Извънредна оферта: Спортните слънчеви очила 🔥

Вход

Митове и факти за носенето на контактни лещи по време на новата пандемия Коронавирус

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 25. 3. 2020. Създадено от Lentiamo

Скъпи приятели,

Знаем, че времената са много смущаващи в момента. Целият свят е в извънредно положение и всички се притесняваме за здравето си и за здравето на нашите близки. Най-важният въпрос, който ни задавате в момента е: Безопасно ли е да нося контактни лещи по време на пандемията Коронавирус?

За съжаление в интернет и в медиите циркулира много невярна информация. Нашият очен специлиаст ще изясни нещата за вас.

Вярни ли са митовете за контактните лещи и коронавируса?

Нашият най-висок приоритет е да гарантираме здравето и безопасността на нашите клиенти в цяла Европа. По-долу имаме списък с факти за изясняване на митовете за носенето на контактни лещи по време на пандемията с коронавирус.

Мит номер 1: Стерилността на контактните лещи вече не е гарантирана.

Невярно. Понастоящем няма доказателства, че носенето на контактни лещи причинява инфекция с коронавирус (COVID-19) по някакъв начин.

Производителите на лещи произвеждат своите лещи следвайки най-строгите предпазни мерки, т.е. в чиста, безопасна и автоматизирана среда. Високите стандарти за хигиена във фабриките се осигуряват чрез използването на специални медицински облекла, шапки за коса и обувки, както и маски за лице. По време на действителното производство на контактни лещи на монтажната линия, никой човек не взима пряко участие.

Освен това всички блистери се стерилизират преди да напуснат фабриката. Следователно, шансът някой да се зарази с вируса от контактна леща е практически невъзможен.

Вашето здраве и безопасност и тази на нашите служители винаги са наш основен приоритет. Ето защо сме взели и допълнителни предпазни мерки в нашите складове, като допълнителни смени и засилени процедури за дезинфекция, за да сме сигурни, че клиентите ни получават лещите си в най-чистите и безопасни възможни условия.Затова можете да поръча вашите контактни лещи от комфорта на собствения си дом.

Мит номер 2: Ще се заразя се с коронавирус, когато нося контактни лещи.

Невярно. Не се заразявате автоматично с вируса, когато поставите или премахнете контактните си лещи. Носещите лещи винаги трябва да спазват инструкциите за носене и инструкциите за грижа, които се препоръчват при използване на контактни лещи. За да се предпазите колкото е възможно повече от инфекция, трябва да обърнете голямо внимание на следните точки:

  • Независимо дали носите контактни лещи, очила или нито едно от двете, МИЙТЕ ръцете си в продължение на най-малко 20 секунди, преди да докоснете очите или лещите/очилата. Често миенето на ръцете е най-ефективният начин да се предпазите от вируса. Моля, следвайте този съвет и сведете до минимум риска за себе си и другите, доколкото е възможно.
  • Ако страдате от сухи очи или алергии, важи същото: моля, мийте ръцете си преди употребата на капки за очи или други медицински продукти.
  • Като цяло ви препоръчваме винаги, и особено в тези дни и седмици, никога да не докосвате очите, носа или устата с немити ръце.

Ако искате да научите повече, моля, прочетете изявлението на производителя на контактни лещи Alcon. Освен това, можете да прочетете медицинска актуализация по темата коронавирус и контактни лещи от производителите Johnson & Johnson и CooperVision.

Мит номер 3: Не трябва да нося контактни лещи, ако съм заразен с новия коронавирус.

От части е вярно. Обикновено препоръчваме на всички носители на лещи да не носят контактни лещи по време на настинка, грип или подобна инфекция. Това вече включва и коронавирусната инфекция. Ако обаче не искате да се откажете от носенето на контактните си лещи, ние съветваме тези от вас, които носят двуседмични или месечни лещи да преминат към еднодневни такива. Те се изхвърлят в края на деня, след носене.



Ако имате допълнителни въпроси, моля, не се колебайте да попитате в коментар под тази статия. В допълнение, нашият екип обслужване на клиента е на разположение на телефонен номер 024928553 / info@lentiamo.bg .


Бъдете здрави.

Екипът на Lentiamo

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти