Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Отговорът на замъглените очила при носене на маска? Контактни лещи!

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 9. 2. 2021. Създадено от Lentiamo

Носенето на маска остава част от ежеденивието ни и през 2021 г. Независимо дали в магазините, в градския транспорт или при лекаря – носенето на маска е задължително. Това, което от една страна ни пази, е същевременно огромен проблем за някои хора. Особено за тези, които носят очила.

Моментът, в който очилата ви се замъгляват, докато слагате маската, ви е много познат. Може дори да сте опитвали всякакви спрейове и покрития против замъгляване – а ситуацията се повтаря отново и отново. Просто не можете да се отървете от проблема. Какво можете да направите, за да предодвратите замъгляването? Носете контактни лещи!

Как и защо очилата ви се замъгляват?

Преди да демонстрираме алтернативите на очилата по време на пандемията при ниски температури, нека изясним защо това явление се случва.

Замъгляването се причинява от конденз. Водните пари (например от издишан дъх, горещ чай или вряща тенджера с вода) се охлаждат, когато докоснат очилата ви. След това студените стъкла превръщат парата в течност. Това образува филм върху стъклата, който виждате като мъгла.

Този процес не се случва само при влизане в топло помещение, след като сте били на студа навън, но и при носене на защитна маска.

Това прави носенето на очила през зимата още по-трудноемко, отколкото вече е. Но замъгленото зрение също може да има сериозни последици. Много е рисковано, ако работите с машини, оказвате спешна помощ или карате кола със замъглени стъкла.

И така, кой е най-добрият начин да предотвратите замъгляването на очилата си?

Има няколко начина за намаляване на прекомерната кондензация. Прочетете статията в блога ни за 4 съвета срещу замъглени очила, когато носите маска. В тази статия бихме искали да споделим с вас един трик, който би могъл да улесни пандемичното ви ежедневие.

Как да сгънете маската, така че очилата ви да не замъгляват

  • Вземете обикновена хирургическа маска
  • Сгънете по дължина в средата
  • Завържете връзките от двете страни
  • Разгънете маската
  • Обърнете ъглите
  • Сложете маската. Поставете я така, че да прилепва плътно към лицето Ви
как да сгънете маска

Най-добрата алтернатива на замъглените очила? Контактните лещи!

Да, знаем, че обичате очилата си. Ние също ги обичаме. Но след тестването на няколко спрея против замъгляване, можем спокойно да кажем, че нито един от тях не може напълно и трайно да предотврати този неприятен проблем.

В процеса на работа, след получаване на множество запитвания, установихме, че временната подмяна на очилата с контактни лещи, носи най-добри резултатзи и изисква най-малко усилия. 

С контактните лещи се отървавате веднъж завинаги от проблема със мъгливото зрение. Но не само това. Ежедневните лещи за еднократна употреба са изключително хигиенично визуално помощно средство. Изваждате ги от техния 100% стерилен блистер, когато имате нужда от тях, поставяте ги в окото и ги изваждате и изхвърляте в края на деня. Благодарение на честата подмяна, пчоти никакви микроби не могат да се утаяват и размножават върху лещата.

Препоръчваме контактни лещи, особено на медицинския персонал и хората, които носят маски или защитно облекло през голяма част от деня. Ето защо Lentiamo работи с болници в Италия, Чехия и Словакия, като предоставя безплатни лещи на медицински персонал, който се изправя лице в лице срещу COVID-19.

Как да преминете от диоптрични очила към контактни лещи?

Ако обмисляте временно или постоянно носене на контактни лещи, всичко, което трябва да направите, е да прочетете предписанието си за очила и да преобразувате диоптъра си в диоптри за контактни лещи.

Преобразуване


Моля, вземете под внимание: В повечето случаи диоптрите на очилата съвпадат с диоптрите на контактните лещи до +/- 3.50. Имайте предвид, че очилата са по-далеч от очите, отколкото контактните лещи. Следователно, за по-високите диоптри, оптометристите използват така наречените таблици за преобразуване, които определят колко диоптърът на очилата съответства на диоптъра на контактните лещи. +4,50 диоптъра в очила съответства на +4,75 в контактни лещи, –9,00 диоптъра в очила на –8,00 в контактни лещи. Съвет: Таблиците за преобразуване не са всемогъщи – от практиката знаем, че това са ориентировъчни стойности. Така наречената субективна рефракция по време на очния преглед е особено важна.

Не можете да намерите рецептата си за очила? Няма проблем. Просто уговорете среща с вашия офталмолог или оптометрист и проверете зрението си.

След като идентифицирате диоптрите си, е време да намерите подходящи контактни лещи. Разбира се, искате да сте сигурни, че сте избрали такива, който предлагат оптималнен зрителен комфорт. Също трябва да внимавате, ако имате чувствителни или сухи очи, когато избирате правилната контактна леща.

Чувствате се объркани? Няма нужда. Просто разгледайте контактните лещи на Lenjoy. Висококачествените лещи съчетават нестарвнимо визуално представяне, дълготраен комфорт и оптимално здраве на очите. Със своята биологично съвместима хидратираща технология, неплъзгаща се повърхност, UV защита и светлосин оттенък за по-лесно боравене, ежедневните лещи Lenjoy 1 Day Comfort са умния избор, както за начинаещи, така и за напреднали потребители. Поръчайте достъпната стартова опаковка от 10 лещи и вземете 25% отстъпка от първата си покупка.

Как да прилагам правилно контактните лещи?

Избрали сте контактна леща и сте поръчали опаковка с вашата рецепта? Страхотен! Тогава трябва да направите само още едно нещо: Научете как правилно да поставяте новите си контактни лещи.

Видеоклиповете по-долу ще обяснят по прост начин как не можете да сбъркате с работата с контактни лещи.

Как да поставите контактните лещи

Как да премахнете контактните лещи



Тази статия ви е харесала или познавате някого, на когото би била полезна? Споделете я с тях!

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

  • Цветина В.

    Здравейте , при диоптър -0,25 и -0,50 за очила , какъв трябва да бъде диоптъра за лещи ?

    Отговори
    • Radina
      Lentiamo.bg

      Здравейте,

      Съветваме ви да се консултирате с оптик или лекар - диоптърът за контактни лещи ще се различава от този за очила и зависи от няколко фактора, включително формата на вашите очи, кривината на роговицата и др. Вашият очен специалист може да ви предостави точна и надеждна информация спрямо вашето индивидуално здравословно състояние и нужди.

      Хубав ден!

      Отговори
  • Нургян

    При диоптър - 3.75 за очила какъв трябва да бъде диотър за лещи? нямам други специфични заболявания

    Отговори
    • Gergana-Ekaterina
      Lentiamo.bg

      Здравейте,

      Благодаря за коментара.

      На база на информационната таблица по-горе, диоптърът следва да е -3.25.
      Обезателно бихме препоръчали консултация с офтамолог, за да може той да потвърди това и да препоръча подходящ за Вас вид и марка лещи.

      Поздрави.

      Отговори

*Задължителни полета

Най-продаваните продукти