Разпродажба на слънчеви очила за края на лятото! До 50% отстъпка!

4,9 Оценка

Вход

Поляризирани vs. огледални слънчеви очила

снимка на фокус на човек, носещ слънчеви очила

Избирайки между поляризирани или огледални слънчеви очила, знаете ли кои бихте се спрели? Разбирането на разликите между тези два типа лещи може да ви помогне да изберете тези, които отговарят на вашите нужди. (Предупреждение за спойлер: въпреки че са различни, не е нужно да избирате или едните, или другите!) 

Независимо дали искате да научите повече за свойствата на поляризацията за намаляване на отблясъците или за естетическия компонент на огледалните лещи, експертите от Lentiamo са ви подготвили всичката нужна информация. Научете за разликите между тези два типа слънчеви очила, вижте как работят и прочетете за предимствата на поляризираните и огледалните стъкла по-долу.

Какво представляват поляризираните слънчеви очила?

Поляризираните слънчеви очила са предназначени да намалят отблясъците и да подобрят визуалната яснота. Отвън те изглеждат като всеки типичен чифт слънчеви очила. Разликата е в химическия филтър, който се добавя към лещите.

Как работят поляризираните лещи?

Поляризираните слънчеви очила филтрират хоризонталните светлинни вълни които се отразяват от плоски повърхности като вода, сняг или стъкло. За да се постигне това, се прилага специален поляризационен филтър във вертикална ориентация. Това променя пътя на хоризонталната светлина, като ефективно намалява ярките и досадни отблясъци, причинени от хоризонталните вълни.

Каква е разликата между поляризираните и неполяризираните слънчеви очила?

Нивото на намаляване на отблясъците е една от основните разлики между поляризираните и неполяризираните слънчеви очила. Тъй като не са снабдени със специалния филтър, неполяризираните слънчеви очила обикновено не предлагат същото ниво на яснота или намаляване на отблясъците

Филтърът на поляризираните лещи също може да затрудни четенето на LCD екрани. Това може да е проблем при използване на мобилни телефони, гледане на дисплеи на автомобили или използване на други екрани, като например навигационни устройства.

Какви са основните предимства на поляризираните лещи?

Основните предимства на поляризацията са намаляването на отблясъците, по-добрия контраст и цветово възприятие и подобрената визуална яснота. Те могат да намалят напрежението на очите и да осигурят по-удобно и по-ясно зрение, особено в супер слънчеви дни или около отразяващи повърхности.

предимства на поляризираните слънчеви очила

Полезни са по време на водни дейности като риболов или разходка с лодка. Например някои от най-добрите слънчеви очила за риболов разполагат с поляризирани лещи, които намаляват отблясъците и ви помагат да виждате във водата. Можете да добиете по-добра представа някои от предимствата на поляризираните слънчеви очила на изображението по-горе.

Как да разбера дали слънчевите ми очила са поляризирани?

Можете да определите дали вашите слънчеви очила са поляризирани в три лесни стъпки:

 • Сложете слънчевите си очила – Поставете слънчевите си очила така, както обикновено ги носите.
 • Погледнете в екрана – Седнете точно пред екрана на телефона или компютъра. Имайте предвид, че може да не забележите никакви промени на екрана в този момент.
 • Наклонете главата си – Наклонете главата си на 60 градуса наляво и надясно. Ако екранът стане черен по един или друг начин, вашите слънчеви очила са поляризирани.
движещо се изображение на поляризирани слънчеви очила, въртящи се и потъмняващи фона

 

За най-добри резултати използвайте бял екран. Яркостта ще направи ефекта от теста по-забележим. Ако слънчевите ви очила са поляризирани, изгледът ви може да се промени и да изглежда нещо като изображението по-горе.

Искате ефективно да намалите отблясъците и да виждате ясно?

Разгледайте богат избор от поляризирани слънчеви очила днес.

Пазарувайте поляризирани слънчеви очила

Какво представляват огледалните слънчеви очила?

Огледалните слънчеви очила са обработени с тънко метално покритие. Този допълнителен слой отразява светлината далеч от очите и придава на лещите техния отчетлив огледален вид.

Как работят огледалните лещи?

Огледалните лещи използват както традиционно оцветяване, така и отразяващ оптичен слой, наречен огледало или флаш покритие. Това специално покритие отразява слънчевата светлина, като намалява значително количеството светлина, което преминава през лещите с 10–60%.

Тези отразяващи слънчеви очила обикновено използват няколко различни покрития. След отлагането на металния филм се добавят пластмасови покрития за защита и намаляване на отблясъците. Това е, което в крайна сметка води до лъскавото, огледално покритие, което много хора избират единствено за стилни цели.

Какви тогава са предимствата на огледалните слънчеви очила?

Огледалните лещи предлагат няколко предимства, включително намаляване на отражението на светлината, подобряване на зрителния комфорт и осигуряване на висока UV защита в сравнение със стандартните лещи.

предимства на огледалните слънчеви очила

Това ги прави особено изгодни за дейности при много ярки условия, като каране на ски в слънчев ден, колоездене на открито или катерене и туризъм. Можете да видите някои от предимствата на огледалните слънчеви очила на изображението по-горе.

Мислите за огледални слънчеви очила?

Очакват ви стилни опции

Пазарувайте огледални слънчеви очила

Поляризираните или огледалните лещи са по-добри?

Въпреки че и двата вида лещи ефективно подобряват зрението при ярка светлина, нито един от видовете не е по-добрия или по-лошия от другия. Огледалните лещи често са за предпочитане при дейности като колоездене, ски, катерене на открити места. От друга страна, поляризираните лещи са особено полезни за водни дейности като риболов и разходка с лодка поради способността им да филтрират селективно хоризонталната светлина.

Разгледайте основните предимства на огледалните срещу поляризираните слънчеви очила с един поглед:

Поляризирани слънчеви очила

 • Ефективно намаляване на отблясъците
 • Подобрена визуална яснота
 • Повишен комфорт за очите
 • Минимално изкривяване на цвета

Огледални слънчеви очила

 • Високо ниво на намаляване на светлината
 • Висока UV защита 
 • Стилни цветове и уникална визия
 • Издръжливи лещи

Могат ли слънчевите очила да бъдат и поляризирани, и огледални?

Да, слънчевите очила могат да бъдат както поляризирани, така и огледални. Огледалните лещи имат силно отразяващо се покритие, нанесено от външната страна, докато поляризираните слънчеви очила имат специализиран химически филтър, който намалява отблясъците. Например много от слънчевите очила Polaroid предлагат поляризирани, огледални или комбинирани лещи.

Огледалните поляризирани слънчеви очила осигуряват предимствата на намален отблясък, подобрена визуална яснота и намалено пропускане на светлина. Те също така предлагат стилния външен вид на огледалните лещи.

Поляризирани или огледални лещи могат да се добавят към много видове рамки, което ви позволява да сте в крак с тенденциите за слънчеви очила, като същевременно оставате защитени.

Не можете да изберете между огледални или поляризирани слънчеви очила?

Разгледайте целия избор на слънчеви очила, за да намерите любимите си.

Пазарувайте слънчеви очила

Заключителни мисли

За слънчеви очилате, изборът между поляризирани и огледални лещи не трябва да е трудно решение. Ключът е да намерите стилове, които харесвате, и слънчеви очила, които са идеални за вашия стил на живорт! Така че независимо дали искате да намалите отблясъците, да намалите светлината или комбинация от двете, има модел за вас.

Все още се колебаете? Нека нашата функция за виртуално пробване на слънчеви очила ви помогне да пробвате любимите си рамки онлайн.

Прочетете още

Съвети и идеи за стил Как да изберете правилните слънчеви очила

Разберете каква е формата на лицето ви

Разберете каква е формата на лицето ви

Класически, вечни форми и рамки на слънчеви очила

Класически, вечни форми и рамки на слънчеви очила

Защо децата трябва да носят слънчеви очила

Защо децата трябва да носят слънчеви очила