Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Как да използваме правилно кутийката за контактни лещи?

Вече сте усъвършенствали поставянето на контактните си лещи и се наслаждавате на спокойни дни, отлично зрение и красив външен вид без очила на носа си (естествено с изключение на слънчевите очила – от тях не се отказваме), когато идва вечерта и трябва да си лягаме. Контактните лещи трябва да се свалят, за да може очите да си отпочинат по време на сън.

За съхранение на лещите се използват специални кутийки

Те са много по-малки от тези за очила, спокойно се побират във всяка дамска чанта. Тъй като контактните лещи са изложени на замърсявания и бактерии през деня, вечер те трябва да бъдат старателно почистени. Затова поддържайте кутийката си винаги чиста, след почистване я подсушавайте добре и допълвайте с подходящ разтвор, след което добре я затворете.

Независимо дали имате еднакви или различни параметри на двете си очи, лесно ще разпознаете коя леща за кое око е по надписа на самата кутийка. L използвайте за ляво око, а R – за дясното. Изключително важно е да се спазват местата на контактните лещи.

Pouzdro

Знаете ли, че кутийките за лещи трябва редовно да се подменят? Не? Сега ще ви кажем защо отговорът е Да.

Не се притеснявайте. За щастие кутийките са на ниски и достъпни цени, а ясното зрение и здравите очи просто си заслужават. Като бонус получавате и чувството за последна модна тенденция в дизайнерските кутийки, които може да откриете в най-различни фешън визии, като:

Тези кутийки могат да бъдат и оригинален подарък за рожден ден или да намерят своето място под коледната елха.

Имате ли умна кутийка? Тази кутийка ще ви напомни кога е време да смените контактните си лещи. Използва се предимно за 14-дневни лещи и месечни лещи. Няма да имате нужда да помните къде точно сте записали кога отворихте блистера с контактна леща или дали телефона ви ще позвъни навреме, за да ви напомни.

И тук важи правилото за хигиена и ред – както вън, така и вътре в кутийката :) Затова не забравяйте да сменяте и кутийките си заедно с контактните лещи. Със сигурност може да ви бъде само в плюс, ако винаги разполагате с резервни нови кутийки у дома.

Когато си почиват очите ви е време да си починат и контактните ви лещи.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти