Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Как да се насладите на 3D кино, когато имате диоптри?

Ако потърсите в интернет информация по темата, рано или късно ще попаднете на въпроса – нося очила, а искам да отида на 3D кино – ще се поберат ли очилата ми под тези за 3D? Или е по-добре да използвам лещи?

Според нас този въпрос трябва да се тълкува по различен начин

Когато един зрител гледа триизмерно кино с двойни очила на носа, възниква въпроса дали този зрител се наслаждава на триизмерното си преживяване, когато има очни дефекти?

Например хора, които имат на едното око амблиопия и дори в ежедневието си не успяват да слеят достатъчно добре образа от лявото и дясното си око, не могат да се насладят на 3D технологията. Образът ще се възприема като класически 2D. Разочаровани от този тип кино са и тези, които имат некоригиран астигматизъм – очаква ги неясен образ, след което неизбежно главоболие.

И сега – очила или контактни лещи?

Разбира се, може и двете, но ние препоръчваме контактни лещи. Не заради това, че ги продаваме, а преди всичко защото с контактите лещи 3D киното е страхотно преживяване. Спестявате си неудобството от два чифта очила на носа и ушите ви. Триизмерния образ се вижда във всички посоки, а с класическите диоптрични очила този образ е ограничен.

Когато ходя на кино рядко…

… Нося очила и нямам контактни лещи. Сега какво? Ако гледате 3D филми рядко, използвайте очилата си. Но ако посещавате 3D кино повече от веднъж месечно, помислете за контактни лещи. Не е необходимо да преминавате изцяло на лещи. Достатъчно е и да ги ползвате само в киното. А ако си поръчате еднодневни, ще си спестите задължителната ежедневна грижа за тях Поставете ги преди киното и след това ги изхвърлете.

Лесно е, нали?

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Коментари

Нямам въпроси

*Задължителни полета

Прочетете също…

Запознайте се с Georgina Garrigan, нашият графичен дизайнер

Запознайте се с Джорджина Гариган, нашият графичен дизайнер. Идва от Ирландия, но започва работа в Прага през октомври, 2017.

Отвори статиите

Предимствата на контактните лещи пред очилата в студеният зимен сезон

Много хора носят лещи в студеният зимен сезон дори при минусови температури.

Отвори статиите

Помагаме на Миша. Ще се включите ли?

Помогнете заедно с нас на тринайсет годишната Миша, която губи зрението си.

Отвори статиите

Всичко, което трябва да знаете за носене на контактните лещи през зимата

Не забравяйте да се консултирате относно контактните си лещи с вашия офталмолог.

Отвори статиите

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!