До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

5 детайла при избора на контактни лещи

На какво да обърнете внимание при избора на контактни лещи?

Казано накратко – почти нищо не зависи от вас. Контактните лещи трябва да бъдат предписани и избрани от вашия очен специалист. Тук ще трябва да сте подготвени за някои въпроси. Ще можете ли да отговорите на тях?

Пет основни детайла, които ще внесат яснота при избора на лещи:

Какво е здравословното ви състояние – Някакви алергии? Възпаление на роговицата? Синдром на сухото око? Когато отидете на преглед, вземете със себе си списък на проблемите, които ви притесняват. Могат да бъдат свързани и не само с очите. Например високо кръвно налягане, диабет, заболявания на кръвоносните съдове – всички тези могат да бъдат взети под внимание при избора на контактни лещи.

Околната среда, в която живеете – Пушите ли вкъщи? Имате ли градина, пълна с цветя и цветен прашец? Живеете ли близо до натоварен път? Вашият очен специалист трябва да знае тази информация.

Какъв е начина ви на живот? – Някои обичат спорта, други да прекарват много време пред телевизора. Спортистите имат нужда от вид лещи, различен от този, от който имат нужда например четящите с часове хора.

Къде работите? – Осем часа през компютъра в офиса и още четири след това вкъщи? Ако сте в подобна ситуация, то имате нужда от контактни лещи, различни от тези, които прекарват времето си в постоянно климатизирани помещения. Не забравяйте да отбележите този детайл при очния си преглед. Тук ще намерите повече информация за т.нар. синдром на компютърното зрение.

Фактори, влияещи върху формата на окото – Окото и особено роговицата, е един от най-уязвимите органи на тялото. Всяко възпаление или нараняване означава, че неговата кривина не е напълно симетрична и не съответства на кривината на контактната леща.

Успяхте ли да отговорите на всички въпроси? В случай, че да, то вие сте отлично подготвени за прегледа си при очен специалист. Намерете най-близкият до вас тук

И за да сте още по-подготвени и още по-наясно какво всъщност е това контактна леща и за какво е предназначена, прочетете в тази блог статия, която написахме специално за вас.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти