4,8 Оценка

Вход

Намерете най-близкия до вас очен специалист

Често срещани въпроси относно оптиките

Защо трябва да посетя контактолог? Имам предписани диоптри за очила, а в интернет има безброй клипчета за поставяне на контактни лещи.
Измерването на диоптри за очила се различава от това за контактни лещи. Лещата се поставя директно в окото, докато очилата са на около 12мм пред него. Поради тази причина и диоптрите, от които имаме нужда в двата случая, се различават. Освен това, за правилен избор на контактни лещи е необходимо да знаем и базовата кривина на роговицата. В кабинета на очния специалист ще се научите и как най-хигиенично и безопасно да поставяте лещите си, как да ги сваляте лесно и как да се грижите за тях. Ще ви бъдат препоръчани разтвор и капки за очи.
Колко ще ми струва консултацията с очен специалист?
Съществува разлика в цените, която в повече случаи не се различава сред различните очни центрове.
Колко често е необходим контролен преглед при очен лекар?
Подобно както и при зъболекаря – профилактичен преглед поне веднъж годишно. Окото е чувствителен орган и постоянната грижа може да предотврати множество здравословни проблеми, дори и тези, които не се отнасят пряко към тях – диабет, високо кръвно налягане и други.
Как протича очният преглед? Нужда ли е предварителна подготовка?
Няколко въпроса от очния лекар, измерване на зрението с рефрактометър, определяне на диоптрите. Лесно и безболезнено, в рамките на половин час прегледа е готов. Разбира се можете да шофирате веднага след него.
Кой център за очни прегледи и очен специалист да избера?
В нашата интерактивна карта ще откриете широк избор от очни специалисти, чиито оценки от наши клиенти са отлични. Който и от тях да изберете, ще получите най-добрата услуга.