Пролетна разпродажба на слънчеви очила до - 62%

Вход

Намерете най-близкия до вас очен специалист

Гергана-Екатерина Белчева Извън линия

Гергана-Екатерина Белчева Отдел "Грижа за клиента"

Къде да направите първата си консултация за първите си контактни лещи? Къде да си запишете час за повторен преглед? Кого да попитате за подходящ разтвор? Намерете най-близкия до вас очен специалист.

Имате нужда от помощ?

Обадете ни се (понеделник - петък от 9.00 до 16.30ч.)

02 4928553 / info@lentiamo.bg

Гергана-Екатерина Белчева, Отдел "Грижа за клиента"

show_only

Ръководите оптика, имате очен кабинет и искате да бъдете наш партньор? Добавете оптика

Често срещани въпроси относно оптиките

Защо трябва да посетя контактолог? Имам предписани диоптри за очила, а в интернет има безброй клипчета за поставяне на контактни лещи.
Измерването на диоптри за очила се различава от това за контактни лещи. Лещата се поставя директно в окото, докато очилата са на около 12мм пред него. Поради тази причина и диоптрите, от които имаме нужда в двата случая, се различават. Освен това, за правилен избор на контактни лещи е необходимо да знаем и базовата кривина на роговицата. В кабинета на очния специалист ще се научите и как най-хигиенично и безопасно да поставяте лещите си, как да ги сваляте лесно и как да се грижите за тях. Ще ви бъдат препоръчани разтвор и капки за очи.
Колко ще ми струва консултацията с очен специалист?
Съществува разлика в цените, която в повече случаи не се различава сред различните очни центрове.
Колко често е необходим контролен преглед при очен лекар?
Подобно както и при зъболекаря – профилактичен преглед поне веднъж годишно. Окото е чувствителен орган и постоянната грижа може да предотврати множество здравословни проблеми, дори и тези, които не се отнасят пряко към тях – диабет, високо кръвно налягане и други.
Как протича очният преглед? Нужда ли е предварителна подготовка?
Няколко въпроса от очния лекар, измерване на зрението с рефрактометър, определяне на диоптрите. Лесно и безболезнено, в рамките на половин час прегледа е готов. Разбира се можете да шофирате веднага след него.
Кой център за очни прегледи и очен специалист да избера?
В нашата интерактивна карта ще откриете широк избор от очни специалисти, чиито оценки от наши клиенти са отлични. Който и от тях да изберете, ще получите най-добрата услуга.