Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Най-добрите очила за лицa със сърцевидна форма

Създадено от Lentiamo на 13. 12. 2023

Съдържание

Чудили ли сте се някога какви очила изглеждат най-добре за вашето сърцевидно лице? Оптометристите от Lentiamo имат добри новини! Въпреки че има безброй стилове, които работят добре с вашите черти, ние сме събрали най-добрите рамки за сърцевидни лица, така че не е нужно вие да го правите.

Първо ще обясним как да разберете дали имате сърцевидно лице. След това можете да разгледате нашите четири най-добри стилове за препоръки за очила. Така че, ако търсите рамки, които допълват или подчертават вашите черти, продължавайте да четете.

Как да разберете дали имате сърцевидно лице

пунктиран контур на сърце около усмихнато лице за илюстриране на формата на лицето

Широко чело, изпъкнали скули и тясна или стеснена челюст са типичните характеристики на сърцевидните лица. Ето някои основни функции, на които да обърнете внимание:

  • Чело: Челото ви е по-широко от линията на челюстта и обикновено е най-широката част от лицето ви. Може да имате и V-образна линия на косата, типична за много сърцевидни лица.
  • Скули: Вашите скули са по-широки и по-високи стоящи на лицето, често са доста изпъкнали или широки колкото челото.
  • Линия на челюстта и брадичката: Линията на челюстта ви се стеснява към брадичката без никакви изпъкнали ъгли. Брадичката ви е ъглова.

Знаменитости със сърцевидни лица

колаж от Наоми Кембъл, Шерил Коул, Тимоти Шаламе

На снимката отляво надясно: Наоми Кембъл1, Черил Коул2, Тимъти Шаламе3

Кои очила са най-подходящи за сърцевидните лица?

Рамките, които или контрастират, или подчертават чертите на сърцевидните лица са чудесен избор.

Правоъгълните или кръгли рамки контрастират с елементите на сърцевидните лица, за добавяне на симетрия и баланс. За рамки, които ще карат чертите ви да изпъкват, изберете такива, които следват естествените ъгли на сърцевидната форма. Например с очила с половин рамка или очила тип Cat eye подчертават по-широките чела и скули.

Прочетете повече за нашите препоръки за очила за сърцевидни лица по-долу.

Кръгли очила

Гладките ръбове на кръглите очила смекчават ъгловатите скули на сърцевидните лица. Равните пропорции на кръглата форма създават мекота, баланс и симетрия.

Ray-Ban New Round 0RX3637V 2509 53

Пазарувайте кръглите очила

Очила с половин рамка

За да подчертаете формата на лицето си, сърцата трябва да изберат очила с половин рамка. Понякога наричани очила с полу-рамка, горната половина на тези полурамки привличат погледа нагоре към най-широката част на лицето ви. Долната част без рамка е деликатна и работи добре със заострени брадички.

Armani Exchange 0AX1060 6000 55

Пазарувайте очила с половин рамка

 

Професионален съвет: Двуцветните очила могат да създадат същия ефект, като този на полурамките. С двуцветните рамки можете да постигнете изискан външен вид, като същевременно се наслаждавате на ефекта, който полу-рамките предлагат. Търсете стилове с по-тъмни цветове в горната половина на рамката и по-светли цветове в долната.

Очила с котешко око

Очилата тип "котешко око" имат широки линии, които добавят дефиниция през най-широката част на сърцевидните лица. Те добавят визуален интерес и работят с естествените контури на бузите ви. По-големите рамки тип котешко око естествено допълват ъглите на лицето.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Пазарувайте очила тип "котешко око"

Правоъгълни очила

Правоъгълните очила съпоставят естествените ъгли, които образуват тази форма. Те добавят структура и контраст в центъра на лицето ви. Правоъгълните рамки са много гъвкав вариант за сърцевидните лица.

Prada 0PR 17ZV 15J1O1 52

Пазарувайте правоъгълни очила

Други стилове, които да опитате

Тъй като повечето лица с форма на сърце са по-широки в челото, по-големитe рамки работят добре. Експериментирайте с овърсайзд рамки, за да подчертаете формата на лицето и очите си. 

Друг стил, който ще стои добре на формата на лицето ви, са авиаторски или пилотски очила. Широката горна част и тясната капковидна долна част допълват естествените линии на лицето.

Очила, които правят сърцето ви щастливо

Тези със сърцевидни лица изглеждат фантастично в много популярни стилове и техни вариации. Най-добрите рамки за лицето ви са тези, които подхождат преди всичко на вашия личен стил. Разгледайте нашето полезно ръководство за очила за повече съвети относно намирането на вашия размер на рамката и други. 

Заключителни мисли от Lentiamo

Въпреки че тези препоръки са общи насоки, те могат да послужат като отправна точка при избора на рамка за сърцевидни лица.

Независимо от формата на лицето ви, най-важното е да намерите стилове, в които да се чувствате комфортно и да ви харесват години наред. Изпробвайте различни диоптрични очила, за да подобрите визията и естествената си красота.


Източници на изображения

1. Just Jared
2. Hawt Celebs
3. InStyle

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти