До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Еднодневни или месечни контактни лещи? 5 често задавани въпроса относно разликите в цените и грижите

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 29. 1. 2020. Създадено от Maria Chiara Tarsia

Еднодневните и месечните лещи са еднакво популярни сред носителите на контактни лещи.

Разберете кои контактни лещи са най-достъпни и най-подходящи за вашия начин на живот!

Кои контактни лещи са по-евтини? Еднодневните или месечните лещи?

Ако искате да сравните месечните лещи с еднодневните лещи вероятно ще откриете, че месечните лещи са по-изгодни. Това обаче може да бъде подвеждащо, тъй като зависи от начина, по който ги използвате. Ако носите контактните си лещи всеки ден, месечните лещи наистина излизат по-изгодно. Ако обаче използвате лещите си по-рядко (например само по време на спорт), тогава еднодневните лещи ще бъдат по-евтини в дългосрочен план.

Така че, имайте предвид колко често носите лещите си.

Нашите препоръки за еднодневни лещи:

Кои месечни лещи са по-евтини? Твърдите или меките лещи?

Меките месечни лещи са по-евтини от твърдите такива. Твърдият материал е по-издръжлив и частично обяснява по-високата цена. В допълнение, твърдите контактни лещи често са специално пригодени, например в случай на астигматизъм, така че има голяма вероятност меките месечни лещи да са по-изгодни откъм цена.

Каква е годишната цена на месечните контактни лещи в сравнение с еднодневните лещи?

Ако използвате контактни лещи всеки ден, еднодневните лещи за еднократна употреба ще бъдат по-скъпи от месечните.

Опаковка еднодневни лещи от 90 броя струват приблизително между 98 лв и 155.50 лв. Това би било около 392 лв до 622 лв, за ежедневна употреба през цялата година. Имайте предвид, че много често различните очи изискват различни параметри и в този случай ще платите два пъти повече, за да закупите различни лещи за всяко око. Въпреки това, цената за поддръжката на тези лещи е нула, тъй като те не изискват разтвор за почистване и кутийки за съхранение.

Невъзможно е да се направи прецизно изчисление за месечните лещи, тъй като сега имаме голямо разнообразие в нашия магазин, а цената варира между 34.50 лв и 83.80 лв за опаковка от 6 лещи.

Все пак, нека изберем цена някъде между двете крайности, например 61.40 лв за кутия с 6 лещи: това прави 122.80 лв годишно за едното око. След това ще трябва да добавите цената и на разтвора, с който трябва да почиствате и поддържате лещите овлажнени, който от своя страна обикновено включва кутийка за съхранение на лещите.

И в двата случая говорим за лещи за късогледство или далекогледство. Торичните и мултифокалните лещи имат по-висока цена.

Колко скъпа е поддръжката на месечните контактни лещи в сравнение с еднодневните лещи?

За месечните лещи могат да бъдат използвани различни разтвори – от почистващ през дезинфекциращ до физиологичен разтвор. Има и протеинови разтвори. Еднодневните лещи, от друга страна, не изискват тази грижа, тъй като се изхвърлят в края на деня. Следователно месечните лещи струват допълнителни средства и изискват време за грижа и поддръжка.

Нашите препоръки за месечни контактни лещи:

Какви са предимствата и недостатъците на месечните лещи?

Вече знаем, че няколко вида месечни лещи са по-евтини, но изискват повече грижи и трябва да правят допълнителни разходи за почистващи препарати. Освен това, ако загубите или скъсате лещата си, ще загубите значителна сума пари в сравнение с еднодневната за еднократна употреба.

Въпреки това, месечните лещи са много популярни при много носители на лещи и се възприемат като по-удобни, особено ако пътувате много и не искате да сменяте лещите си всеки ден. Все пак имайте предвид, че е важно да почиствате и съхранявате лещите си възможно най-хигиенично, за да предотвратите инфекции, причинени от микроби и бактерии.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти