До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

10 начина да използвате отново кутийката си за контактни лещи

Съдържание – 10 начина да използваме старата си кутийка за контактни лещи отново

Стотици хиляди кутийки за контактни лещи се изхвърлят всяка година. На пръв поглед малка кутийка, която не заема място, но пък като съберем стотици хиляди от тези био неразградими кутийки, се получава огромно замърсяване на нашата планета – нека я спасим, хора :)

Знаете ли, че кутийката за лещи може да се стерилизира и тъй като е направена от пластмаса, тя може да се използва цял живот?

Не трябва да надвишавате препоръчителния срок за употреба на контактните лещи, защото рискувате сериозни проблеми със зрението, а дори и слепота.

Вече знаете!

Но, не само контактните лещи трябва да се сменят често, а и техните кутийки, където лещите се съхраняват през нощта за почистване и дезинфекция от бактерии.
За щастие, нова кутийка за лещи е необходимо на всеки 3 до 12 месеца, в зависимост от вида лещи, които ползвате. Добрата новина е, че кутийките могат да се използват отново за някои други интересни неща, вместо да бъдат хвърляни в коша за боклук всеки път. А най-добрата новина е, че получавате безплатна кутийка за лещи с всеки закупен разтвор за контактни лещи.

Тук ще видите някои от начините какво да правите със старата си кутийка за контактни лещи.

Грим или крем за лице

Вместо да опаковате големи бутилки и кутии с грим за една кратка уикенд ваканция, вземете малко количество и го съхранявайте в кутийката за контактни лещи.

contact lens case filled with foundation

Anne Louise Korallus-Shapiro / buzzfeed.com

Контейнер за таблетки

Ако взимате хранителни добавки, витамини или някакви лекарства ежедневно, за да избегнете тяхното разпиляване в чантата ви, можете да използвате кутийката за лещи като контейнер за тяхното съхранение. Освен това, ще държите таблетките далеч от контакт с всичко останало във вашата чанта.

Балсам за устни

Ако обичате да създавате неща, особено козметика, защо не опитате с домашен балсам за устни? Представяме ви интересно видео как да си направите сами 100% натурален балсам за устни у дома. Съхранявайте го в кутийка за лещи.

Контейнер за вода за уста

Една дозировка, достатъчна за ползване по време на път, например, ще ви избави от неприятния дъх след вкусен обяд с повече лук, а и колегите ви ще бъдат впечатлени :)

Креативна кутийка с мини растение

Виждали ли сте тези сладки, мини растения, които са хит навсякъде в интернет? Сега е вашия шанс за собствено такова! Вдъхновете се и създайте свои мини растения.

creative diy mini plant

happyminisboutique / Instagram

Кутийка за бижута

Може да звучи странно, но колко пъти сте губили обиците си? Използвайте тази идея и когато летите със самолет само с ръчен багаж. Така ще запазите ценните си предмети без да ви е страх, че може да ги загубите.

Антибактериален гел

Защо да носите цялата опаковка гел, когато отивате на почивка? Вземете старата си кутийка от контактни лещи и я използвайте за 2 различни гела или крема, които ползвате в малки количества. Така спестявате пари – няма нужда да купувате на място скъпа козметика.

antibacterial gel Source livescience.com

Кутийка за тапки за уши

За тези от вас, които са свикнали да се наслаждават на тишина в приказната си спалня, може би е добра идея да вземете чифт тапи за уши, когато тръгвате на път. За да не ги загубите, понеже са малки, носете ги в кутийка за контактни лещи. Оставяйте ги спокойно на нощното шкафче за следваща нощ.

Кутийка за слушалки

Всички знаем колко лесно се оплитат кабелите на слушалките ни. Особено, ако не сме ги ползвали известно време. Това няма да се случи отново, ако използваме кутийка за контактни лещи за целта. Насладете се на любимата си музика без притеснения и чакане! Ето как да го направите.

Кухненски подправки

Ако обичате да готвите и да носите домашно приготвен обяд в офиса, подправките са задължителна част от едно вкусно ястие, като например сол, черен пипер, а дори и кетчуп или майонеза. Използвайте толкова, колкото ви е нужно за обяд без да е нужно да носите цялата солница или опаковка с вас.

А вие? Как използвате старите си кутийки от контактни лещи?

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти