Limited offer: Take 15% off new Lenjoy 1 Day Air+ contact lenses.

Вход

Срок на годност на контактните лещи

Срокът на годност се посочва върху опаковката на контактните лещи, която все още можете да отворите заедно с блистера и да носите контактните лещи през определения период от време.

Имат ли контактните лещи срок на годност?

Да, както и всеки друг продукт, който купуваме, контактните лещи също имат срок на годност.


Къде мога да видя срокът на годност на лещите?

Тази информация се отпечатва върху блистера, който съдържа контактните лещи, но можете да намерите срокът на годност и върху кутията

Определение за “блистер”
Блистерната опаковка е термин за няколко вида предварително оформени пластмасови опаковки, използвани за дребни потребителски стоки, храни и за фармацевтични продукти. Първичният компонент на блистерната опаковка е кухина или джоб, направена от формообразуваща лента, обикновено термоформована пластмаса. Това обикновено има подложка от картон или капак от тънко алуминиево фолио или пластмаса. Блистер, който се сгъва върху себе си, често се нарича мида.

Срокът на годност обикновено се изписва по два начина:

  • С абревиатурата EXP
  • С изображението на пясъчен часовник като например, ⌛ 2026/01

Колко дълго мога да използвам отворен пакет от контактни лещи?

След като отворите блистерната опаковка, трябва да използвате контактната леща в рамките на определеното от производителя време.

Използване на контактни лещи според техните спецификации:

  • Еднодневни контактни лещи: Веднъж отворени, носете лещите и след свалянето им ги изхвърлете.
  • Двуседмични контактни лещи: Веднъж отворени, те могат да бъдат използвани за две седмици (14 дни). Двуседмичните лещи трябва да се съхраняват в разтвор за лещи, когато не се използват.
  • Месечни контактни лещи: Веднъж отворени, те могат да бъдат използвани в рамките на един месец. Месечните лещи трябва да се съхраняват в разтвор за лещи, когато не се използват.

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета