До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Контактни лещи и грип? Да, но...

Хрема, кашлица, зачервени очи, температура. Грипът и настинката могат освен всичко друго и да направят носенето на контакти лещи доста неприятно. Приготвихме за вас кратък наръчник как да се справите с подобен проблем.

Имате ли грип? Отличната хигиена е задължителна.

Грипът принадлежи към въздушно-капковите инфекции, поради което е напълно възможно докато поставяме или сваляме контактните лещи, да принесем инфекцията и до очите си. В периода, когато сме болни, е добре да използваме разтвор за почистване с по-силни дезинфекциращи свойства. Освен това е задължително да повишим и нивото на хигиената си, защото 80% от инфекциите се предават именно чрез ръцете.

Преди апликацията на лещите, старателно измийте и подсушете ръцете си.

В периода, когато върлуват грип и настинки, би било добре да се поставят и свалят лещи на места, където не минават толкова много хора. Дори една кихавица е напълно достатъчна да разпространи инфекция със скорост около 200км в час и тогава дори чистите ни до съвършенство ръце няма да помогнат.

Прочетете повече за зимата, студа и контактните лещи в специалнита ни статия.

Съществуват ли „контактни лещи за грип“?

Не. Препоръчва се (ние също) по време на боледуване да се използват еднодневни контактни лещи, с които рискът от инфекция е по-малък. Най-подходящи от тях са лещите с по-високо водно съдържание, които поддържат състоянието на очите ни в добра кондиция дори и в най-тежките дни с грип.

Лекарят ми препоръча капки за очи при грип. Какво да правя?

Подходящо решение за момента е да се премине към очила. В случай, че нямате възможност, поставяйте лещите си приблизително половин-един час след капване от капките. Ако поставите лещите си по-рано може да се получи така, че материалът, от който са направени, да се повреди от веществата в капките.

А вие как се справяте с грипът и контактните лещи? Споделете ни опита си.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти