Black Friday - До -70% на очила и лещи

Вход

6 начина да защитите очите си от пресбиопия

В предишната ни блог статия, говорихме за това Какво е пресбиопия?. Какво вече споменахме, това състояние не може да бъде избегнато, защото то се появява с напредването във възрастта. Но все пак можем да следваме някои стъпки, с помощта на които да забавим и отложим максимално появявата на пресбиопията.

Представяме ви 6 начина които подготвихме за вас:

1 – Използвайте адекватна светлина

Ако използваме електронни устройства, трябва да разполагаме с добре осветено помещение, защото ако работим с тях на тъмно, светлината от тези устройства е твърде наситена и силна, вследствие на което получаваме дискомфорт и болка в очите.

2 – Йога за очи

Изключително полезно е да правите почивки на очите си на всеки час. Може да опитате с различни неща и упражнения, наречени йога за очи sкакто и да движите очите си от една посока в друга, нагоре и надолу, да отмествате погледа си от близки към далечни обекти и обратно, като накрая затворите за кратко очите си, за да си починат.

3 – Проверявайте зрението си редовно

Препоръчваме ви да посещавате очния си лекар поне веднъж годишно, за да сте сигурни, че всичко със зрението ви е наред. По този начин ще откриете навреме назряващ проблем и ще имате възможност да го разрешите още в самото му начало.

4 – Идеалното разстояние за четене

Препоръчаното разстояние за четене е 40 см, а за електронни устройства – от 70 до 100 см.

5 – Капки за очи

Ако чувствате умора в очите или чувството за сухота е все по-често, може да използвате капки за очи или изкуствени сълзи, за да ги поддържате хидратирани и влажни.

6 – Витамини и минерали

За да се радвате на здраве и силно зрение, искрено препоръчваме витамин А и витамин D, които помагат да подобрим зрението си и да намалим възпаленията на ретината. От друга страна, съществуват някои минерали като селен, магнезий, калций или цинк, които могат да бъдат от голяма полза за очите ни. Можете да прочетете повече и за храната, полезна очите, тук

Имате ли опит с някой от горепосочените съвета? Споделете с нас вашите идеи!

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти