Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите очила за кръгли лица

Създадено от Lentiamo на 30. 11. 2023

Когато става въпрос за намиране на най-добрите очила за кръгли лица, много хора смятат, че има само един или два стила, които стоят добре. Напротив, множество очила стоят чудесно на кръгли лица. Всичко опира до лични предпочитания и кое ви кара да се чувствате добре. Можете да улесните избора си, като вземете предвид различни фактори, които да подчертаят или смекчат уникални характеристики на вашето лице.

В тази статия ще обясним как да разпознаете кръглата форма на лицето, ще препоръчаме някои очила, които обикновено стояат добре на кръгли лица и ще обясним защо тези типове рамки изглеждат добре.

Как да разберете дали имате кръгло лице

очертание около кръгло лице на неутрален фон

По принцип кръглите лица имат по-пълни бузи и меки черти. Обърнете внимание на тези характеристики, за да определите дали имате кръгло лице:

  • Пропорции: Измерете ширината и дължината на лицето си. Ключов показател за кръгло лице е, че ширината е приблизително равна на дължината.
  • Скули и линия на челюстта: Кръглите лица обикновено имат меко извити скули и по-пълни бузи. Линията на челюстта е по-слабо дефинирана и е по-скоро закръглена, отколкото ъглова.
  • Чело и брадичка: Кръглите лица често имат малко по-широко чело, а брадичката обикновено е заоблена, а не заострена или квадратна.

Знаменитости с кръгли лица

колаж на Селена Гомез, Кирстен Дънст и Джона Хил

На снимката отляво надясно: Селена Гомес1, Кирстен Дънст2, Джона Хил3

Какви очила са най-подходящите за кръгло лице?

Ако имате кръгло лице, може да помислите за диоптрични очила, които контрастират с меките ви черти. Ъглови стилове с удебелени линии, като правоъгълни и квадратни рамки, работят особено добре. Овързайд рамките или смелите цветове могат също да отиват на лицето ви. Ето някои стилове очила, които препоръчваме за кръгли лица:

Очила Wayfarer

Правите линии на правоъгълните работят добре с кръглиte лица. Ъгловите линии създават контраст, добавяйки дефинираща линия през центъра на лицето. Помислете за класически очила в стил Wayfarer, които обикновено имат диагонални линии, които помагат да разчупите по-пълните бузи.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 8225 50

Пазарувайте правоъгълните


Цветни очила

Ако предпочитате да контрастирате чертите си, смелите и цветни очила са чудесен избор. Ярките цветове и шарки отвличат вниманието от контурите на лицето и поставят фокуса върху очилата. Опитайте цветни рамки, които изпъкват на фона на вашето лице!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Овързайзд очила

Овърсайзд рамките за очила са чудесен избор за кръгли лица. Докато по-издължените лица често не изглеждат добре с по-едри рамки, кръглите лица изглеждат фантастично в различни овърсайзд стилове, независимо от формата или стила на рамката. Изберете стилове, които достигат до най-широката част на лицето ви, за да постигнете контраст, който да лъскае чертите ви.

Опитайте овързайзд модели от стилове, които обикновено не са толкова популярни за кръгли лица, като овързайзд кръглите очила. 

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Пазарувайте кръглите очила


Очила тип „котешко око“

Очилата тип „котешко око“ стоят особено добре на кръгли лица поради техния ъглов и обърнат нагоре дизайн. Долната част на очилата имитира заоблените линии на челюстта и бузите, а ъглите привличат погледа нагоре, за да повдигнат визуално лицето и скулите.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Пазарувайте очила тип „котешко око“


Какви очила да избягвате за кръгли лица

Въпреки че никой стил не е забранен за кръглите лица, определени рамки за очила обикновено не са харесвани от хора, с тази форма на лицето.

Малките рамки за очила могат да изглеждат не на място на кръгло лице. Малките рамки могат да направят бузите да изглеждат по-пълни и по-широки.  

Кръглите лица и правилните очила 

Важно е да запомните, че лицето на всеки е уникално, дори кръглите му форми! Доверете се на инстинкта си, когато избирате рамки за корекция на зрението. Изпробването на различни стилове ще ви помогне да намерите диоптрични очила, които ви карат да се чувствате уверени. Така че, независимо дали искате да подчертаете или омекотите чертите си, вие със сигурност ще намерите правилните диоптрични очила.

Ако имате нужда от допълнителни насоки, разгледайте нашето ръководство за очила, което предлага вдъхновение относно материалите за лещи, подходящи нюанси за тена на кожата ви и други полезни съвети.

Заключителни мисли от Lentiamo

Въпреки че тези препоръки са общи насоки, те могат да послужат като отправна точка при избора на рамка за кръгли лица.

В крайна сметка най-добрите очила за кръгли лица са тези, които ви карат да се чувствате добре и отговарят на личния ви стил. Така че, изпробвайте различни форми и изберете перфектния чифт, който подчертава вашата естествена красота. Приятен лов на очила!


Източници на изображения

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти