Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Първи цветни лещи? Не се страхувайте!

Обмисляте да носите цветни недиоптрични контактни лещи? Чудесен избор! За да създадем и Вас най-добри впечатления, бихме искали да Ви даде някои съвети какво да правите и какво да избягвате при използването на тези лещи. Прочетете статията и направете равносметка колко грижливи сте при манипулацията с контактните си лещи.

Заложете на сигурността

Не се опитвайте да избирате сами. Ние всички нямаме излишно време за губене и никой ( с изключение на хипохондриците ) не иска да посещава лекарите. Въпреки това, първата консултация и последващото информиране с оптометрист или офталмолог са просто неизбежни! Какви са предимствата? Експерт ще Ви обясни кой тип материал е подходящ за Вас, ще Ви информира за вероятни усложнения, ще Ви обясни как точно да се грижите за контактните лещи, ще Ви покаже как точно да ги поставяте. И повярвайте ни, нито едно видео в YouTube video не може да замести това!

Създаване на подходящи условия

Това е от изключителна важност още от самото начало. Все пак поставяте чуждо тяло в очите си! Ако не го направите както трябва, ще Ви отнеме много повече време и ще усетите неприятно чувство. Имате нужда от огледало, добра светлина, чисти и сухи ръце (Вашите, разбира се), освежени очи ( изплакнете ги с чиста вода ).

Подгответе се

Въпреки че цветните лещи наистина могат да бъдат “черешката на тортата” и да ви осигурят впечатляващ външен вид, не ги оставяйте като последна задача в ежедневието си.Лещите могат да се поставят в очите преди да започнете да се гримирате, да си слагате крем и т.н. От друга страна, ще имате достатъчно време пред огледалото, за да се насладите на перфектната си визия и в същото време, ще имате възможност да се уверите, че всичко с лещите в очите Ви е наред. Разбира се, в началото трябва да сеуверите, че ръцете Ви са чисти, за да миниманизирате риска от инфекции.

Да предположим, че и Вие като нас се грижите добре за очите си, посетили сте очен специалист и сте се информирали, все пак бихме искали да Ви предоставим тези полезни инструкции. Каним Ви да ни споделите преживяванията и опита си като потребители на контактни лещи – коментирайте или ни изпратете снимки с цветните контактни лещи, които изполвате! Споделете нашите инструкции с приятелите си и помогнете на повече хора да живеят спокоен и приятен живот с контактните лещи! А сега е време да изберете точния модел цветни лещи за Вас!

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Коментари

Нямам въпроси

*Задължителни полета

Прочетете също…

Помагаме на Миша. Ще се включите ли?

Помогнете заедно с нас на тринайсет годишната Миша, която губи зрението си.

Отвори статиите

Всичко, което трябва да знаете за носене на контактните лещи през зимата

Не забравяйте да се консултирате относно контактните си лещи с вашия офталмолог.

Отвори статиите

Могат ли контактните лещи и разтворите да замръзнат?

Да, могат… Но, какво е с всичко по света, и тук има няколко – “но”.

Отвори статиите

Не доливайте нов разтвор върху стария!

Под “доливане” на разтвор имаме предвид, че не трябва да се допълна нов разтвор върху стария в кутийката за лещи.

Отвори статиите

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!