Уикенд с големи отстъпки - до 25% намаление на избрани продукти!

Вход

Как да разпознаете фалшивите слънчеви очила Ray-Ban - Подробно ръководство в 5 стъпки

Стилни, модерни, популярни – слънчевите очила от Ray-Ban отново са най-търсените през 2019 година.

Когато са оригинални.

Но много от вас питат: Как да разпозная истинските Ray Ban от репликите?

В нашите онлайн магазини за качество и оригиналност гарантираме. А ако се нуждаете от слънчеви очила за лятната си почивка, то може да ви потрябва тази статия, как да разпознаете оригиналните слънчеви очила Ray-Ban от репликите. Няколкоминутно четене може да ви предпази от неправилно похарчени пари.

1. Проверете дали комплекта Ray-Ban е пълен!

Опаковка, калъф, кърпичка за почистване и брошура – всичко това трябва да съдържа оригиналния пакет слънчеви очила Ray-Ban. Ако дори една част от този пакет липсва, то най-вероятно става дума за реплика. Ray-ban В същото време обаче, трябва да бъдете внимателни и в случай, че комплекта е пълен. Възможно е отново да става дума за реплика. Например:
 • Логото на горната страна на кутията е принтирано с лошо качество, може да се трие с пръсти.
 • Отстрани на кутията липсва етикет с информация за производителя и модела очила.
 • Липсва лого върху калъфа. Част от логото трябва да бъде изречението 100% UV Protection – Ray Ban – Sunglasses By Luxottica (или в подобно значение).
 • Липсва лого и на кърпичката за почистване – при оригиналните слънчеви очила логото е в червен цвят.

2. Огледайте рамките добре

Frame check 1

Търсете различни неща за всяка от тях. Във вътрешната лява част трябва да има код, който идентифицира броя и цвета на модела. Кодът винаги започва с буквите RB и четири цифри, последвани от още цифри и букви.

Frame check 2

Когато става въпрос за вътрешната дясна част, потърсете фразата „Произведено в Италия“ или „Hand Made in Italy“, или за буквите СЕ (макар че не всички модели имат такива). Ако купувате диоптрични очила Ray-Ban, вътрешната дясна страна ще има само лого. 

Оригиналните Ray-Ban съдържат следната информация:

 • Номер на модел (напр. RB 4246 от вътрешната страна на лявата рамка)
 • Описание на модела (напр. RB 4246 990 51)
 • Ширина на лещата и дължина на моста [трябва да съвпадат с гравирането върху моста (напр. 51 □ 19)]
 • Код на вида леща (напр. 3N)

Горния пример е за слънчеви очила Ray-Ban Clubround RB 4246 990 51 □ 19 3N

140 mm Диаметър на лещата

145 mm Дължина на рамото

45 mm Височина на лещата
51 mm Ширина на лещата
19 mm Ширина на моста

3. Не забравяйте за стъклата и моста над носа.

И тук ще намерите лого при оригиналните Ray-Ban. Върху моста то трябва да е отпечатано, а върху стъклата, ако са слънчеви – логото е на дясното стъкло, а при диоптричните очила (от пластмаса) – на лявото стъкло.

Ray-ban Ray-ban Ray-ban

4. Помислете за защитата на очите си

Бъдете внимателни и купувайте само очила Ray-Ban от сертифицирани дистрибутори. Евтините слънчеви очила често предлагат само съмнителна защита срещу светлината, което дори може да се влоши с времето.

Без UV филтри, тъмните лещи са причина зениците да се разширяват, което води до навлизането на по-вредни ултравиолетови лъчи, в сравнение, ако не носите никакви слънчеви очила. Резултатът може да бъде болезнено възпаление на конюнктивата и роговицата.

category of UV filter for sunglasses

Това се характеризира с червени, воднисти и парещи очи, както и болка и силна чувствителност към отблясъци. Симптомите се развиват шест до осем часа след излагане на слънце. Обикновено не се очаква трайно увреждане.


5. Обърнете внимание на маркировката CE

В продължение на няколко десетилетия, ултравиолетовата радиация може да увреди лещата на очите и по този начин да подпомогне за развитието на катаракта. Болестта е коварна и води до замъглено виждане, завеса от сивота и отблясъци. Щетите са необратими. Въпреки това, катарактата може да бъде оперирана и повредената леща да бъде заменена с нова.

Ето защо е важно преди покупката на такъв продукт като слънчеви очила, да се провери дали очилата имат маркировка „CE“, която е задължителна в Европа. С тази маркировка производителят посочва, че очилата имат UV защита за светлина с дължина на вълната до 380 нанометра. Въпреки това вредната светлина може да достигне до 400 нанометра. Допълнителен UV400 етикет показва, че всички лъчи до тази дължина на вълната са блокирани.

Моля, имайте предвид, че има двe много подобни лога, които представляват напълно различни неща. Европейският знак за СЕ (който показва съответствие със стандартите за здраве, безопасност и опазване на околната среда за продукти, продавани в рамките на Европейското икономическо пространство) и китайската СЕ маркировка (означаваща „Китайски износ“, т.е. произведен в Китай), изглеждат почти еднакви.

Source: ybw.com

Source: ybw.com

Запомнете – когато цената изглежда твърде добра, за да е истина, тя вероятно е фалшива. Не искате да рискувате, нали? Поръчайте си слънчеви очила Ray-Ban в нашия онлайн магазин.

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Леони е ръководител на съдържанието в Lentiamo. Тя изследва медицинско съдържание, обсъжда сложни въпроси с нашите оптици и създава образователни текстове за нашия блог, речник и различни ръководства. Нейната специалност е да направи сложни офталмологични проблеми разбираеми.

Коментари

 • Юлия

  Много полезна информация.Благодаря!

  Отговори
 • Анонимен

  Добра информация!

  Отговори
 • Роксана П.

  Благодаря за полезната информация

  Отговори
 • Anjelita

  Добра информация

  Отговори
 • Анжелита

  Мниго добра информация!

  Отговори

Следващи 4 коментара

*Задължителни полета

Най-продаваните продукти