Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Контактни лещи? Не са за мен... или може би са?

Нормално е да се разпространяват различни митове за контактните лещи , като например “гарантирана информация”, че хората, които ги използват, са подведени. Надяваме се, че след като прочетете това, ще дадете шанс на лещите и ще изпробвате удобството им върху своите очи. Нека разгледаме най-често срещаните митове:

Те са само за млади и здрави хора!

Това не е вярно. Възрастта никога не е била противопоказание за носене на контактни лещи. От основно значение е способността на потребителя да се грижи за лещите. Интересен факт е, че контактните лещи могат да бъдат чудесно решение при проблеми с очите при бебета. Знаехте ли това? Няма никакви възрастови ограничения за използването на контактните лещи. Напротив, те са подходящи за лечение на много очни заболявания при 90% от хората!

Лещите са подходящи само за хора, които имат нужда от корекция на няколко диоптъра или други очни заболявания…

Контактните лещи се произвеждат в много варианти, за да отговорят на възможно най-много потребности. От голяма полза са, когато се използват за корекция на стандартни очни дефекти – миопия, хиперопия, пресбиопия и астигматизъм. Колко диоптъра имате? – 12? Или може би + 6? Повече? Контактните лещи се произвеждат в изключително широка гама. Дори хората с астигматизъм и пресбиопия могат да намерят чудесно решение в лещите.

Мога ли да нося контактни лещи в моето ежедневие?

Необходимо ли е да бъдете “на линия” 12 часа на ден? Прекарвате ли повече от времето си в климатизирана среда? Работите ли в задимено помещение? Работата ви на компютър ли е? Имате ли възможност да подремвате за кратко през деня? Плувате ли? Не приемате идеята да сваляте лещите си всяка вечер? … Имате ли други изисквания към контактните лещи? С радост ви съобщаваме, че контактните лещи за подходящи за всички посочени случаи! Открийте и вие магията на лещите!

Плюс това, лещите имат няколко предимства пред очилата – няма опасност от нарушаване на изображението, няма опасносност от замъглени лещи, можете да използвате цялото поле на зрение (включително и периферното зрение) и можете да практикувате любимия си спорт без ограничения. Разширете възможностите на своето зрение! Имаме специална статия по темата. Освен това лещите са и моден аксесоар!… И дори не сме засегнали темата за цветните контактни лещи…

Разбира се, винаги има изключения. Дори и на вас може да се случи така, че след консултация с офталмолог и избор на най-подходящите за вас контактни лещи – е необходимо да се върнете към носенето на очила. Но тогава поне съвестта ви ще е чиста, че ще пробвали с контактни лещи.

Всички в Lentiamo.bg се надяваме, че лещите ще направят живота ви по-лесен и по-приятен!

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Коментари

Нямам въпроси

*Задължителни полета

Прочетете също…

Помагаме на Миша. Ще се включите ли?

Помогнете заедно с нас на тринайсет годишната Миша, която губи зрението си.

Отвори статиите

Всичко, което трябва да знаете за носене на контактните лещи през зимата

Не забравяйте да се консултирате относно контактните си лещи с вашия офталмолог.

Отвори статиите

Могат ли контактните лещи и разтворите да замръзнат?

Да, могат… Но, какво е с всичко по света, и тук има няколко – “но”.

Отвори статиите

Не доливайте нов разтвор върху стария!

Под “доливане” на разтвор имаме предвид, че не трябва да се допълна нов разтвор върху стария в кутийката за лещи.

Отвори статиите

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!