Ексклузивни отстъпки 🔥

Вход

Зимата и нашите очи: 4-те най-големи страхове и как да се справим с тях

Зимния период е предизвикателство за очите, независимо дали виждаме като орел или не. Това обаче не означава, че не можете да се насладите на обичайните си хобита като сауна, ски и т.н. Достатъчно е да знаете как да се справите с най-големите страхове в този период.

1. Очите ни в гората: Внимавайте със слънцето и със замъглените очила

Излезете ли в горите, веднага трябва да помислите за 2 потенциални риска. Първият, разбира се, е слънцето, чиито лъчи през зимата се отразяват в снега и понякога е доста неприятно за очите. След това идват и очилата – когато карате ски използвайте слънчеви очила с UV филтър. По този начин ще предпазите очите си и от студения вятър. Ако имате проблеми с очите, например лекувате зрението си по някакъв начин, е добре по време на каране на ски да използвате контактни лещи. За разлика от очилата, те няма да се замъглят и ще ви позволят да виждате добре и с периферното си зрение. „Контактните лещи са идеални за зимен спорт в планината. Особено еднодневните лещи. Сутрин ги слагате, а вече ги изхвърляте. Отпадат всякаки грижи с тях, не се нуждаете от никакви аксесоари.“ съветва оптометриста на Lentiamo, Daniel Szarvas.

2. Очите ни в сауната: Капките ще ни помогнат

В хладно време е приятно да затолим тялото си със сауна. Хората с чувствителни очи обаче могат да почувстват парене или чуждо тяло в окото. Това, разбира се, не е причина да се откажем от сауната завинаги. Решението е просто – капки за очи. Те ще овлажнят достатъчно очите и ще елиминират неприятните усещания мигновено.

3. Сух въздух. Внимание към сухите очи.

По време на отоплителния сезон прекарваме повече време в затоплени помещения, където въздухът често е сух. Този факт, заедно с честата смяна на топлите помещеня с външния студен въздух, са предпоставки за появата на т.нар. синдром на сухото око. При него окото не успява само да произведе достатъчно количество сълзи и затова започва да пари. Като превенция, решението е овлажняване на въздуха в помещенията, където прекарваме дните си. Ще помогнат и капките с лубрикант ефект.
„Потребителите на контактни лещи също изпитват този дискомофорт през зимния сезон. Добре е винаги да имат под ръка овлажняващи капки за очи, които веднага ще облекчат очите им.“ препоръчва оптометриста Daniel Szarvas.

4. Изкуствено осветление

Пре зимата дните са кратки и затова прекарваме повече време на включени лампи вкъщи или в офиса. Това изморява очите в пъти повече, отколкото дневната светлина. Можете да ги облекчите със студени кръгчета краставица, пакетчета чай, упражнения за очи или лубрикантни капки. Изборът на добро осветление е от значение за здравите очи. Класическите крушки излъчват жълтеникава или червеникава светлина, която води до раздразнение и умора в очите, точно както мигащите светлини. Решението е да открием най-добрите осветителни тела, които да се доближават максимално до светлината през деня.

Прочетете и най-новата ни статия за зимата и носене на контактни лещи.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти