До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Използването на грим и контактни лещи едновременно? Лесно е...

Понякога е трудно да маневрирате успешно между това как виждате и това как ви виждат хората около вас.

Много хора смятат, че докато носят контактни лещи не могат да използват грим. Не е вярно. Особено, когато са налице толкова много експертни съвети за това как успешно да прилагаме и контактните си лещи и грима си. Съвет например, като нашия…

1. Поставянето: първо лещата, после грима

Нанасянето на грима понякога изисква отлично зрение, затова първо поставете лещите си, за да сте убедени, че ще видите всичко точно както трябва. Разбира се, от съществена важност е и факта, че има риск да поставите леща в окото си с изцапани от грима ръце.

2. Свалянето: първо лещата, после грима

Редът е същият. Причината е различна. Спокойно можете да свалите първо лещите си, понеже измиването на грима не е детайлна работа, за която ще ви е необходимо остро зрение. Също така по този начин ще избегнете замърсяването на лещите си с остатъци от грим.

Вижте специалните ни видеа за това как да поставите и как да свалите контактните си лещи.

3. Контрол на качеството

Използването на контактни лещи прави очите по-уязвими и податливи на инфекции, затова винаги купувайте качествени продукти, за да намалите риска от възпаления. Следете дали са офталмологично тествани, както и дали са в срок на годност.

4. Фалшива тревога?

Не е добра идея да носите изкуствени мигли, когато използвате контактни лещи. Но, ако въпреки това не можете да устоите на изкушението да си сложите такива мигли, изчакайте лепилото да е максимално изсъхнало преди да ги поставите.

5. Видове грим и лещи

Видът на грима, който използвате е от голямо значение, защото не всеки вид е подходящ за ползване по време на носене на контактни лещи. Трябва да сведете до минимум риска от замърсяване и възпаление на очите си. Затова избягвайте пудри и грим под формата на пудра или прах. Никога не поставяйте очна линия или молив на вътрешната линия на окото и ако имате възможност изберете контактни лещи, които ще сменяте ежедневно.

6. Грижете се за очите си

Ако очите ви за зачервени, сълзящи, възпалени или е налице друга подобна ситуация, не използвайте грим изобщо. Ако проблемът не отшуми, посетете очния си лекар.

Запомнете: Не можете да изглеждате добре, ако не виждате добре!

Споделете с нас опита си и съветите си от комбиниране на грим и контактни лещи.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

  • Atrexxx

    Ето още по темата: https://tinyurl.com/ycpzcg97

    Отговори

*Задължителни полета

Най-продаваните продукти