Вход

Как да се насладите на 3D кино, когато имате диоптри?

Ако потърсите в интернет информация по темата, рано или късно ще попаднете на въпроса – нося очила, а искам да отида на 3D кино – ще се поберат ли очилата ми под тези за 3D? Или е по-добре да използвам лещи?

Според нас този въпрос трябва да се тълкува по различен начин

Когато един зрител гледа триизмерно кино с двойни очила на носа, възниква въпроса дали този зрител се наслаждава на триизмерното си преживяване, когато има очни дефекти?

Например хора, които имат на едното око амблиопия и дори в ежедневието си не успяват да слеят достатъчно добре образа от лявото и дясното си око, не могат да се насладят на 3D технологията. Образът ще се възприема като класически 2D. Разочаровани от този тип кино са и тези, които имат некоригиран астигматизъм – очаква ги неясен образ, след което неизбежно главоболие.

И сега – очила или контактни лещи?

Разбира се, може и двете, но ние препоръчваме контактни лещи. Не заради това, че ги продаваме, а преди всичко защото с контактите лещи 3D киното е страхотно преживяване. Спестявате си неудобството от два чифта очила на носа и ушите ви. Триизмерния образ се вижда във всички посоки, а с класическите диоптрични очила този образ е ограничен.

Когато ходя на кино рядко…

… Нося очила и нямам контактни лещи. Сега какво? Ако гледате 3D филми рядко, използвайте очилата си. Но ако посещавате 3D кино повече от веднъж месечно, помислете за контактни лещи. Не е необходимо да преминавате изцяло на лещи. Достатъчно е и да ги ползвате само в киното. А ако си поръчате еднодневни, ще си спестите задължителната ежедневна грижа за тях Поставете ги преди киното и след това ги изхвърлете.

Лесно е, нали?

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти