До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Кой е най-добрият начин да почистите лещите си?

Само тези потребители, които използват еднодневни контактни лещи, които се поставят сутрин и вечер се изхвърлят, нямат нужда от разтвор. Всички останали се нуждаят от допълнителна ежедневна грижа – разтвори.

Как да изберете правилният разтвор?

Един съвет в самото начало: Не пестете от разтвор!

Никога. Абсолютно погрешни са твърденията, че водата замества добре разтвора или разтворът не е важен, това са само излишни разходи. Истината е, че разтворът прави това, което водата никога не би могла – овлажнява лещите, премахва бактериите и натрупаните замърсявания, дезинфекцира.

Ако използвате двуседмични, месечни контактни лещи или подобни, вероятно вече сте се сблъскали с объркването какъв точно разтвор да използвате, така че лещите ви да са съхранени и обработвани максимално добре. Различни марки, съставки, свойства… как да изберете най-подходящият?

Предлагаме ви да прочетете статията, която тази седмица е посветена на различните разтвори за контактни лещи. Ще отговорим и на въпроса защо не трябва да се използва вода при почистването на лещите.

Многофункционални разтвори за контактни лещи

Разтворите от тази категория са най-познатите на пазара. Не е учудващо, тъй като тези разтвори осигуряват едновременно почистване и дезинфекциране на лещите. С тях грижата за лещите е лесна и същевременно евтина.

Мултифункционалните разтвори използват технология за почистване и съхранение, която елиминира нуждата от механично търкане на лещите, за да бъдат почистени. Последните проучвания обаче показват, че внимателното търкане на лещите в продължение на 10 секунди след почистването им с разтвор, прави цялостната грижа за тях много по-ефективна.

Новото ни предложение с уникални свойства е Solunate. Solunate е нов многофункционален разтвор, италианско производство, който предлага на потребителите си не само високо качество, но и икономична опаковка на изгодна цена. Голямата бутилка от 400 ml ще ви даде възможност да използвате разтвора 5 дни повече, отколкото популярните разтвори с обем от (360 ml) и то за конкурентна цена.

Разтвори, базирани на водороден пероксид

Този тип разтвор почиства лещите ефикасно и няма нито един документиран случай за инфекции, причинени от такъв разтвор. Не съдържат консерванти и поради това са подходящи за хора с чувствителни очи. Като минус на тези разтвори може да се счита факта, че водородния пероксид е токсичен за роговицата и трябва да бъде неутрализиран преди да се поставят лещите в него. Също така препоръчваме да почистите лещите с физиологичен разтвор преди да използвате този с водороден пероксид.

Водородният пероксид може да бъде неутрализиран по 2 начина, в зависимост от марката разтвор, който ползвате. Някои разтвори се предлагат със специална кутийка, която съдържа малко парче метал, което започва да неутрализира разтвора веднага щом се поставят лещите в него. Лещите трябва да престоят в разтвора за поне 6 часа. При други марки, лещите се поставят в обикновена кутийка с пероксиден разтвор и след определен брой часове се поставя неутрализиращ агент, който моментално започва процеса на неутрализация.

Други решения, които понякога се използват за почистване на контактни лещи

Физиологичен разтвор

Физиологичния разтвор не трябва да се използва самостоятелно при почистването на контактни лещи. Използва се заедно с топлинно или UV почистване. Физиологичния разтвор се използва и при почистването на лещите с пероксиден разтвор.

Вода

Определено не трябва да използвате вода, за да почистите контактните си лещи. Първо, водата няма дезинфекциращи свойства, от които лещите имат огромна нужда. Като допълнение е добре да се знае, че бактерията Acanthamoeba може да присъства в чешмяната вода и може да предизвика инфекции.

Три факта за разтворите за контактни лещи

1. Препоръчително е да сменяте разтвора от време на време, за да избегнете инфекции. И да спазвате правилото – един разтвор за една леща.
2. Необходимо е да сменяте разтвора в кутийката за лещи – всеки ден, ако използвате ежедневни лещи и веднъж на 3 дни, ако използвате лещите си по-рядко.
3. Различните разтвори са подходящи за различни контактни лещи в зависимост от материала, който са направени. Попитайте vашия офталмолог кой е най-добрият разтвор за vашите лещи.

За да научите повече за видовете разтвори, които можете да използвате, прочетете специалната ни статия

Как почиствате контактните си лещи? Споделете съветите си в коментар.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти