Слънчеви очила - с отстъпки до 40%

Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Алергична реакция

Алергична реакция на очните тъкани често се причинява от материалът на контактната леща, консерванти в разтворите, или от капките за очи – виж кератопатия. Затова е препоръчително да се следват инструкциите за употреба на контактните лещи и грижите за тях. Съветваме Ви да започнете с най – опростените разтвори, които съдържат най-малко химични компоненти. На пазара вече се предлага и широк избор от разтвори и капки без консерванти.

Очните алергични състояния варират от едва доловими симптоми като сърбене, сълзене на очите, съпроводени с лека хиперемия до обширни възпалителни реакции. Най-честите симптоми са: сърбеж, парене и сълзене на очите, като секретът е воднист. В повечето случаи анамнестично се установяват предишни алергични състояния. (източник)

Алергичният конюнктивит е сред най-добре познатите симптоми на алергична реакция. Освен полените, има други вещества, които могат да предизвикат алергични реакции (алергени) – напр. бактериални токсини, прах и акари. Най-неприятната форма на конюнктивит е тази, причинена от алергична реакция към контактни лещи. Най-важните симптоми, характерни за алергичния конюнктивит, са подуване, червени, едематозни клепачи, конюнктивални папили, непалпиращ се преорукуларен лимфен възел. (източник)

Папиларен конюнктивит е алергична реакция на клепачната конюнктива към материала и депозитите на контактните лещи.

Кератитът е причинен от алергична реакция към контактни лещи и разтвори.

Алергичните реакции се срещат по-често сред потребителите на меки контактни лещи.

ЛЕЧЕНИЕ:

Тъй като има различни видове очни възпалителни рекации, лечението е насочено главно към намаляване на симптомите. Най-ефективното лечение на алергичния конюнктивит е елиминацията на алергичния фактор, въпреки че невинаги това е възможно. Препоръчва се налагането на студенти компреси, приложението на изкуствени сълзи и лубриканти, които могат да отмият алергена. (източник)

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета