Вход

Кои контактни лещи са подходящи за мен?

Чрез този наръчник – преди да се консултирате с офталмолог – ще придобиете по-добра представа за това какво да очаквате от контактните лещи и какви са опциите за тяхното използване. Нека погледнем!

1. Колко често бихте искали да използвате контактни лещи?

Хора, които все още не са носили лещи, може би биха отговорили – една минута :) Други потребители, например, използват контактни лещи само по време на спорт или други подобни активности. А Вие какъв тип контактни лещи предпочитате?

Контактни лещи за еднократно ползване

Както се разбира от наименованието, тези лещи се използват само за 1 ден. След това просто ги сваляте от очите и ги изхвърляте. Техният най-голям плюс е, че те са най-здравословният вид контактни лещи. Защо? Защото всички замърсявания, натрупали се върху лещите през деня, просто биват изхвърляни в коша заедно с тях. На сутринта просто поставяте нови, стерилизирани и свежи контактни лещи. Еднодневните контактни лещи са изключително добър избор за потребители с алергии и чувствителни очи. Препоръчваме Ви ги и за лятна почивка на плажа, особено при плуване и гмуркане. Ще елиминирате напълно риска от инфекции или физически увреждания на очите. Подходящи са, разбира се, и за всички случаи, в които не искате или не можете да носите очила.

С този тип контактни лещи не е небходимо да носите разтвор за почистването и съхранението им.

Едноседмични или двуседмични контактни лещи

Този вид контактни лещи се използват продължително като се отстраняват вечер и се поставят отново сутрин за период от 7 до 14 дни. Подходящи са за потребители, които желаят да комбинират носене на контактни лещи и очила. През времето на използването на очила, контактите лещи спокойно се съхраняват в разтвор.

Месечни контактни лещи

Ето още един вид контактни лещи. Те могат да бъдат носени само през деня или през цялото денонощие в продължение на 30 дни. Разбира се, месечните контактни лещи са най-удобни са ползване, но също така крият и най-голям риск от инфекции.

2. Какъв материал?

Материалът, от който се поизвеждат контактните лещи, непрекъснато се обновява и подобрява. Двата най-използвани типа материал, използвани днес, са:

Хидрогел

Използването на този материал все повече намалява. Въпреки, че тези лещи осигуряват добро овлажняване на очите, така че те да се чувстват комфортно, тяхната кислородна пропускливост е ниска. В дългосрочен план това застрашава здравето на очите. Хидрогелните лещи са меки, но сравнително крехки.

Силикон-хидрогел

В момента това е най-използваният и най-добрият материал за производство на контактни лещи. Силикон-хидрогелните лещи гарантират овлажняване на очите и отлична кислородна пропускливост.

Важен момент в избора на правилните контактни лещи е това, кои от тях биха коригирали очните ви заболявания най-добре. Разбира се, този избор трябва да бъде взет заедно с офталмолог или контактолог на базата на детайлен преглед на зрението.

Ако имате въпроси относно избора на контактни лещи, не се колебайте да се свържете с нас. Екипът ни с радост ще Ви бъде полезен.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти