окото си. Повторете процедурата с другото око.

5. Мигайте и сте готови!

Мигането няколко пъти проверява дали очите Ви се чувстват комфортно с поставените лещи. Ако не, няма проблем! Просто извадете лещите си, почистете ги с мултифункционален разтвор и ги поставете наново в очите си , след като се капнали капки за очи. Какво следва? Усмивка :) Вие спечелихте!

Прочетете статията ни по темата тук

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета