Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Представяме се: Markéta Lichterová, анализатор на данни

Сигурно би било забавно да ритнеш огромен здрав мъж там, където не трябва. Но не, Маркета, нашия специалист анализатор на данни, не подкрепя този род отношение. Е, освен, ако не се наложи. Всъщност става дума за едно от нейните хобита, а именно страстта й към бойното изкуство Krav Maga.

Какви са другите й хобита, какво точно прави в нашата компания и как започна работа тук, вижте в статията.

Питаме Маркета:

Как започна работа за Vašečočky и какво имаш зад гърба си като опит? След училище мислих доста какво да правя. Имах опит в данъчните консултаци (това беше основната ми специалност в университета), но исках да опитам и нещо друго. И понеже в даден момент ми стана леко „скучно“, си избрах допълнителна специалност „Статистика“. Това е момента, в който леко се допирам в анализирането на данни. Исках да работя в сферата на данните, да създавам нещо в тази посока. Дадох шанс на тази идея и се получи. Трябваше да науча много нови неща, например как да се справям с множество анализаторски програми, но пък истината е, че във всяка нова работа има нови неща за учене. Факт е, че за тази година, в която съм тук, се развих много и се радвам, че все още има накъде да се развивам.

Анализатор на данни, това е професия от последните няколко години. Ще споделиш ли с нас какво точно правиш на тази позиция и как изглежда един твой работен ден? Мисля, че много хора всъщност нямат идея какво точно правя. Дори семейството ми не знае точно :) Денят ми започва почти като на всеки друг служител – получавам задача. .. например „анализирай продажбите на слънчевите очила“. На пръв поглед лесна задача, но има много решения. Мога да селектирам и анализирам според продадените бройки, според марж. Мога също да ги разпределя според производител, вид рамки, цвят, за кой пол за предназначение, размери и т.н. Мога да анализирам продажбите само в дадени пазари. Резултатите могат да бъдат обобщени в двайсет графики и десет таблици, които трябва да бъдат представени.

Ако някой от читателите ни реши, че иска да се занимава с данни, какво обучение би му препоръчала? Съществува ли изобщо анализ на данни като специалност? Аз съм малко или много самоука, но определено бих се насочила към университет със специалност статистика и IT едновременно. Има и много курсове в тази област, както и различни статистически методи, които могат да се научат и самостоятелно. Например в интернет могат да намерят голям избор от подобни курсове, които са свободни и единственото условие е регистрация.

Да се спрем сега на хобитата ти. Книги, танци, пътуване…също и Krav Maga, бойно изкуство на израелските тайни служби. За кого би препоръчала този спорт и случвало ли ти се е да го използваш досега? Обичам да чета книги, особено през зимата. В момента чета Игра на тронове. Мога да кажа, че трудно се чете. Особено когато четете вечер и книгата ви падне на главата, защото заспивате. Много обичам и да танцувам, както и да пътувам. Любима ми е салсата и подобен стил и определно препоръчвам повече танцувални нощи. А Krav Maga? На първата си тренировка отидох преди повече от половин година. Казах си – това беше наистина добър избор! Благодарение на Krav Maga вярвам повече в себе си и мога да реагирам по-добре в определени ситуации. Там се учим да се отбраняваме например при атака с нож, как да ритнем противника и как правилно да се свиваме. Често се прибирам вкъщи със синини и няколко пъти получих удари и в зъбите. Но тази тръпка с боксови ръкавици просто си заслужава.

Последен традиционен въпрос от нас – какво би казала на нашите клиенти? Кратко и ясно, бъдете спокойни с нас, забавлявайте се с докато пазарувате.

Прочетете повечете и за нашия специалист ценообразуване Peter Purdeš.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти