Вход

Контактни лещи и собствени марки - какво трябва да знаете

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 5. 11. 2020. Създадено от Maria Chiara Tarsia

Чували ли сте някога за контактни лещи със собствена марка?

Ако отговорът е не и ползвате контактни лещи, вероятно трябва да прочетете статията по-нататък.

Ето защо: Когато купувате контактни лещи от магазин, често ви се представя цветна кутия, носеща името на собствената марка на оптика или марката на техния партньор/ франчайз.

Това обаче, не означава непременно, че те са производителите. Частните търговски марки обикновено продават добре познати контактни лещи под различнИ имеНА. Тези кутии съдържат добре познати контактни лещи, които лесно можете да намерите онлайн под оригиналното име, дадено от производителя.

Контактните лещи – като медицински продукти – са в действителност произведени съгласно най-строгите стандарти за качество и следователно изискват високо ниво на технология, безопасност и ноу-хау.

В Lentiamo ще намерите широка гама от най-популярните лещи в Европа, от всички големи производители, като CooperVision, Bausch & Lomb, Alcon, Cibavision и други.

Как да разберете кое е оригиналното име на вашите лещи

Стъпка 1. Вземете кутията си за лещи

Всичко, което е нужно да знаете, обикновено се отпечатва – с малки букви – върху кутията и дори върху блистера. Първото нещо, което трябва да проверите, е типа и формата на лещите.

  • Лещите ви са за еднократна употреба, двуседмични или месечни?
  • Носите ли лещи с една фокусна точка или множество такива? Сферични или асферични са? Торични или мултифокални са вашите лещи?

Ако се колебаете, прочетете нашата статия относно разликите между дневните и месечните лещи и нашето просто ръководство за типовете контактни лещи.

С помоща на кутия от популярните оригинални лещи Biofinity по-долу ще ви покажем къде можете да намерите всички необходими подробности.

Стъпка 2. Прочетете BC и DIA

Обикновено всеки модел контактни лещи има собствена комбинация от BC (базова кривина) и DIA (диаметър). Тези два параметъра описват накратко и с прости думи „размера“ на вашите лещи. Това е и причината, поради която не трябва да сменяте марката или модела на контактните си лещи, без да се консултирате първо с медицинско лице. Ако един от параметрите не отговаря на роговицата ви, има вероятност лещата да не се побере правилно. Затова тези два параметъра са така важни за намирането на оригиналното име на вашите лещи.

Параметри на кутията

Стъпка 3. Научете повече за материала и производителя

Несъмнено материалът е най-важният елемент, който трябва да се разгледа тук. Всъщност всеки материал е почти винаги патентован и се използва от определен производител за направата на определено "семейство'' лещи. Обикновено ще намерите тази информация от едната страна на кутията (обикновено на гърба), заедно със съдържанието на вода и други технически характеристики.

Производствен материал

Материалът на контактната леща обикновено се изписва както върху кутията, така и върху капака на блистера. Наименованието обикновено напомня латински и завършва на -filcon. Ето няколко примера: Comfilcon A, Omafilcon A, Ocufilcon D, Hilafilcon B и т.н.

Това означава, че ако вече сте рециклирали кутията си, все още можете да намерите всички важни параметри върху блистера!

Блистер и параметри на контактните лещи

Ако името на производителя не е обозначено на предната страна на кутията, то обикновено се отпечатва на гърба близо до малкия фабричен символ. Както вече обяснихме, повечето лещи се произвеждат от най-добрите производители в света в техните високотехнологични съоръжения.

Не мога да намеря лещите си онлайн. Какво трябва да направя?

Свържете се с нас! Всичко, което трябва да направите, е да ни се обадите на 02/ 4928553 или да ни пишете на info@lentiamo.bg. Не забравяйте да ни кажете вашите параметри (или да ни изпратите изображение на вашата кутия с контактни лещи) и нашият отдел за обслужване на клиенти ще ви каже дали те се предлагат в Lentiamo под оригиналното им име.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти