Вход

Търсите специален коледен подарък? Не пропускайте спортните зимни слънчеви очила

Jakub Odcházel, DiS.

Медицински прегледано от Jakub Odcházel, DiS., Главен оптик, на 1. 12. 2020. Създадено от Lentiamo

Много от любителите на слънчевите очила ги носят постоянно през лятото и ги прибират веднага, когато дойде есента, оповавайки се на мотото: „Слънчевите лъчи през зимата не са толкова силни, колкото тези през лятото“. Това твърдение обаче е невярно!

Очите ни, обаче, могат да бъдат сериозно увредени и от зимното слънце. Това е особено вярно за скиорите и сноубордистите, които излагат очите си на дългосрочен риск от дегенерация на макулата, рак на очите и пълна слепота заради отблясъците на слънчевите лъчи в снега.

Но и любителите на природата, като например туристите, колоездачите и целогодишните почитатели на слънцето, трябва също да намерят начин да се предпазят от зимното UV лъчение.

Решението? Зимни слънчеви очила, които комбинират съвършено качество, устойчивост и модерен дизайн.

Защо слънчевите очила са важни през зимата и по време на практикуване на зимни спортове?

Дори и през облачните зимни дни, слънчевите лъчи преминават през облаците и достигат до очите ни. Също така, снегът отразява до 80% от слънчевите лъчи според Pharmacy Times.

Както можете да видите на графиката по-долу, продължителното излагане на UV лъчи може да доведе до увреждане на ретината, роговицата, конюнктивата и деликатната кожа около очите.

Увреждащият ефект на UV лъчите върху очите ни

Но слънцето не е единственият фактор през зимата. Снежните отблясъци, мръсотията и вятърът също могат да причинят болезнено дразнене на окото.

Отраженията в снега могат да доведат до изгаряния на ретината поради изключителния им интензитет, ако не защитите очите си добре. Същото се отнася и за малки частици мръсотия. Те могат бързо да навлезнат в очите, да влошат зрението или да причинят възпаление.

Кои са подходящите очила за всеки спорт?

Партньорът ти е ски ентусиаст, а дядо ти старстен рибар? Или може би най-добрият ти приятел е увлечен по колоезденето?

Спортните слънчеви очила са висококачествен коледен подарък, който предпазва очите не само от слънцето. Хората, които се фокусират върху мокри повърхности, се нуждаят от поляризирани слънчеви очила, за да минимизират отблясъците и да подобрят контраста. Велосипедистите и туристите имат нужда от слънчеви очила както през лятото, така и през зимата, за да се предпазят от слънчевата светлина, снежните отблясъци и мръсотията.

Кои са любимите спортове на хората около теб?

ski sunglasses
Oakley Turbine Rotor

 

Скиорите, сноубордистите и туристите се нуждаят от защитни очила срещу вятър, ултравиолетови лъчи и слънчеви отблясъци върху снега.

Пазарувай скиорски очила

 
Слънчеви очила за риболов
Arnette Hand Up

 

Рибарите и любителите на водните спортове често биват изложени на отблясъци. Това може да бъде минимизирано с поляризирани слънчеви очила.

Натисни тук за очила за риболов

 
Слънчеви очила за колоездене
Smith ATTACK MAG

 

За тези, които обичат да карат колело или да се разхождат през зимата, има специални спортни слънчеви очила. Те предпазват от мръсотията, вятъра и слънчевите лъчи.

Разгледай слънчеви очила за колоездене

 

Защо зимните слънчеви очила са идеалния коледен подарък?

Снежните очила за сняг през зимата може да са чудесен коледен подарък за вашето семейство и приятели. Вярвате или не, зимните очила са сред най-популярните съвети за коледни подаръци за нашите клиенти!

И с причина. Здравето на очите е от голяма важност за все по-голям брой хора. Те знаят, че е добре през зимата да се носят спортни слънчеви очила, особено заради висококачествената защита, която предлагат. Но и дизайнерските слънчеви очила също са популярен избор за луксозен подарък, който може да бъде носен целогодишно като моден аксесоар.

Търсиш модерни зимни слънчеви очила за коледен подарък за близките си – тогава какво ще кажеш за отстъпка до 40% по време на Black Friday уикендът на Lentiamo? 

Кои са най-добрите слънчеви очила за зимни спортове?

Слънчевите очила осигуряват вертикална защитна бариера за очите, ефективността на която силно зависи от предаването на лъчението на стъклата, формата на самите очила и условията на излагане. Следователно оптиците на Lentiamo препоръчват слънчеви очила за зимни спортове, които осигуряват отлична ефективност.

Така че не пропускайте моделите на Oakley, Adidas , Arnette & Co. и поръчайте любимия си модел с безплатна доставка!

Всички висококачествени дизайнерски слънчеви очила предлагат максимална защита от UV 400. Ако искаш да постигнеш и максимален комфорт, избери модел слънчеви очила, който е с поляризирани стъкла, за да сведеш до минимум отблясъците върху снега или мокрите повърхности!

Източници:

1. Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, https://www.nature.com/…0-018-0087-0
2. Pharmacy Times, https://www.pharmacytimes.com/…kin-and-Eyes

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти