До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

Вход

Хари Потър очилата са на мода: тенденции, забавни факти и съвети за пазаруване

Поради голямата си популярност, постигната благодарение на поредицата книги и филми за Хари Потър, не би трябвало да е изненада, че емблематичните му очила са се превърнали в огромен хит сред милионите му фенове по света.

Любопитни сте да разберете защо известният магьосник изобщо е носил очила и къде можете да намерите един чифт очила като на Хари Потър за себе си? Продължавайте да четете!

Не би ли могъл Хари Потър да оправи зрението си с магия? Може би, но…

През всичките седем книги и осем филма Хари Потър носи чифт очила с метална рамка и кръгли стъкла – и това остава в историята. По време на първата публикация, герои които носят очила не са често срещано явление и затова Хари Потър бива възприет много добре от феновете на фентъзи жанра.

В училище Хари си нямаше никого. Всички знаеха, че бандата на Дъдли мразеше този странен Хари Потър, широките му стари дрехи и счупени очила, а и никой не обичаше да не се съгласява с бандата на Дъдли.

„Хари Потър и Философският камък“

Според авторката – Джоан Роулинг, целта на това да даде очила на главния герой е да изпрати положително послание към децата със зрителни увреждания: ако любимият ви герой носи очила, тогава това се възприема по друг начин и носенето им се превръща в нещо „готино“.

И така очилата с кръгли рамки набират популярност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

Модерни ли са очилата на Хари Потър?

Допреди няколко години очилата с малки и кръгли рамки се смятаха за абсолютно демоде и се носеха само от „нърдове“ и феновете на Джон Ленън. Сега те се считат за готин аксесоар. Промяна, която се вписва перфектно в така наречената модна тенденция geek-chic.

Разгледайте кръглите очила тип Хари Потър на Lentiamo и се уверете сами!

Къде мога да купя диоптрични очила като на Хари Потър?

Тук, на Lentiamo, можете да намерите стотици висококачествени диоптрични очила! Разгледайте нашите очила в стил Хари Потър по-долу.

Изберете вашата любима рамка и я персонализирайте с желаните от Вас стъкла и покритие. Доставката винаги е безплатна!

Търсите очила в стила на Хари Потър без рецепта? Имаме и такива!

Независимо дали търсите чифт очила като на Хари Потър, за да допълните визията си или, за да защитите очите си от светлината, излъчвана от цифровите екрани, не пропускайте тези кръгли очила за компютър, които приличат на емблематичните очила, носени от любимеца ни от Грифиндор.

Търсите още модели? Всички диоптрични очила, предлагани на Lentiamo, могат да бъдат персонализирани като очила за компютър в нашата оптика!

Кой трябва да носи очила тип Хари Потър?

Хари Потър носи рамки, в стил 60-те години, с деликатен дизайн и кръгли стъкла. Известни са още като teashades.

Те подхождат особено на хора с квадратно лице тъй като контрастират на формите и омекотяват ъгловитостта на ъглите.

По същия начин очилата на Хари Потър ще пасват на овални лица, на които така или иначе подхождат прекрасно всякакъв вид рамки.

Harry Potter очила за четен
Harry Potter очила: къде да ги намерите

Те също са идеални за последен щрих на всеки косплей на Хари Потър. Всъщност чифт малки кръгли очила са от съществено значение за пресъздаването на облика на най-известния магьосник в света – заедно с мълниеносен белег, който можете лесно да добавите с малко грим.

Забавни факти за очилата на Harry Potter

И не на последно място, няколко забавни факта за нашите Potterheads:

Забелязали ли сте, че Хари Потър е единственият студент по магьосничество в Хогуортс, носещ очила? Има само още един човек, който носи очила – това е Мирта… но тя е призрак.

Този стилистичен избор е направен, за да подчертае факта, че Хари е различен и че той е „избраният“.

И накрая, знаете ли колко чифта очила е сменил Даниел Радклиф по време на снимките на филмите? Главозамайващите 160 чифта! 

Вие фен ли сте на Хари Потър?

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти