Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Грижите ли се за очите си?

Разполагаме само с един чифт очи, затова е изключително важно да се грижим добре за тях. Като една от първите и най-важни стъпки е да избягваме, доколкото е въможно, тези два добре познати проблема: прекалено уморените очи и синдрома сухо око.

Вижте нашите предложения за запазване на щастливи и здрави очи.

Осигурете подходяща светлина на уморените си очи.

Очите ви работят здраво от първия миг, в който ги отворите сутрин, чак до момента, в който ги затворите вечер. Гледането на телевизия, работата на компютър, четенето на книги и липсата на сън ги изморява до степен, в която те стават червени, чувствителни и много, много уморени. Съществуват начини да помогнете на очите си да останат свежи.

Високият контраст между яркият монитор и тъмнината около него, могат да изтощят очите буквално за няколко минути. Не гледайте телевизия или компютър на пълна тъмнина, включете поне една лампа.

Когато гледате в екрана на компютъра си, уверете се, че той не отразява ярка светлина.

Ако обичате да четете в леглото, дайте на очите си достатъчно светлина, защото комбинацията от ситен шрифт и липса на светлина ще умори очите ви за много кратко време.

Ако все още умората в очите е налице, опитайте следните успокояващи варианти:

  • използвайте кръгчета краставица като тампони за очи;
  • сложете върху очите си охладени торбички черен чай;
  • измивайте очите си с успокоителен разтвор.

Не допускайте сухи очи вкъщи

С времето ние остаряваме, а очите ни губят способността си да произвеждат сълзи. Всъщност, това производство на сълзи намалява с почти 2/3 във възрастта между 19 и 60 години. Синдромът „сухо око“ е неприятно състояние, когато имаме чувство за пясък в очите. Появява се, когато е налице комбинация между тази природна загуба на сълзи и излагането на очите на неподходящи условия.

Опитайте следните превантивни стъпки:

  • избягвайте задимени пространства, или ако вие сте пушач, опитайте се да спрете или поне да сведете до минимум този вреден навик;
  • използвайте климатик колкото се може по-рядко;
  • защитавайте очите си в прашни пространства;
  • използвайте овлажнител за въздух, ако използвате централно отопление.

Ако все пак очите ви продължават да се чувстват уморени и сухи, има голямо разнообразие от разтвори и капки за очи, които служат като изкуствени сълзи и помагат при синдрома „сухо око“. Ето няколко примера за ефикасни многофункционалните разтвори – Solunate, Renu MPS, Opti Free, Options multi, Solocare aqua, или Biotrue.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти