Ексклузивни отстъпки 🔥

Вход

Питате ни често - съществуват ли контактни лещи за воден спорт?

Летните празници наближават и всеки планува така бленуваната лятна отпуска на море, басейн или язовир. Ще плувате ли с контактните си лещи? Нека си припомним в какво се различава грижата за лещите, които се използват за водни спортове.

Основно правило: Във водата е най-добре да се използват еднодневни лещи

Причината? Когато в очите ни попадне вода и в тях нямаме лещи, сълзите лесно я премахват. Но ако има контактни лещи, ситуацията е малко по-различна, защото те имат свойството да задържат влага, а във влагата се размножават бактерии. Възможно е още след няколко часа лещите да станат опасни за очите, заради натрупаните в тях микроорганизми, от които няма как да се предпазим дори и в басейна. Еднодневните лещи минимализират този риск до минимум, защото сутрин се поставят, а вечер се изхвърлят заедно с всички натрупани замърсявания.

Ако по някаква причина не искате да използвате еднодневни контактни лещи, спазвайте точно времето за почистване в разтвора и използвайте само мултифункционални разтвори. Те ще почистят и дезинфекцират лещите ви най-добре. Разбира се не препоръчваме да се използват контактни лещи за продължително носене, когато се практикува воден спорт или има някакво друго съприкосновение вода – контактни лещи.

Имате ли опит в плуването с контактни лещи?

Може би ще бъде още по-лесно за вас, ако използвате специални диоптрични очила за плуване. Предлагат се в стойности от –8 до –1,5 и от +1,5 до +4 диоптъра, като е възможно да изберете различни стойности за двете си очи.

В случай обаче, че планувате да плувате само по време на почивката си на море или от време на време да посещавате басейн с хлорирана вода (която драстично намалява годността на лещите), изберете гореспоменатите еднодневни контактни лещи. Винаги е по-добре да се предпазим от проблемите, отколкото да търсим решение след като се появят.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти