Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите очила за овални лица

Създадено от Lentiamo на 21. 11. 2023

Овалните лица са изключително гъвкави, което означава, че за тях са подходящи широка гама от стилове очила. Експериментирането с модерни цветове или класически стилове е лесно за хора с тази форма на лицето!

В тази статия ще разгледаме ключовите фактори, по които може да се определи овалната форма на лицето, ще препоръчаме някои стилове очила и ще обясним как всеки отделен дизайн на рамката се допълва или контрастира с овалните черти. От рамки тип cat eye до правоъгълни рамки, възможностите са безкрайни за тези, които търсят перфектния чифт очила, за който стои прекрасно на овалните черти.

Как да разберете дали имате овално лице

очертание на овална форма на лицето на неутрален фон

Овалните лица притежават хармоничен баланс, с леко заоблени скули и малко по-тясно чело и линия на челюстта. Знаете как изглежда овалът, но какво прави лицето овално?

  • Овалните лица са по-дълги, отколкото широки, обикновено около два пъти по-дълги.
  • Овалните чела са леко извити или имат лек наклон, когато се гледа отстрани.
  • Овалните лица обикновено имат постоянна ширина.
  • Овалните лица често се характеризират с меки черти без остри ъгли около бузите или линията на челюстта.

Знаменитости с овални лица

колаж на Дженифър Лорънс, Риана и Райън Рейнолдс

На снимката отляво надясно: Дженифър Лорънс1, Риана2, Райън Рейнолдс3

Какви очила са най-подходящите за овалните лица?

Овалните лица изглеждат страхотно в различни модели. Издължените форми, като тези тип cat eye или очила pilot, допълват естествената дължина на овалите. Правоъгълните или квадратните рамки разчупват гладката форма и добавят контраст.

Очила тип Cat eye

Извитите нагоре ъгли на очилата с котешко око привличат вниманието нагоре, правейки дължината на овалните лица по-хармонична, като същевременно акцентират скулите. Тези рамки излъчват елегантност и игривост, което ги прави отличен избор за тези с овални лица.

Armani Exchange 0AX1034 6044 52

Пазарувайте очилата с котешко око


Очила тип Pilot

Удължената форма на рамките тип Pilot допълва овалните лица изключително добре. Наричани още пилотски очила, тази готина форма е уникална и се среща по-често при слънчевите очила, отколкото при диоптричните.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3094 55

Пазарувайте рамките тип Pilot


Правоъгълни очила

За тези, които търсят контраст, правоъгълните рамки са по-широки, отколкото дълги, точно обратното на овалните лица. Правоъгълните очила добавят измерение и контраст към издължените черти на лицата с овална форма. Тъй като се простират по ширината на лицето, те привличат окото навън за баланс.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Пазарувайте правоъгълни очила


Квадратни очила

Подобно на своите правоъгълни двойници, квадратните очила създават забележим контраст с острите си линии и перпендикулярни ъгли. Тези рамки могат да акцентират, контрастират и добавят дълбочина по-ефективно от правоъгълните очила.

Persol 0PO3292V 985 48

Пазарувайте квадратните очила


Какви очила да избягвате за овални лица

Въпреки че можете да носите всеки тип очила, които харесвате, понякога е добре за хората с овални лица да избягват определени стилове. 

Овърсайзд моделите например, могат да нарушат балансираните пропорции на овалните лица. Те могат да добавят твърде много тежест към страните на лицето, ако се простират отвъд най-широката част на главата. По-високите рамки за очила също могат да издължат лицето, поставяйки прекалено голям акцент върху дължината и недостатъчен акцент върху балансирания вид.

Безкрайните възможности за лица с овална форма

Въпреки че много стилове работят чудесно за лица с овална форма, дайте приоритет на своята увереност и комфорт, когато търсите качествена корекция на зрението. Разгледайте различни стилове, цветове и материали, за да откриете идеалния чифт, който резонира с вашата личност и стил.

За допълнителни насоки разгледайте нашето изчерпателно ръководство за очила, предлагащо информация за материалите за лещите, нюансите, които допълват цвета на косата ви и още вдъхновение.

Заключителни мисли от Lentiamo

Пътуването до избора на диоптрични очила за вашето овално лице трябва да е приятно! Независимо дали избирате рамки, които допълват или контрастират с естествените ви черти, уверете се, че предлагат необходимата корекция и защита на зрението. Прегърнете гъвкавостта на вашата овална форма на лицето и носете новите си очила с увереност!


Източници на изображения

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти