Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Всичко, което трябва да знаете за носене на контактните лещи през зимата

Зимата е тук и времето изглежда се влошава от ден на ден през този период на годината. Днес е точния момент да поговорим за това как да се грижим за контактните лещи през зимния сезон. Поради факта, че нивото на влажността в атмосферата през зимата се понижава, по-долу ще намерите всички стъпки с насоки как да носите безопасно лещите си в най-студените дни от годината. Нека преминем директно към стъпките:

1. Смяна на контактните лещи

Не забравяйте да подменяте лещите си според предписанията на очния ви специалист. В зависимост от нуждите ви, лещите трябва да бъдат подменяни веднъж седмично, веднъж на две седмици или веднъж месечно. Това ще допринесе за по-висок приток на кислород и ще намали дразненето, което може да предизвика нежелан комфорт.

2. Почивайте си от време на време

Тъй като влажността в атмосферата е ниска, опитайте да редувате носенето на очила с контактни лещи. Препоръчваме ви да правите това всеки пък, след като се приберете вкъщи след изморителен работен ден. В личното си пространство у дома е по-удобно да използвате очилата си и да можете да ги сваляте когато пожелаете. Това намалява дискомфорта, причинен от възпаление на очите, в следствие на продължително носене на контактни лещи през студените зимни дни.

3. Важно е да релаксирате

Винаги помнете, че сънят е вашият най-добър приятел и безкрайно много помага на очите ви да си починат. Също така, благодарение на него, дискомфортът от сухотата в очите намалява. Ако се наспивате добре, очите ви ще приемат контактните лещи много по-лесно. Давайте почивка на цялото си тяло и ще се чувствате прекрасно през целия ден.

4. По-сухи очи, по-суха кожа

Както казахме в началото, през зимата очите стават по-сухи. Времевите условия, като замръзване и валежи, са основната причина, но не само очите преминават през тази трансформация през зимата. Кожата ни е по-изложена на дехидратация през тези месеци, затова винаги поставяйте контактните лещи преди да сложите хидратиращ крем на кожата си.

5. Много по-добре за очите ви

Помнете, че очите ви са много чувствителни през цялата зима. Затова, ако изберете да носите контактни лещи, трябва да бъдете по-внимателни, за да бъде всичко наред. През слънчевите зимни дни, опитайте със слънчеви очила с висока защита, срещу UV лъчи и вятър. Също така, избягвайте очен контакт с източници на топлина, като камина например. Вместо това ви препоръчваме да се снабдите с овлажнител на въздуха, с който очите ви ще се наслаждават на максимален комфорт.

Не се колебайте да ни потърсите за съвет или отговор на вашите въпроси относно носенето на лещи през зимата. Също така не забравяйте да се допитате и до очния си специалист по темата и да следвате неговите препоръки.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти