4,8 Оценка

Вход

Правила и условия

Благодарим Ви, че посетихте нашият уеб сайт. Lentiamo.bg е един от водещите интернет магазини и информационен уеб сайт за контактни лещи и свързаните с тях продукти. Сайтът е проектиран да предостави удобно, лично и информирано пазаруване на нашите клиенти 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Lentiamo.bg се стреми всеки един посетител на сайта ( Вие ) да имате едно безопасно и приятно пазаруване. Затова създадохме тези Условия, за да можем ние и Вие да сме подготвени какво да очакваме един от друг. Чрез използването на сайта Вие се съгласявате да се обвържете с условията, изложени тук. Запазваме правото да правим промени в сайта, в условията за пазаруване, както и в политиката и правилата за ползване на сайта по всяко време. Препоръчваме Ви да преглеждате сайта и условията за използването му периодично за актуализации и промени.

С използването на сайта Вие се съгласявате с това право за промени и актуализации от наша страна. Lentiamo.bg е търговското име на Lentiamo s.r.o., чието седалище е Videnska 12, Nova Bystrice, 378 33 Република Чехия, DIC: CZ26104784. Lentiamo.bg е собственост и се управлява от Lentiamo s.r.o. Чрез закупуване на контактни лещи от този сайт, Вие като клиент ще преговаряте с Lentiamo s.r.o. Повече информация можете да намерите тук

Център на продажбите

Центърът за продажба на всички артикули в този уеб сайт е Република Чехия.

Фактура за всяка продажба се издава в електронен формат и може да бъде изтеглена по всяко време от профила на купувача.

Юрисдикция

Съдебната система в Република Чехия има изключителна юрисдикция върху всеки иск, произтичащ от или свързан с посещение на нашия сайт от търговец и всеки спор, възникнал от или отнасящ се до договорите за покупка на продукти от нашия сайт. Въпреки това, ние си запазваме правото за завеждане на дело срещу Вас за нарушаване на тези условия във Вашата страна на пребиваване или всяка друга съответна държава.

За съдебни спорове, възникнали вследствие посещение и/или покупка в нашия сайт от краен потребител, изключителна юрисдикция върху всеки иск има съдебната система в Република България.

Прилагане на закона

Условията за ползване на сайта са регулирани от законодателството в Република България. Всички договори за покупко-продажба в нашия сайт са регулирани от законодателството в Република България.

Права на уеб сайт Lentiamo.bg

 • Нашата цел e да осигурим възможно най-доброто обслужване на нашите клиенти, затова ние си запазваме правото да Ви откажем продажба на продукти, ако вярваме, че имате мотив за повторна продажба на тези продукти.
   
 • Запазваме правото си да контролираме количеството на продуктите, поръчани от Вас.
   
 • Също така си запазваме правото да прекратим договора си с Вас и да ограничим достъпът Ви до сайта, ако вярваме, че някой от Вашите действия са в нарушение на приложимото право или вреди на интересите на другите потребители.
   
 • Запазваме правото си да не се доставят контактни лещи, когато са налице някакви здравословни противопоказания или ако спецификациите на контактните лещи, не отговарят на условията, определени по-горе.
   
 • Общите условия трябва да бъдат в съответствие със законодателството на държавата, в която доставчикът приема поръчката, а не от държавата, в която е била извършена доставката.
   
 • Договорът за продажба ще бъде между доставчика и клиента.
   
 • Клиентът потвърждава, че при закупуването на продукти от сайта е прочел Условията за ползването му и се съгласява с тях.
   

Валидната рецепта е задължителна

Вие декларирате, че имате валидна рецепта за контактните лещи, които закупувате. Потвърждавате и гарантирате на Lentiamo.bg. ,че информацията, която въвеждате в сайта е правилна, вярна и напълно съвпада със съдържанието на рецептата, предписана от Вашият очен лекар. Вие се задължавате в следващ период да подновите рецептата си според стриктните препоръки на лекарят, който се грижи за Вашето зрение. Вие разбирате условието на сайта, че поръчката Ви няма да бъде изпълнена, ако нямате валидна рецепта . Вие се съгласявате да се свържете с Вашият очен лекар, ако е необходимо, за да проверите информацията, съдържаща се във Вашата рецепта, както и всяка друга необходима информация.

Силно препоръчваме Вашите редовни очни прегледи да бъдат извършвани от квалифицирани офталмолози, за да гарантирате продължително здраве на Вашите очи. Вие не се задължавате да ни изпратите Вашата рецепта, но с приемането на Условията за ползване на сайта Вие потвърждавате, че имате валидна рецепта в съответствие със законите в Република България. Ползвателите на контактни лещи трябва да имат навършени най-малко 16 години.

Цвят и описание

Направили сме всичко възможно, за да покажем възможно най-точно цветовете на нашите продукти, които виждате в сайта ни. Въпреки това, действителните цветове, които виждате, ще зависят от Вашия монитор и ние не можем да гарантираме, че на дисплея на Вашия монитор всеки цвят ще бъде точно такъв, какъвто е в действителност.

Снимките на цветните контактни лещи са само илюстративни и всички те са предоставени от производителите на тези лещи.

Опитахме се да бъдем възможно най-точни. Въпреки това, ние не можем да гарантираме, че описанията на продуктите са точни, пълни, надеждни, настоящи или без грешки. Ако един продукт, предлаган от сайта ни не е както е описано, единствената ви компенсация е да го върнете в неизползвано състояние. Приемаме само неотворени и непокътнати опаковки с контактни лещи.

Срок за размисъл

По закон, клиентите в Европейския съюз и Обединеното кралство имат право да се откажат от покупката си в срок от четиринадесет работни дни от деня след датата на доставка. Ние Ви даваме 30 дни. Можете да върнете всички продукти, поръчани от Вас и да прекратите договора, без да посочите причина за това, в рамките на тридесет (30) работни дни след потвърждаване на поръчката („т.нар. период за връщане“). 30-дневният срок включва 14 дни за отказ от договора и 14 дни за връщане на стоките на търговеца, като нито един от тези срокове не може да бъде по-кратък от 14 дни. При връщане на продуктите Вие сте длъжни да се съобразите с изискването на нашата рекламационна политика (по-долу). Всички продукти трябва да бъдат върнати в оригиналната опаковка и във вида, в който са закупени (важи и за промоционалните пакети). От датата на Вашето решение да върнете закупените продукти и датата , на която поръчката Ви ще бъде върната при нас, Вие носите пълна отговорност за безопасността и сигурността на продуктите. Намерете подробни условия за връщане на тази страница.

Всички поръчки, направени в нашия електронен магазин, трябва да отговарят на общите нужди за лично потребление, както по отношение на броя на продуктите, поръчани в една поръчка, така и по отношение на многократните поръчки. По-специално, търговецът си запазва правото да анулира поръчка в следните случаи: проблеми с наличността на стоките, идентификацията на купувача, покупната цена, размера и методите на всяка отстъпка или друга промоция, методите на плащане и методите на доставка.

Търговецът може да предложи на клиентите намаления в информационен бюлетин или на уебсайта за определен период от време, също така може временно да предложи по-ниски цени на клиенти, които са доведени на уебсайта на търговеца от трети страни. Продуктите на уебсайта на търговеца се класират въз основа на пазарната реализация и предпочитанията на клиентите.

Доставка

Изпращаме повечето поръчки, направени до 14 часа, същият ден. За доставката на нашите продукти използваме услугите на куриерска фирма Еконт. Доставките се извършват всеки работен ден от 9 до 13 часа, в събота също от 9 до 13 часа. Моля, имайте предвид, че ако не сте на посочения адрес в уточнения ден и час за доставка, поръчката Ви ще бъде съхранявана в най-близкия офис на куриерската фирма за период до 7 дни. След това поръчката Ви ще бъде върната обратно при нас.

Начини на доставка Цена Срок на доставка Тегло Безплатно
4.90 лв за доставка в делничен ден 2 работни дни до 2 кг За поръчки над 30 лв
7.90 лв за доставка в събота 2 работни дни до 2 кг За доставки в събота на поръчки на стойност над 30 лв се начисляват допълнително 3 лв за доставка

Lentiamo.bg си запазва правото да промени доставчика на поръчаните стоки. Клиентът не винаги може да бъде уведомен за промяната, но ние винаги се стремим да направим най-доброто за Вас.

Какво да правите, ако вашата пратка не е пристигнала на очакваната дата на доставка?

Доставката на поръчката Ви трябва да бъде извършена в рамките на 2 работни дни от деня на изпращането й. Ако това не се случи, моля, не се колебайте да се свържете с нас! Моля, имайте предвид, че не можем повторно да изпратим поръчката Ви ако адресът, предоставен от клиента е неверен или непълен.

Рекламации и възстановяване

Lentiamo предоставя гаранция за връщане на парите на своите клиенти. Всички продукти могат да бъдат върнати и сумите, заплатени за тях напълно възстановени. Разходите за доставка не могат да бъдат възстановени, освен ако грешката не е в следствие на наши действия. В такъв случай заплащаме доставката.

Удължихме срока за връщане до 30 дни за всички стоки (включително контактни лещи и диоптрични очила). Преди предоставяхме на клиентите срок от 14 дни (според закона). За неотворени кутии с контактни лещи запазваме текущия период на връщане от 365 дни.

Позволяваме пълно възстановяване на разходите за очила до 2 пъти годишно.

При оплакване за дефектен продукт, както и за всички други оплаквания, изискваме копие от доказателството за използване на очилата, слънчевите очила или контактните лещи или сертификат за измерване на зрителната острота от квалифициран специалист (офталмолог или оптик) , който не е по-стар от 12 месеца. Последното е валидно специфично за претенции за диоптрични очила и контактни лещи.

Искам да сменя лещите си. Кутията с контактните Ви лещи отворена ли е​?

От август 2012 г. замяната на вече доставени лещи е още по-лесна! Ако откриете повредена леща в доставените пакети, не е нужно да ни я изпращате. Изискваме само снимка на повредената леща и снимка на опаковката, в която сте я получили. Също така, няма нужда да ни изпращате празен блистер като доказателство за липсваща леща. Просто напишете съобщение на е-мейл адрес returns@lentiamo.bg или попълнете формата за Рекламации за качество. В случай, че желаете да върнете продукти, закупени от нас, то следва тези продукти да бъдат в търговски вид и във вида, в който сте ги получили от нас – неотворени, запечатани, с ненарушена опаковка (включително и бонус продуктите и промоционалните такива). Ако сте закупили продукти в комплект с безплатни такива, то следва да върнете всички закупени продукти във вида, в който сте ги получили. Диоптрични очила и слънчеви очила: Продавачът носи отговорност за дефекти за слънчеви и диоптрични очила (включително корекции, напр. втвърдяване, антирефлекс) в продължение на 24 месеца от датата на доставка.

Какво да правим с неотворена опаковка контактни лещи?

Ако искате размяна на неотворена, запечатана и ненарушена опаковка контактни лещи, изпратете ни ги и ние ще Ви изпратим нови лещи веднага. Плащате само цената на пощенските разноски за транспорта до нас. Ако причината за връщане са различни диоптри от тези, от които се нуждаете, можете да използвате нашата програма 365 дни за замяна и обезпечение. Ние с радост ще заменим неразопакован пакет с контактни лещи. Моля, обърнете внимание на факта, че ние не възстановяваме разликата в стойността на лещите за подмяна, ако има такава. Можете да използвате пълната стойност на първоначалните лещи или разликата да бъде добавена към вашия Lentiamo кредит, който ще бъде използван за бъдещи покупки.

Искам да върна закупените контактни лещи

Изпратете ни нежеланите от Вас лещи заедно с рецептата от вашият офталмолог. Моля, сканирайте или копирайте рецептата и я прикрепите към Вашият имейл. Можете да върнете всички продукти, които сте поръчали от нас в рамките на тридесет (30) работни дни от получаването на поръчката. Освен ако Вашият продукт е повреден и имате оплакване, ние можем да приемем само контактни лещи, разтвори, капки за очи и аксесоари в тяхната оригинална, неразопакована, запечатана и неповредена опаковка. След този период, клиентите могат да заменят лещите за стоки от една и съща стойност, или стойността им да бъде добавена към техният Lentiamo кредит или към Lentiamo кредитът на техен приятел.

Връщане на диоптрични и слънчеви очила

Продавачът не носи отговорност за нормалното износване, неспазването на принципите на употреба диоптрични и слънчеви очила или неправилното им почистване. Продавачът не носи отговорност за дефекти, причинени от купувача. Имате право да върнете всички артикули, закупени от нас, с изключение на продукти, които са били модифицирани или изработени според индивидуалното желание на потребителя (напр. за индивидуално изработени диоптрични очила, включително стъкла) в рамките на тридесет (30) работни дни от получаване на вашата поръчка, съгласно регулациите на ЕС за правата и задълженията на потребителите. Ако искате да върнете диоптрични или слънчеви очила, закупени от нас, моля, проверете следното: те трябва да бъдат в първоначалното си състояние, включително всички аксесоари (кърпичка за почистване и калъф), те трябва да бъдат изпратени в ненарушена опаковка (корпус , хартиени или пластмасови опаковки, всякакви стикери, етикети) и сертификата за автентичност. За пълно възстановяване на сумата всички подаръци и бонус продукти, закупени с получени точки от покупката, също трябва да бъдат върнати. Когато връщате нежеланите диоптрични или слънчеви очила, клиентът носи отговорност за това, че слънчевите очила са върнати / доставени безопасно (като се уверите, че опаковката е безопасна и ще предотврати евентуални повреди по нейното съдържание). Ако смятаме, че очилата / слънчевите очила, калъфа или аксесоарите са повредени или нещо липсва от поръчката, Lentiamo има правото да предложи частично или никакво възстановяване в зависимост от степента на щетите. Моля, уверете се, че номерът на поръчката е написан на колета, а не на опаковката на слънчевите очила.

Важно: За да приемем рекламации, както и всички останали оплаквания, се нуждаем от копие от предписаната рецепта или документ за измерване на зрението от квалифициран специалист (офталмолог, оптик, очен лекар), като посочените документи не трябва да са по-стари от 12 месеца. След това е необходимо да изпратите продукта обратно при нас, описвайки дефекта или рекламацията, която желаете да направите.

Диоптрични очила

Преди поръчката да може да бъде обработена, трябва да се извърши предварително заплащане с карта онлайн или по банков път. За производството на стъклата за очила е необходима валидна рецепта. Обикновено доставяме очилата, които се изработват по поръчка, в рамките на 14 дни. Ако пратката се забави, непременно ще се свържем с вас.

Как да заявя връщане/възстановяване?

Ако вашите контактни лещи или опаковката (блистерът), с която са изпратени, са повредени, моля, изпратете ни ги в оригиналната опаковка заедно с номера на поръчката Ви. Рекламации не се приемат за цветни контактни лещи. Разходите по доставките се поемат от клиента.

Правото на отказ от продукт не възниква в случай на договори за стоки, които са модифицирани според желанието на потребителя или за неговото лице (например за индивидуално изработени очила с рецепта, включително стъклата). Правото на отказ не възниква в случай на договори за бързоразвалящи се стоки. Освен това правото на отказ от договора не възниква, ако потребителят е сключил договор за доставка на стоки в запечатан пакет, който потребителят е отстранил от опаковката и поради хигиенни причини не е възможно да се върне. С изключение на оплакванията, само непокътнати опаковани контактни лещи, разтвори, капки за очи и друг диоптричен асортимент могат да бъдат върнати. Правото на отказ, както е посочено по-горе, важи и за стоки, които са били модифицирани според желанията на потребителя или за негова сметка (напр. за персонализирани очила с рецепта, включително лещи), потребителят може да се възползва от възможността да се откаже от договора за покупка на всякакъв вид очила и стоки, които са били модифицирани според желанията му или за негова сметка (за персонализирани очила с рецепта, включително лещи) два пъти годишно и да върне тези стоки в рамките на 30 дни в съответствие с условията, посочени в статията за срока за размисъл от настоящите Общи условия. Продавачът запазва правото си да не приеме отказ от договорите за продажба за закупуване на всякакъв вид очила и за закупуване на стоки, които са били модифицирани по желание на потребителя или за него, ако потребителят се откаже от договора повече от два пъти в рамките на една календарна година.

Продуктите за замяна/възстановяване трябва да бъдат изпратени на адрес:

Lentiamo s.r.o.
Булевард „Тотлебен“ 53–55
София 1606
България

Имате право да върнете продуктите, които сте поръчали, включително подаръци и промоционални продукти за цени с отстъпка. Всички продукти трябва да бъдат в оригинална опаковка и в търговски вид, включително и промоционалните пакети. За възстановяване на заплатената сума, продуктите на промоционални цени или безплатните такива се оценяват според цените, обявени в момента на връщане на поръчката или според цените, на които бихме ги продавали, в случай че конкретните продукти не се предлагат в момента. Имате право да върнете всички артикули, закупени от нас, с изключение на продукти, които са били модифицирани или изработени според индивидуалното желание на потребителя (напр. за индивидуално изработени диоптрични очила, включително стъкла) в рамките на тридесет (30) работни дни от получаване на вашата поръчка, съгласно регулациите на ЕС за правата и задълженията на потребителите.

Сумата ще бъде изпратена на Вашата банкова сметка до 14 дни, след като пратката бъде доставена в департамента по замяна и възстановяване или в рамките на 14 дни от подаването на искането за възстановяване.

Ако претенциите Ви са основателни, имате право на обезщетение за разходите, свързани с упражняването на правата Ви по дефектното изпълнение, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителните разходи, възникнали в резултат на избрания от вас начин на доставка, който е различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас).

Ваучери

Можете да закупите ваучер на стойност от 50 до 800 лева на уебсайта на Lentiamo s.r.o. Ваучерът ще Ви бъде изпратен по електронен път след покупката. Ваучерът може да бъде разпечатан.

Ваучерът може да се използва за закупуване на всички стоки от асортимента, предлаган от търговеца, с изключение на закупуването на друг ваучер.

Ваучерът е валиден за една година (365 дни) от закупуването му. Клиентът може да се откаже от договора за покупка на ваучер в съответствие с условията за отказ от договора, които са посочени в настоящите общи условия.

Ваучерът може да бъде използван само веднъж. Ваучерът е преносим и може да бъде прехвърлян. Ваучерът може да бъде използван не по-късно от последния ден на неговата валидност.

Ваучерът не може да се използва за повече от една покупка. Ваучерът може да бъде приложен към стоки на цена, по-ниска от стойността на ваучера, но останалата част от сумата не подлежи на връщане на клиента. Ваучерът може да бъде използван и за стоки на по-висока цена от стойността на ваучера, но клиентът е длъжен да доплати разликата в цената.

За да приложите ваучера, въведете кода (5-символен код, получен във ваучера по имейл) в количката си.

Подаръчните ваучери не са част от нашата бонус програма (не следва да получите бонус точки при закупуването на подаръчен ваучер).

Подаръчният ваучер не може да се използва в комбинация с друг код за отстъпка.

Бонус система

 1. бонус програмата е създадена само за клиенти
 2. бонус точките са валидни за срок от една година
 3. за по-детайлна информация, разгледайте страницата ни с бонус програмата на Лентиамо тук

Бонус точките са неприложими и са предназначени предимно за крайния потребител. По отношение на компании, бонусната програма може да бъде значително редуцирана или напълно премахната.

В Lentiamo имате право да използвате бонус точките при поръчване. Можете да се възползвате от бонусната програма веднага след първата поръчка и да използвате бонус точките, които сте получили с тази поръчка. Имайте предвид, че няма да можете да използвате бонус точките, които са ви останали от първата поръчка, за втората такава, освен ако първата поръчка не е изпратена преди 14 дни и вече е заплатена.

СПЕЦИАЛНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТНОСНО СПЕЦИФИЧНИ ПРОДУКТИ

В случай на прекратяване на договора, слънчевите и диоптрични очила трябва да бъдат изпратени обратно на адреса на продавача в първоначалното им състояние, включително принадлежности като калъф и кърпичка за почистване, както и неповредени опаковки – хартия или пластмасови опаковки, стикери, етикети и сертификат за автентичност. За възстановяване на пълната цена на покупката трябва да бъдат върнати всички подаръци и бонус продукти, закупени с бонус точки, получени с конкретната поръчка. Купувачът трябва да се увери, че слънчевите и диоптричните очила се доставят безопасно. Продуктите трябва да бъдат върнати на адреса на изпращача в подходяща опаковка, за да се предотврати повреда.

Ако слънчевите очила, диоптричните очила или калъфите / аксесоарите са повредени или липсват, продавачът си запазва правото да предложи само частично или никакво възстановяване в зависимост от размера на щетите, оценени от продавача. Номерът на поръчката на върнатите продукти трябва да бъде написан на кутията, в която се изпращат продуктите, а не на опаковката на артикула, за да се предотврати евентуално закъснение на доставката.

Прекратяване на договора от наша страна

Право на прекратяване на договора имаме и в случаи извън псоочените в закона причини, а именно, в случай, че (1) уточнената цена не е заплатена правилно и на време, (2) в случай, че детайлите, относно предлаганите продукти, включително информация за цена, наличност, промоция или отстъпка, не са били правилно и коректно посочени в интернет страницата ни или (3) в случай на неочаквано възпрепятстване от трети страни или висши институции, поради които не е възможно да се доставят поръчаните продукти. В случай на невалидност на договора поради грешка, страните се съгласяват взаимно, че за решаващи фактори се взимат предвид както следва и по ред: идентификация, собственост и достъпност до продуктите, идентификавия на купувача, размер на покупната цена, размер и условия за ползване на отстъпки или други промоции, начин на плащане и начин на доставка.

Ограничения на отговорността

Ние не носим отговорност за каквито и да е машинописни грешки, които са били допуснати при извършването на поръчка от нашия сайт. Стоките остават собственост на продавача до момента, в който стоките и свързаните с тях задължения са изцяло платени от купувача. При попълване на онлайн формата за поръчка Вие се съгласявате и приемате, че сте лицето, отговорно за пускането на поръчката и се съгласявате да заплатите всички такси по поръчката Ви.

 • Запазваме си правото да таксуваме кредитната Ви карта, ако сме Ви доставили поръчката и фактурата не е платена в рамките на разумен период от време.
 • Запазваме си правото да променяме и актуализираме условията , когато е необходимо, по наша преценка.
 • Запазваме си правото да отменим всяка поръчка, която съдържа техническа грешка. Ние не се обвързваме с поръчка или оферта от Ваша страна, когато са налице грешки в определена реклама или в ценообразуването в нашия сайт. При такива обстоятелства поръчката ще бъде отменена.

Когато изпълнението на доставката закъснява или са налице други подобни обстоятелства, които възпрепятстват изпълнението на поръчката от покупката до получаване й, ние няма да бъдем държани отговорни (това може да бъде причинено от неконтролируеми обстоятелства или други грешки). Ние обаче ще направим всичко възможно да отстраним тези грешки възможно най-скоро.

Доставката на направената поръчка ще бъде изпълнена според Вашата заявка и Вие приемате и потвърждавате таксите, свързани с доставката. Важно условие е, че отговорността за доставката се прехвърля от продавача на купувача от момента, в който стоката напусне нашия склад. Когато не е уточнен срок за доставка, ние ще направим всичко възможно доставката да бъде извършена до 21 работни дни. Всички законни спорове и искове, насочени към Lentiamo s.r.o. ще се ръководят единствено от законите в Република Чехия. Взели сме всички предпазни мерки за защита на личната информация, която сте предоставили на този сайт.

Защита на данните

Ние събираме само тази информация, която е необходима за изпълнение на нашите задължения към Вас. Сайтът защитава тази информация, според най-доброто от нашите възможности.

Моля, обърнете внимание, че съгласно Регламента имате право

 • Да поискате от компанията информация за вашите лични данни, както и да поискате копие от тези данни.
 • Да изискате от компанията достъп до тези данни, да ги актуализирате или поправите, или да поискате ограничение на обработката им,
 • Да изисктеа от компанията да изтрие личните данни – заличаване от фирмата, ако това заличаване не противоречи на параграф 1 на тази информация и законните интереси на компанията
 • В случай на съмнение относно спазването на обработката на лични данни, се свържете с компанията или Службата за защита на личните данни, евентуално със съда.

Всеки път, когато има достъп до уеб страница, уебсайтът автоматично запазва така наречения лог файл на сървъра, който съдържа основна информация за уеб трафика. Тези данни се оценяват изключително с цел осигуряване на безпроблемна работа на сайта, както и подобряване на нашата работа. Това служи за защита на нашите законни интереси, които са оправдани в процеса на претегляне на интересите на двете страни и е в съответствие с чл. 6 раздел 1 е) от Регламента. Всички тези данни ще бъдат изтрити не по-късно от 30 дни след края на посещението на уебсайта.

Интелектуална собственост

Нашият сайт, независимо дали частично или като цяло, както и всичко, свързано със съдържание му, са със запазени авторски права и други права на интелектуална собственост, които са или притежавани от нас или използвани от нас с разрешение на техните собственици. Можете да видите съдържанието на нашия сайт или да запазите такова съдържание в електронна форма на диск. Вие имате право да изтеглите, използвате и /или копирате материали, публикувани на нашия сайт единствено за Ваша лична употреба. Не е разрешено да се възпроизвежда, копира, разпространява или използва по друг начин съдържанието на нашия сайт или всяко свързано съдържание с търговска цел или с друга цел. Нашите права са запазени. Всички права на собственост са търговски марки (независимо дали са регистрирани или нерегистрирани) или сервизни марки, включително лога, които се появяват на нашия сайт са наша собственост или се използват от нас с разрешение на техните собственици. Нищо, съдържащо се в нашия сайт, не се тълкува като предоставяне на лиценз или право за използване му.

Коментари към продукта

Коментари към продуктите могат да се използват за обратна връзка. Всякакви коментари, съдържащи различна от тази информация, ще бъдат изтрити от сайта ни. За обратна връзка относно сроковете на доставка или нашите услуги, моля свържете се чрез електронна поща на info@lentiamo.bg или на телефон 02 4928553.

Електронна комуникация

Когато посетите сайта ни или изпращате електронни писма до нас, Вие общувате с нас по електронен път. Вие се съгласявате да получавате съобщения от нас по електронен път. Ние ще комуникираме с Вас по електронната поща или чрез публикуване на съобщения на този сайт. Вие се съгласявате, че всички договори, писма и други съобщения, които ние си предоставяме по електронен път, съответстват на всички законови изисквания и че тези съобщения са в писмена форма.

Ако забравите продукти в кошницата си за пазаруване, ще ви изпратим напомняне с резюме на съдържанието, за да можете да се върнете към него, когато е по-удобно за вас. Ако не искате да получавате такива известия, можете да се отпишете, като кликнете върху линка за отписване в имейла. Тази процедура е разрешена поради законния ни интерес съгласно член 6, параграф 1, буква е) от Регламента.

Условия за ползване на уеб сайта

Благодарим Ви, че посетихте нашия сайт.

Препоръчваме Ви да разгледате условията за ползването на този сайт преди да го използвате за поръчка на нашите продукти. При създаването на поръчка в нашия сайт Вие се съгласявате, че сте прочели и сте съгласни с условията за ползване му и ще спазвате тези условия. В случай, че не сте съгласни с условията за ползване на този сайт, моля, не го използвайте.

Информацията и услугите, предоставяни от сайта, са доставени от Lentiamo s.r.o. Разрешението да се използват услугите от нашия сайт е временно и ние си запазваме правото да оттеглим или променим услуги, без предварително известие. Ние не носим отговорност, ако сайтът не е на разположение в даден период от време. Понякога изглежда, че достъпът до някои части от сайта е забранен. За тези, които сключват сделки с нас за първи път, попълването на регистрационната форма е задължително като можете да променяте и актуализирате данните си, когато е необходимо.

Ние предлагаме най-добрата информация и описание по отношение на нашите продукти на нашия уеб сайт, но въпреки че ние не желаем нашите клиенти да разчитат на информацията, предоставена от нас и да вземат решения само въз основа на тази информация. Не носим отговорност за разчитането и интерпретирането на тази информация от потребителите на сайта. Ние съхраняваме и използваме Вашата лична информация и когато е необходимо, в съответствие с нашата политика за поверителност, чрез подаване на поръчки чрез нашия сайт, ни позволявате да обработваме вашите данни и се съгласявате, че цялата предоставена информация, е вярна и точна. Позволяваме на нашите потребители да изтеглят печатно копие на сайта само за лична справка. Всяка друга търговска употреба или промяна в него, без наше съгласие, е забранено.

Всички потребители на сайта са информирани да НЕ въвеждат какъвто и да е технологичен материал в сайта, защото това може да доведе до проблеми с неговото функциониране. На всички потребители е забранен достъпът до частни и административни зони в сайта. Всеки потребител, който е нарушил горните условия, ще бъде докладван на съответните органи. Ние не носим отговорност за повреди, причинени на вашия уред, докато използвате нашия уеб сайт, тъй като е неконтролируем фактор и ние сме предприели необходимите стъпки за избягване на подобни инциденти.

Цена на стоките

Цената на всички стоки е такава, каквато е посочена на сайта и включва опаковка и ДДС.. Цените на стоките могат да бъдат променяни по всяко време без предварително известие. Такива промени в цената на стоките няма да се отразят на вече изпратени поръчки (тоест, поръчки по отношение на които е създаден обвързващ договор). Ако поръчката е направена преди промяната в цената, но е приета след промяната на цената на стоката, тя вероятно ще бъде таксувана съгласно новата цена. Заплащането на поръчаната стока се извършва в момента на поръчката, преди тя да бъде изпратена. Ако поръчката е била направена, но плащането не е било успешно, тогава тя няма да бъде изпратена докато не бъде извършено плащането.

ОТКАЗ ОТ ГАРАНЦИЯ

СЪДЪРЖАНИЕТО (КАКТО Е ОПИСАНО ПО-ДОЛУ) НА ТОЗИ САЙТ, СЕ ПРЕДОСТАВЯ ОТ LENTIAMO.BG КАТО УСЛУГА ЗА СВОИТЕ КЛИЕНТИ. ТОЗИ САЙТ НЕ СЪДЪРЖА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ОЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, КАКТО И МЕДИЦИНСКА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ОТНАСЯ ДО ВАШИТЕ ЛИЧНИ НУЖДИ, СВЪРЗАНИ С ВАШЕТО ЗРЕНИЕ. ИНФОРМАЦИЯТА, ПРЕДОСТАВЕНА В ТОЗИ САЙТ, Е САМО ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ И Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА САМО ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА КОМУНИКАЦИЯТА МЕЖДУ ВАС И ВАШИЯТ ДОСТАВЧИК НА ПРОДУКТИ ЗА ВАШЕТО ЗРЕНИЕ. ТОЗИ САЙТ НЕ ПРЕДОСТАВЯ МЕДИЦИНСКА ДИАГНОЗА ЗА ВСЯКО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО ЗАМЕСТИТЕЛ НА ПРОФЕСИОНАЛНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, ДИАГНОЗА ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ. ВСИЧКИ СПЕЦИФИЧНИ МЕДИЦИНСКИ ВЪПРОСИ, КОИТО ИМАТЕ ЗА ВАШЕТО СЪСТОЯНИЕ, ЛЕЧЕНИЕ, ГРИЖА ИЛИ ДИАГНОЗА, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ НА ВАШИЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОСТАВЧИК. НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕНЕБРЕГВАТЕ МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТ ИЛИ ДА ОТЛАГАТЕ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ ПРИ ОФТАЛМОЛОГ ЗА ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗАРАДИ ИНФОРМАЦИЯТА, ПРЕДОСТАВЕНА В ТОЗИ САЙТ. ОСВЕН АКО ИЗРИЧНО И НЕДВУСМИСЛЕНО НЕ Е ПОСОЧЕНО ДРУГО Lentiamo S.R.O. НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОДУКТ, МАРКА, МЕТОД, ЛЕЧЕНИЕ В ТОЗИ САЙТ. ИНФОРМАЦИЯТА, ПРОДУКТИТЕ И УСЛУГИТЕ, ПРЕДОСТАВЕНИ В ТОЗИ САЙТ СА ПРЕДОСТАВЕНИ БЕЗ ГАРАНЦИЯ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД. Lentiamo S.R.O. И ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ ИЗКЛЮЧВАМЕ И СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ ВСИЧКИ ГАРАНЦИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВСЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ, УСЛУГИ ИЛИ ПРОДУКТИ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ТОЗИ САЙТ, ЯВНИ ИЛИ КОСВЕНИ, ВКЛЮЧВАЩИ, НО НЕ ОГРАНИЧЕНИ ДО ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАЖБИ, ГОДНОСТ И НЕ НАРУШАВАНЕ. НЯМА ГАРАНЦИИ, НАПРАВЕНИ ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗЧЕРПАТЕЛНОСТТА, ТОЧНОСТТА, АКТУАЛНОСТТА ИЛИ НАДЕЖДНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА, ПУБЛИКУВАНА ОТ Lentiamo S.R.O. НЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА, УСЛУГИТЕ И ПРОДУКТИТЕ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ТОЗИ САЙТ, ЩЕ ЗАДОВОЛЯТ ВАШИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ИЛИ СА БЕЗ ДЕФЕКТ ИЛИ ГРЕШКА. ТОВА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТТА ВИЕ ПРИЕМАТЕ И ПОТВЪРЖДАВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТОЗИ САЙТ И ПОЕМАТЕ ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСИЧКИ РИСКОВЕ, СВЪРЗАНИ С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТОЗИ САЙТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСИЧКИ РАЗХОДИ, СВЪРЗАНИ С ПОДДРЪЖКАТА ИЛИ ПОПРАВКАТА НА ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ, КОЕТО ИЗПОЛЗВАТЕ ПРИ УПОТРЕБАТА НА ТОЗИ САЙТ.

ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НИЕ ИЛИ ДРУГИ СТРАНИ, УЧАСТВАЩИ В СЪЗДАВАНЕТО, ПРОИЗВОДСТВОТО ИЛИ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА САЙТА НЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА КАКВИТО И ДА СА ПРЕКИ, СЛУЧАЙНИ, СПЕЦИАЛНИ ИЛИ ПОСЛЕДВАЩИ ЩЕТИ ЗА ЗАГУБА НА ПЕЧАЛБИ, ДАННИ ИЛИ ДРУГИ НЕМАТЕРИАЛНИ ЗАГУБИ ( ДОРИ И АКО СМЕ БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА ОТ ТАКИВА ЩЕТИ) КОИТО СА РЕЗУЛТАТ ОТ (1)ИЗПОЛЗВАНЕТО ИЛИ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТА, ​​(2) РАЗХОДИТЕ ЗА ЗАМЕНЯЩИ СТОКИ И УСЛУГИ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ СТОКИ, ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ УСЛУГИ, СЪОБЩЕНИЯ ИЛИ ТРАНЗАКЦИИ,СКЛЮЧЕНИ ПРЕЗ ИЛИ ОТ САЙТА; (3) НЕОТОРИЗИРАН ДОСТЪП ДО ИЛИ ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРЕХВЪРЛЯНА ОТ ВАС ИНФОРМАЦИЯ; (4) ИЗЯВЛЕНИЕ ИЛИ ПОВЕДЕНИЕ НА ТРЕТИ ЛИЦА В САЙТА ИЛИ (5) ДРУГИ ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С УСЛУГАТА. С НАСТОЯЩЕТО ВИЕ ПРИЕМАТЕ, ЧЕ ТОЗИ ПАРАГРАФ СЕ ПРИЛАГА ЗА ЦЯЛОТО СЪДЪРЖАНИЕ, СТОКА И УСЛУГА, НАЛИЧНА В ТОЗИ САЙТ.

ВИЕ СТЕ СЪГЛАСНИ ДА ПРЕДПАЗИТЕ И ЗАСТРАХОВАТЕ НАС И НАШИТЕ ФИЛИАЛИ, КЛОНОВЕ, СЛУЖИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ, АГЕНТИ ИЛИ ДРУГИ ПАРТНЪОРИ И СЛУЖИТЕЛИ, ОТ ОТГОВОРНОСТ ОТ ВСЕКИ ИСК ИЛИ ПРЕТЕНЦИЯ, НАПРАВЕНА ОТ ТРЕТИ СТРАНИ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ, КОЕТО СПОДЕЛЯТЕ, ПИШЕТЕ ИЛИ ПРЕПРАЩАТЕ НА ТОЗИ САЙТ, ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТОЗИ САЙТ, ВРЪЗКАТА ВИ С ТОЗИ САЙТ, НАРУШЕНИЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ, ИЛИ НАРУШЕНИЕ НА ВСЯКАКВИ ПРАВА НА ДРУГ ПОТРЕБИТЕЛ.

Cookies

Ние, както и определени трети страни, които осигуряват съдържание, реклама или други функции на нашия Уеб сайт и/или Услуги (както е дефинирано в нашите Правила и Условия), трябва да използваме различни технологии за събиране и съхранение на информация при вашето посещение на сайта, и това може да включва бисквитки, маяци и други технологии.

Бисквитките са малки файлове, които се съхраняват върху вашето устройство, за да се спомогне събирането на информация относно вашата активност. Бисквитките ни позволяват да съхраняваме вашите предпочитания и настройки, да запомним информацията за влизане, да осигуряваме персонализирано съдържание и маркетингова комуникация, да разберем кои части от нашия сайт и услуги са най-популярни и да анализираме операциите на сайта. Можете да конфигурирате вашия браузър да приема всички бисквитки, да отхвърля всички бисквитки или да посочите кога да се изпраща бисквитката. Бихме искали да ви обърнем внимание върху факта, че уеб сайтът е проектиран да работи чрез използване на бисквитки и поради това някои от неговите характеристики или услуги могат да не функционират правилно без бисквитки.

Маяците (или „пиксели“) са технологии, които предават информация от вашето устройство към сървъра. Маяците могат да бъдат вградени в онлайн съдържание и имейли и могат да дадат възможност на сървъра да чете определени видове информация от вашето устройство. Маяците дават възможност да се разбере кога се показва определено съдържание или дадено имейл съобщение и IP адреса на вашето устройство. Ние и определени трети страни използваме маяци за различни цели, включително за анализ на начина, по който използвате нашите Услуги и осигуряване на съдържание, което отговаря на вашите предпочитания (заедно с бисквитките).

Чрез посещаване на нашия Уеб сайт и/или използване на нашите Услуги вие давате съгласието си за използване и съхранение на бисквитки, маяци и друга информация на вашето устройство. Също така давате съгласие за достъп от наша страна и от страна на споменатите по-горе обекти към бисквитките, маяците и друга информация на вашето устройство.

За да прочетете повече относно това как обработваме информация чрез бисквитки, кликнете тук

Благодарим Ви, че посетихте Lentiamo.bg Авторски права. Copyright © 2014 Lentiamo s.r.o, Всички права запазени. Всички права, които не са изрично предоставени тук, са запазени.