Лятна разпродажба на слънчеви очила!

Вход

Какво представляват слънчевите очила с диоптър и как да ги поръчате онлаин

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 3. 6. 2024. Създадено от Lentiamo

Повечето потребители на очила познават предизвикателствата на избора между очила с диоптър и слънчеви очила при светли дни. Стремежът към ясно зрение често означава да се жертва слънцезащитата и обратното. Решението? Диоптрични слънчеви очила, които безпроблемно съчетават коригиращи лещи и UV защита в един продукт!

По-долу оптометристът на Lentiamo и главен оптик Якуб Оджазел ни помага да разберем някои предимства, ограничения и често задавани въпроси, свързани със слънчевите диоптрични очила. Прочетете статията, за да видите дали този вариант е подходящ за вас!

Вече търсите да си купите слънчеви и диоптрични очила 2 в 1?

Превърнете всеки модел диоптрични очила в слънчеви с корекция на зрението по поръчка в Lentiamo: (1) Изберете любимите си рамки за очила, (2) въведете информацията от рецептата си и (3) добавете оттенък на лещата по време на процеса на поръчка. Толкова е лесно!

Пазарувайте диоптрични очила

Какво представляват слънчевите очила с диоптър?

слънчеви очила на фона на градски пейзаж

Просто казано, слънчевите очила с диоптрична леща съчетават коригиращата сила на очилата с предписание с UV защитата на традиционните слънчеви очила. Те са практично решение за всички, които не могат да се откажат от коригиращи очила, когато са навън под слънчевите лъчи.

Имам ли нужда от диоптрични слънчеви очила?

Слънчевите диоптрични очила могат да бъдат полезни за много хора, които носят очила. Повечето прозрачни диоптрични лещи за очила съдържат UV филтър, както и някои видове контактни лещи. Но това често не е достатъчна защита на очите при определени условия.

“В някои географски ширини диоптрични очила и контактни лещи с UV филтри могат да са достатъчни през по-голямата част от годината. Но тези продукти не могат да предпазят очите от отблясъцитеот лъчите на слънцето," обяснява Якуб Оджазел.

"Това е много рисковано, например при шофиране, тъй като при слънчево време очите могат да се натоварят още повече заради отблясъците. А при престой край водата или в планината тяхната защита вече не е достатъчна. Основният проблем на контактните лещи с UV филтър е, че те предпазват само роговицата, но не и останалата част от окото и зоната на окото."

Как да защитите очите си, ако носите очила?

Други видове слънчеви очила за хора с диоптрични очила

Слънчеви очила Fitover

Слънчевите очила Fitover могат да бъдат носени директно върху диоптричните очила благодарение на леко уголеменото тяло на рамката и стъклата.

“Те са специално проектирани да пасват удобно върху други очила. Но е необходимо да изберете правилния размер, тъй като не трябва да са прекалено свободни. Този метод ще ви осигури необходимата защита срещу UV лъчите, без да губите отличното си зрение", отбелязва Якуб Оджазел.

Очила с магнитен клипс

Магнитни лещи с клипс за очила разполагат с удобен магнитен механизъм, който закрепва лещите на слънчевите очила към рамките на диоптрчините..

Според Якуб Одхазел "това е достъпен вариант, който ви позволява да комбинирате очила с диоптри и слънчеви очила в един аксесоар. Клипсовете също така заемат по-малко място от друг чифт рамки. Недостатъкът е, че само ограничен набор от модели позволява това решение.”

Фотохромни очила (самозатъмняващи се стъкла)

Фотохромните очила, наричани също самозатъмняващи се очила, фотохроматични или с преходни лещи, потъмняват, когато са изложени на UV лъчи.. Степента на промяна зависи от наличието и количеството на ултравиолетова светлина. 

Обикновено те са препоръчителни за хора, които често преминават между различни светлинни среди, например на работното място. Те могат да се комбинират и с филтър за синя светлина за допълнителна защита при продължителна употреба на цифрови устройства.

Един недостатък на фотохромните очила е, че те обикновено се предлагат на по-висока цена и може да се наложи монтаж по поръчка. Продължителната употреба на фотохромни лещи може да доведе и до повишена чувствителност към светлина при някои хора. Ако изпитвате дискомфорт или чувствителност по време на носене на фотохромни слънчеви очила, е препоръчително да се консултирате с офталмолог или специалист по очни болести за индивидуални насоки и решения.

Контактни лещи с UV защита + слънчеви очила

Ако предпочитате контактни лещи, можете да си осигурите лещи с UV защита по лекарско предписание.

"При носенето само на слънчеви очила вредното лъчение може да премине към роговицата на окото около рамките, поради което контактните лещи с UV защита имат своето предназначение. За достатъчна защита на останалата част от окото и зоната на окото, особено в планината и близо до вода, винаги комбинирайте лещите със слънчеви очила", препоръчва Якуб Оджазел.

Знаете ли, че? Съществува специална категория самозатъмняващи се контактни лещи с UV защита. Те са особено подходящи за хора с висока чувствителност към светлина. Те подпомагат по-бързото адаптиране на окото към променящите се светлинни условия през деня. Контактните лещи Acuvue Oasys с Transitions автоматично се адаптират към условията на осветление и осигуряват перфектно остро зрение.

Предимства на слънчевите очила с диоптри

жена, носеща бели слънчеви очила и четяща списание на слънце

Въпреки че има много подходящи методи за защита от слънцето за носителите на очила, слънчевите очила с диоптри към момента предлагат значителни предимства:

  • Защита от UV лъчи – Качествено, необемно прилепване към контура на лицето, блокирайки вредните лъчи, което предотвратява увреждането на очите.
  • По-добро зрение – Намаляване на отблясъците за по-ясна видимост при много светла среда.
  • Комфорт – Намаляване на напрежението и умората в очите.
  • Персонализирана корекция – Адаптирани за коригиране на индивидуалните проблеми със зрението.
  • Модерни – Стилните рамки съответстват на вкуса ви и изглеждат точно като модерни недиоптрични слънчеви очила.

А някои недостатъци, които трябва да имате предвид? Все още ще трябва да носите диоптрични очила, за да не оставате на закрито с тъмни слънчеви очила! Когато рецептата ви се промени, ще трябва да обновите и вашите лещи. Претеглянето на плюсовете и минусите може да ви помогне да решите кое решение е подходящо за вас.

Можете ли да закупите слънчеви очила и да добавите диоптри за корекция на зрението? 

Можете да закупите очила с диоптър и да добавите към тях слънчева защита. Много търговци на очила, като нас в Lentiamo, предлагат тази услуга, като ви позволяват да изберете предпочитаните от вас рамки и да ги снабдите с такива лещи, съобразени с вашите зрителни нужди.

Искате ли да използвате собствени рамки за слънчеви очила с диоптри? Ако искате да добавите слънцезащита към настоящите си недиоптрични очила (или рамки за очила), посъветвайте се с вашия оптик или специалист по очни болести. Те често могат да поставят нови лещи в съществуващите ви рамки, но това зависи от вида и качеството на материалите, формата на рамките и други фактори. Най-добре е да се консултирате с тях за насоки или други възможности.

Добавяне на слънцезащита към диоптричните ви очила в Lentiamo

Лесно е да получите своите персонализирани очила, като следвате тези стъпки:

  • Стъпка 1: Изберете желаните рамки от диоптрични очила раздела
  • Стъпка 2: Селектирайте параметрите на лещите си спрямо рецептата си и продължете
  • Стъпка 3: Изберете 'слънчеви очила' и цвета на лещите
  • Стъпка 4: Изберете типа леща и нюанса им

В количката ще можете още и да добавите данните по рецептата си и да изберете предпочитанията си за характеристиките на слънчевите очила ,включително специални функции като огледални лещи, поляризация, фотохромни лещи, цветове и други!

Често задавани въпроси

Струват ли си слънчевите очила с диоптър?

За много хора слънчевите очила с диоптри си заслужават. Индивидуалните нужди, предпочитания и начинът на живот също имат важна роля.

Слънчевите очила с диоптър предлагат ясно зрение и UV защита в едно. Фактори като бюджет и честота на пребиваване на открито могат да повлияят на избора ви. Консултацията с офталмолог може да ви помогне да определите доколко те са подходящи за вас.

Добри ли са диоптричните слънчеви очила?

Да, качествените слънчеви очила с диоптър могат да бъдат много полезни. Те не само осигуряват необходимата корекция на зрението, но и защита срещу вредните UV лъчи, като намаляват риска от напрежение в очите, отблясъци и дългосрочно увреждане на очите.

Те се предлагат в различни стилове и дизайни, което ви позволява да запазите личния си стил, като същевременно осигурите оптимално здраве на очите и комфорт на открито.

Заключителни мисли от Lentiamo

Освен удобството да имаш корекция на зрението, интегрирана в стилни рамки, слънчевите очила с диоптър предлагат подобрена яснота на зрението, намалено напрежение в очите и минимизирани отблясъци в различни външни условия.

Независимо дали шофирате, участвате в дейности на открито или просто се наслаждавате на слънчевия ден, слънчевите очила с диоптър ви позволяват да се наслаждавате на света с комфорт и увереност!

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти