Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Прекалено дълго носене на контактни лещи или т.нар. преносване.

“Приятелката ми непрекъснато носи контактни лещи по-дълго от препоръчителното време и няма проблеми”, или “Още един начин да вземат парите на хората'”.. Чували ли сте подобни изказвания? Вие мислите ли така? Нека погледнем реално.

Повечето от нас, разбира се, нямат излишни средства за пилеене и е добре да се помисли кое излиза скъпо и кое не. Затова, някои хора, които носят лещи, вярват, че окото само ще си покаже, когато има нужда от смяна на лещата. Дотогава няма проблем… Но това не е така! Прекалено дългото носене на контактните лещи – без изключение – излага на риск всеки! Защо? И какъв е рискът?

Знаете за кислородната пропускливост на лещите, но все пак, прочете обстойно в тази специална статия Основният проблем, когато носите лещите си прекалено дълго време е опасността от намаляване на кислородната пропускливост на лещите. Как става това?

Депозити върху лещите:

Всеки човек малко или много се движи в прашна среда. Праховите частици полепват по лещите и запушват въздушните отвори, също както и органичните примеси, мазнините и протеините от човешките сълзи. Роговицата под такива лещи започва буквално да се задушава. Депозитите могат да бъдат и токсични за очите.

Какво означава това за очите?

Неоваскулариз­ация: окото трябва да съдържа кислород по различен начин, така че то разширява кръвоносните съдове в окото. Бъдете внимателни! Този процес е необратим.

Язви на роговицата: това е болезнен проблем, който до някаква степен значително да увреди окото.

Алергични реакции към лещите: очите просто не приемат повече контактни лещи и можете да се сбогувате с носенето им – завинаги!

Възпаление на роговицата: болезнен процес, който не изглежда добре и освен това създава необходимост от носене на очила по време на лечението.

Продължителността на живота на лещите не се определя от броя на пътите, в които са използвани, а се изчислява от момента на първото им поставяне в очите.

Прекалено дългото носене на контактните лещи има разрушителен ефект, който в началото може да е незабележим, но можете да бъдете сигурни, че е неизбежен. Затова помислете хубаво дали сумата, която ще спестите, ако носите лещите си непрепоръчително дълго време, заслужава здравето на очите ви, болката и разходите по евентуално лечение на последващи заболявания.

Lentiamo.bg предлага широка гама от качествени контактни лещи и разтвори за вашия комфорт и здрави очи!

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Коментари

 • Емилия Н.

  Аз ползвам лещи за непрекъснато носене от близо 22 год.Колко е максимално дълго препоръчителен период на носене преди да се сменят с нови, защото аз не ги подменям през определен период, а когато вече усетя че не са годни?

  Отговори
  • Tanya Roydeva Lentiamo.bg

   Здравейте,

   Благодаря Ви за запитването. Контактните лещи за продължително носене, както и всички останали контактни лещи, имат обозначен период за носене върху производствената опаковка. За различните производители и вид лещи, този период е възможно да се различава. Времето за подмяна на лещите е необходимо да се спазва така, както е посочено от производителя, тъй като той е правил тестове на продуктите си и това е неговата препоръка.

   Желаем Ви успешен ден,

   Отдел ‘Обслужване на клиента’

   Лентиамо България

   Отговори

*Задължителни полета

Прочетете също…

Идеи в последната минута за Halloween 2018: Лесен и бърз грим

Хелоуин! Искате да бъдете център на вниманието, но времето ви притиска?

Отвори статията

Нови продукти в онлайн магазина ни

Имаме разтвор, произведен ексклузивно за нас, разширихме асортимента със слънчеви очила за деца и добавихме нови лещи с напреднали технологии.

Отвори статията

Най-добрите 10 вдъхновения за Хелоуин грим през 2018

Halloween е едно от събитията, които си заслужава да планирате…

Отвори статията

Какво се случва, когато заспите с контактни лещи в очите си?

Не е тайна сред всички носещи контактни лещи, че е препоръчително те да се свалят преди лягане …

Отвори статията