Вход

Замъглено ли ви е? 4 съвета срещу замъглени очила, когато носите маска

Коронавирусът донесе със себе си редица съвети и правила. Един от тях е съветът да се носи маска, което се отнася особено за тези, които принадлежат към рисковата група.

Въпреки че този съвет може да помогне за ограничаване на разпространението на инфекцията до известна степен, той също носи някои проблеми. Един от тях? Замъглени стъкла на очилата.

Досадното явление не се проявява само във връзка с маски за лице, разбира се. Хората, които носят очила, знаят много добре, че промяната от студено към топло, пиене на горещи напитки, стоене в близост до вряща вода или отваряне на съдомиялната машина, когато тя е току-що приключила, джогинг и други спортове може да доведе до замъгляване на стъклата за очила.

Ето защо помолихме нашите клиенти и очни специалисти да ни дадат 4 съвета как да предпазите очилата от замъгляване докато носите маска за лице.

Съвет номер 1: Носете маска за лице, която ви пасва добре по размер

На първо място е важно да носите добре прилепнала маска. Това е така, защото добре прилепналата маска позволява по-малко ненужен въздух да достига до стъклата на вашите очила.

Тя трябва да седи особено добре на носа, така че да пасва на цялото ви лице. Нашите оптици специално препоръчват маска, която е подсилена с жица, която оформя тъканта около носа. Ако сами шиете маската си, можете да използвате парче медна или свързваща тел.

Имайте предвид обаче, че малките частици и капчици във въздуха не се спират от домашно ушити маски и следователно не осигуряват добра защита срещу инфекция. Само когато всички висококачествени маски са разпродадени, трябва сами да шиете маската си и то в краен случай.

Съвет номер 2: Използвайте спрей или гел против замъгляване

Друг метод за предотвратяване на замъгляването на очилата е използването на спрей или гел против замъгляване. използва се като просто се напръскат с него стъклата на очилата или се нанясат върху тях, след което се отстранява с мека памучна кърпа. По този начин, следващия път, когато отивате да пазарувате или се разхождате пеша, стъклата няма да се замъглят.

Съвет номер 3: Нанесете повърхностна обработка на очилата си

Почистете стъклата на очилата си с микрофибър против замъгляване


Един от най-ефективните начини да запазите стъклата на очилата си си постоянно чисти и незамъглени е да приложите специална повърхностна обработка на самите стъкла.

За оптимална функционалност препоръчваме специален микрофибър, с който да почиствате очилата си. Този микрофибър е импрегниран със специално вещество против замъгляване. Платът в комбинация със стъклата за очила осигурява отличен ефект против замъгляване, когато го прилагате ежедневно върху стъклата на очилата. След три месеца се препоръчва да замените микрофибърът с нов.

Съвет номерr 4: Използвайте сапун или пяна за бръснене

Предпазете стъклата на очилата си от замъгляване със сапун и пяна за бръснене


Да, дори тези две прости домашни средства могат да осигурят краткосрочно облекчение!

Просто вземете лек течен сапун, нанесете малко количество във формата на кръст върху стъклата на очилата и го разстелете върху предната и задната страна на стъклата с микрофибърна или фланелна кърпа. Това създава слой, който не замъглява очилата.

Но най-добрият лайф хак се нарича пяна за бръснене. Първо внимателно разтрийте стъклата на очилата с пяна за бръснене от двете страни. След това внимателно изплакнете пяната за бръснене с топла вода. Тази процедура е прост начин за предотвратяване на замъгляване на стъклата, дори по време на спортни занимания и други екстремни ситуации. Дори когато носите маска за лице!

Последен професионален съвет: Можете да използвате този трик и за да почистите огледалото в банята си ;)Ако имате още съвети срещу замъгляване на очилата, моля, споделете ги в коментар. Желаем ви много забавление в почистватено на очилата си. Бъдете здрави!Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Леони е ръководител на съдържанието в Lentiamo. Тя изследва медицинско съдържание, обсъжда сложни въпроси с нашите оптици и създава образователни текстове за нашия блог, речник и различни ръководства. Нейната специалност е да направи сложни офталмологични проблеми разбираеми.

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти