Слънчеви очила - с отстъпки до 40%

Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Поляризирани vs. огледални слънчеви очила

The view through polarised sunglasses

Поляризирани слънчеви очила. Всеки е чувал за тях, но никой не знае какво точно правят и как работят. Нормално е, че нашите клиенти продължават да задават въпроси като „по-добре ли са поляризираните лещи за очите ми?“ И „поляризираните слънчеви очила изглеждат ли по-различно от конвенционалните нюанси?“

Същото се отнася и за огледалните очила. Навсякъде по улиците виждаме модерни хора с „огледала“ на очите си, но не знаем точно дали тези стъкла предлагат други предимства в допълнение към стиловия им фактор. 

Искате ли да се запознаете с предимствата на поляризираните и огледалните лещи? Направихме сравнение за вас.

Какви са предимствата на поляризираните слънчеви очила?

Поляризираните слънчеви очила изглеждат на външен вид като всеки друг тип слънчеви очила.

Но когато ги поставите, веднага виждате какво е различно в тези лещи: те имат специален филм, който блокира отразяването на хоризонталните светлинни лъчи и позволява вертикалната светлина да премине към очите ви. Вертикалната светлина носи яснота и контраст на заобикалящата ви среда, което води до ясна визия и чист цвят.

Преди всичко обаче ограничението на отблясъците е най-забележимата характеристика на поляризираните лещи. Те ефективно блокират силните отблясъци и повърхностните отражения, което става особено очевидно, когато гледате към водата.

advantages of polarised sunglasses

Свойствата против заслепяване проникват във всички концентрирани слънчеви лъчи, които се отразяват от водната повърхност, така че можете да видите под повърхността на водата. Ако водата е чиста, вероятно ще видите риби и други морски животни.

Как работят поляризираните лещи?

Когато се произвежда поляризирана леща, се прилага основно химическо вещество. Това вещество е ламинирано във вертикален модел, който преобразува светлината. Веществото, от своя страна, блокира хоризонталната светлина, за да се избегне отблясъци.

Виждаме отблясъци, когато светлинните вълни удрят отразяващи повърхности като езеро, покрит със сняг наклон или лъскава кола. Повърхността е хоризонтална, така че светлината се отразява хоризонтално. Когато носим поляризирани слънчеви очила, повърхността блокира отблясъците чрез филтриране на хоризонтални светлинни вълни, които не се вписват във вертикалния химически модел.

Забележка: Поляризираните лещи могат да направят изображенията по-тъмни. Ако елиминира отблясъците, детайлите на изображението ще бъдат по-видими и цветни и ще облекчат напрежението в очите. 

How do polarised lenses work?

Как да разбера дали моите слънчеви очила са поляризирани?

Ако искате да знаете дали слънчевите ви очила са поляризирани, можете да разберете в три лесни стъпки.

  1. Включете компютъра си в най-ярката светлина и отворете бял прозорец на него.
  2. Сложете слънчевите си очила.
  3. Наклонете главата си на 60 градуса наляво или надясно. Ако слънчевите очила са поляризирани, на екрана ще се появи черен цвят, заради свойствата против заслепяване, които взаимно се отменят. Ако едната страна не работи, опитайте да наклоните главата си на другата страна. Ако това не работи, слънчевите очила не са поляризирани.

Какви са предимствата на огледалните очила?

Огледалните очила се различават от нормално оцветените или поляризираните слънчеви очила по отношение на тяхната производителност и външен вид. Но точно като поляризираните лещи, огледалните нюанси предлагат страхотна защита на очите като предотвратяват напрежението в очите ви.

Покритите с огледало лещи, наричани още флаш покрития, ограничават количеството светлина, което влиза в очите ви, което ви кара да се чувствате по-комфортно.

Огледалата са силно отразяващи покрития, които се нанасят върху предната част на лещата на слънчевите очила, за да се намали количеството светлина, постъпваща в окото. Това ги прави особено изгодни за дейности в много ярки условия, като например ски в слънчев ден. Слънчевите очила с огледални лещи имат и покритие, което ги прави по-устойчиви. От друга страна, съществува риск от фалшифициране на цветовете им.

advantages of mirrored sunglasses

Как работят огледалните лещи?

Огледалното стъкло използва както традиционно тониране, така и специално отразяващо оптично покритие, наречено огледално покритие. Това покритие намалява количеството светлина, преминаващо през лещите с 10–60%.

Обикновено огледалните лещи използват няколко различни покрития и се използват заедно с други антиотражателни покрития. Обикновено се нанася малък, отразяващ филм от метал, след което се използват други пластмасови покрития, за да се защити и намали отблясъците, осигурявайки огледален завършек.

А какво ще кажем за антирефлексното покритие?

Друг термин, който често се появява във връзка с огледалните слънчеви очила, е този на „антирефлективните лещи“, което повдига въпроса: „Не са ли и други лещи антирефлекторни лещи?“

Да, на предната страна на обектива те са. Когато носите слънчеви очила, отраженията се спират главно от цвета на лицевата страна на лещата. Той обаче е на гърба на лещата, където се нуждаем от помощта на антирефлексно покритие (AR). AR намалява отразената светлина от гърба на лещата на слънчевите очила. В противен случай светлината ще се върне обратно в очите ви и ще попречи на зрението ви.

С AR на лещата на слънчевите очила, ще се радвате на допълнителен комфорт и яснота.1

Готови ли сте да откриете новия си любим аксесоар?Източник:

1Zeiss

Прочетете повече

Стилни съвети и препоръки Как да изберете правилните слънчеви очила

Открийте каква е формата на лицето ви

Открийте каква е формата на лицето ви

Класически, неостаряващи модели слънчеви очила и рамки

Класически, неостаряващи модели слънчеви очила и рамки

Защо децата трябва да носят слънчеви очила

Защо децата трябва да носят слънчеви очила